G4Media.ro

Studiu: În marile orașe europene  va fi vara mai cald, în medie,…

Studiu: În marile orașe europene  va fi vara mai cald, în medie, cu 3,5 grade Celsius până în 2050/ La Londra va fi ca la Madrid iar la Paris ca la Canberra

Metropolele lumii trebuie să se pregătească pentru temperaturi semnificativ mai ridicate. Cercetătorii elvețieni sunt siguri că afectate vor fi aproape 80% din cele 520 cele mai mari orașe ale lumii, scrie postul de radio Deutsche Welle.

Experții de la Universitatea Tehnică din Zürich presupun că, până în 2050, metropolele lumii se vor confrunta cu provocări cu totul noi, cauzate de fenomenul modificărilor climatice.

În emisfera nordică, în zonele urbane aglomerate vor exista în viitor condiții întâlnite până acum doar la mii de kilometri depărtare, în sud, se precizează în studiul publicat de publicaţia economică americană „Plos One”

Vara, cu 3,5 grade mai mult

Concret, oamenii de știință elvețieni prognozează că în metropolele europene va fi vara mai cald, în medie, cu 3,5 grade Celsius, în timp ce temperaturile vor crește iarna cu 4,7 grade.

Londra ar urma să se confrunte, conform acestor previziuni, cu condiții meteorologice întâlnite în prezent la Madrid, în timp ce clima din Paris va semăna cu cea de azi din metropola australiană Canberra.

Cercetătorii elvețieni au folosit în studiul lor premisa mai degrabă optimistă că încălzirea globală a climei se va face cu doar 1,4 grade Celsius.

Oraşele europene sub asaltul turiştilor

Tratatul climatic de la Paris din 2015 militează pentru menținerea încălzirii globale la mai puțin de două grade Celsius peste valoarea medie din perioada pre-industrială.

În acest context, oamenii de știință elvețieni au solicitat intensificarea eforturilor în lupta împotriva modificărilor climatice.

De peste 30 de ani, comunitatea științifică ar fi la unison de acord că se petrece un fenomen de modificare a climei.

Nu s-a reușit încă din păcate transmiterea acestei viziuni și în domeniul economico-comercial global, s-a plâns Jean-Francois Bastin, coordonatorul studiului Universității Tehnice din Zürich.

Vezi aici studiul integral


Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Primarii lui peste,primarii de pretutindeni,investitori lacomi dupa bani,turnati betoane si asfalt in marile orase.Taiati vegetatia si desfiintati parcurile.Ridicati temperetura cuptorulul urban la 70gr.Mama voastra de criminali !

 2. Omenirea e prea proasta sa supravietuiasca.

  Le spui politrucilor europeni ca se coace planeta, ei isi vad de certurile lor stupide.

 3. Gigele, lasa vrajeala. Esti cu baietii destepti si te ocupi de cherestea cumva?
  In caz ca ai nevoie de ceva informatii, nu dezinformări :https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paris_Agreement
  Ca sa ne intelegem la ce nivel e Ro si la ce nivel sunt alte tari. Mai iesi si tu din bula aia si deschide ochii si pe la altii si ai sa intelegi cat de hoti, nepasatori si mizerabili suntem noi.

 4. Hai ba, nu va mai văitați așa…

  1. Romanul o sa își prăjească micul pe bloc sau pe capota Loganului electric;
  2. Niciun “cercetător elvețian” din cei de mai sus nu o sa mai trăiască in 2050, deci prinde orbul, scoate-i ochii;
  3. De vreo câteva zile românașii mai iau o haina pe ei ca accuweather arată 13 grade Celsius pe lângă București;
  4. Bucureștiul nu e pomenit in articol deci nu va faceți griji,se vorbește de marile capitale europene, nu de pasalacurile turcesti.

  • Asta in timp ce:
   1. Trolul obez și român harley va râgâi după un dublu-cheeseburger înghițit pe nemestecate în fotoliul din care nu se mișcă;
   2. În peștera unde se află tovărășii lui nu va conta în 2050 „niciun cercetător” elvețian sau nu, mai mult decât conta în 2050 dinaintea „erei noastre”;
   3. Spre deosebire de postacii inceli care stau închiși în casă pentru că urăsc pe toată lumea,” orice om îi vine să mai ia o haină pe el” când sunt 13 grade, numai imbecilii se bucură când au așa o „revelație”;
   4. Nu-și face nimeni „griji” de veceurile pe care le spală ca să facă bani un reprezentant de seamă al „pașalâcurilor turcești” cum este trolul harley.

 5. In maxim 30 de ani in europa pana la latitudinea de 48 de grade nord sa fie o clima subtropicala fara zapada precum este in nordul africi iarna.Sa fie mai cald iarna ziua cu +20 de grade iar seara cu +15 grade celsius sa nu inghete niciodata apa,dor sa ploua.