G4Media.ro

Studiu. Femeile însărcinate vaccinate cu un vaccin anti-Covid-19 cu tehnologia ARNm transmit…

Studiu. Femeile însărcinate vaccinate cu un vaccin anti-Covid-19 cu tehnologia ARNm transmit anticorpi copiilor lor

Femeile însărcinate vaccinate cu un ser anti-Covid-19 cu tehnologia ARNm transmit un nivel semnificativ de anticorpi către copiii lor, conform unui nou studiu, relatează Reuters.

Doctorii au analizat sângele din cordonul ombilical a 36 de nou-născuți ale căror mame au fost vaccinate cu cel puțin o doză de ser Pfizer sau Moderna. Toți copiii aveau un nivel semnificativ de anticorpi împotriva proteinei Spike a coronavirusului.

Rezultatele studiului indică faptul că „anticorpii pe care mama îi dezvoltă ca urmare a vaccinării trec prin placentă și acest fapt este probabil să fie benefic pentru copil odată ce este născut”, a declarat un co-autor al studiului.

Nu este clar dacă există o legătură între momentul vaccinării (mai exact, vaccinarea în timpul sarcinii sau înainte de sarcină) și nivelul de anticorpi al copiilor. În plus, „nu știm cât timp acești anticorpi rămân în corpul copilului. Dar prezența acestor anticorpi în sângele fătului indică faptul că fătul are potențialul de a beneficiu de vaccinarea mamei”, a mai spus co-autorul.

Studiul încă nu a fost evaluat de către alți cercetători.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Un „studiu” este relevant daca au testat 39 de cobai? Wow..

  • Prima oara ati inceput cu batranii, pe urma cu adultii in plina putere, au urmat tinerii, pe urma copiii si acum cu gravidele. La inceputul scandemiei urla macron ca masca nu e buna de nimic, pe urma a de venit buna, recomandabila, obligatorie, pe urma vacinul prima doza, a doua doza, acum atreia doza. Drepturile fundamentale eliminate unul cate unul pr masura ce s-a mers mai departe. Prima oara prin stari de urgenta si alte rahaturi. Acum s-a trecut la legi. Totul etapizat. Si va mai intrebati de ce urla lumea ca miroase a conspiratie.

 2. Da..ar trebui pus si in rollon-uri. Creme de plaja..hartie igienica…la cate beneficii aduce ar fi pacat sa nu inotam zilnic in el.

 3. Hai cu a treia doză în vene la waxeri.
  SĂ ÎNCEAPĂ „BOOST”-ERIZAREA!

 4. Covid este o boala ucigatoare a nou nascutilor. In ultima luna, in Romania, au murit in fiecare zi cel putin cate un nou nascut, fie de 22 de ani, fie de 26 de ani.

  Ar fi frumos daca cercetatorii astia iubitori si masuratori de anticorpi ne-ar da scutire de la botnita, carantina, pepsiglas in functie de anticorpi. Ca ai facut boala, ca ti-ai facut trei doze in cerebel, sa vina cercetatorul anticorpilor sa ne masoare si sa ne elibereze din puscaria virtuala.

  Cand vine vorba de scutiri de vaccin NATO, cercetatorii uita de anticorpi. Din datele oficiale, unul din zece vaccinati face boala daca e expus, si doar unul din o mie de convalescenti. (Realitatea poate fi alta.) Dar cum altfel sa isi dovedeasca „suprematia” niste foste puteri?

 5. misto infertili si eu si copilu si nepotu si stranepotu

 6. Ce femei mai inapoiatilor?
  Se spune persoana cu vagin in randul vostru.
  Și au transmis anticorpii la fel cum s-a transmis și prostia voastră.