G4Media.ro

STUDIU Două tulpini de coronavirus ar putea circula în prezent / A…

STUDIU Două tulpini de coronavirus ar putea circula în prezent / A doua tulpină, mai contagioasă, afectează în special Italia și Marea Britanie

Potrivit unei articol pre-publicat al oamenilor de știință de la Laboratorul Național Los Alamos, o a doua tulpină a noului coronavirus, mai contagioasă, ar afecta în special Italia și Regatul Unit. Mutația ar putea explica dinamica diferită a pandemiei Covid-19 între țări și ar face mai dificilă dezvoltarea unui vaccin.

Este vorba despre un articol tăios, foarte tehnic, publicat în prealabil (și, prin urmare, el nu este încă corectat și validat de colegi) pe 30 aprilie pe platforma BioRxyv. El dezvăluie că există două tulpini de Sars-Cov-2 (virusul responsabil pentru Covid-19) care circulă încă de la începutul pandemiei, scrie Liberation, citată de Rador.

„Această mutație nu este nouă, dar înseamnă că una dintre cele două tulpini, din mai multe țări, este mai agresivă şi se impune în faţa celeilalte, explică Constance Delaugerre, virusolog la spitalul Saint-Louis din Paris și profesor de virusologie la Universitatea Paris-Diderot. Autorii studiului [de la Laboratorul Național Los Alamos] arată convingător că această nouă tulpină are anumite particularități. Și că, printre altele, ar putea fi mai contagioasă”.

Pentru a-şi demonstra teoria, cercetătorii au dezvoltat ceea ce numesc „o conductă de analiză, pentru a facilita monitorizarea mutațiilor în timp real în Sars-Cov-2”. Pe scurt, au făcut un inventar în timp real al micilor modificări pe care le poate experimenta orice virus atunci când circulă.

Ei s-au concentrat în principal pe proteina Spike (S), „deoarece aceasta intervine în infectarea celulelor umane”. În plus, această proteină „este ținta majorității strategiilor de vaccin și a terapiilor bazate pe anticorpi”. Și cercetătorii constată: „Am identificat paisprezece mutații în Spike care se acumulează”. Precizând că mutația Spike D614G este esențială, ei notează că aceasta a început să se răspândească în Europa la începutul lunii februarie și, odată introdusă în noi regiuni, a devenit rapid forma dominantă.

Astfel, în Italia, dar și în Regatul Unit, aceasta ar fi majoritară, în timp ce în Germania, ar fi dominat cealaltă tulpină, ca şi în Japonia. Cazul Franței nu este inclus în studiu. În final, „prezentăm dovezi de recombinare între tulpinile care circulă local, indicând infecții cu tulpini multiple. Aceste rezultate au implicații importante pentru transmiterea Sars-Cov-2, patogeneza și aceste intervenții imunitare”.

Dacă se confirmă, acest lucru ar putea explica diferența în dinamica epidemiei. În orice caz, această mutație poate face la fel de complexă crearea unui vaccin.

Sursa: Liberation/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. pandemia s-a cam rasuflat , mai terminati cu stirile bau-bau ca incepeti sa pierdeti audienta!

  • Atentionez asupra unei conspiratii. Am auzit-o de la un prieten al unit prieten -deci trebuiee sa fie dee incredere.

   ATENTIE:
   Spioni americani CIA incearca sa lanseze teoria ca:
   1. Pandemia s-a terminat
   2. Lumea trebuie sa se relaxeze cu protectia
   Motivul – aducerea restului lumii la acelasi nivel de imbolnaviri cu New York, experimente, interese comerciale pentru comercializarea medicamentelor, etc.

   Pentru contracarare – trolli rusi indeamna pe forumuri la atentie sporita, masuri de protectie, carantina, etc…

  • @sandu(2) conspiratia la conspiratie , esti simpatic 🙂 !

 2. De ce nu vrei să ai răbdare incă 10 zile, că doar nu dau turcii in Kiseleff10 ? Sau nea Nelu și-o caută cu lumânarea imaginându-și că in felul acesta ne va lăsa cu ochii in soare fără să apuce să ispășească măcar un an de pușcărie…?
  Așa e, eu sunt, că clona mea pesedistă a fost imobilizată într-o catacombă de vântul puternic de azi-noapte…

  • Pt @mihai

  • Vai cât umor ai. Esti nemaipomenit.

  • Azi mi-a intrat chenzina de la Câțu. Sunt in forma, scriu și scot poante din mine. Nu râdeți încă? Da manuela tu esti dragostea mea, da’ sa fii de dreapta ca stânga are deja par in palma.

 3. Adica nu ca respectivii guvernanti sint de cacao, e virusul mai rau la ei. Ihi.
  Bravo copii, Uniunea Internationala a Smecherilor e mindra de voi!

 4. Sunt curios ce tulpina e predominanta in Romania, din moment ce majoritatea focarelor au fost declansate de romanii veniti din Italia si Spania.

  Daca la noi, unde situatia este mai putin grava ca in vestul Europei, e in circulatie tulpina mai contagioasă atunci am putea pune situatia relativ mai blanda pe seama masurilor de izolare mai stricte, a profilului genetic si imunologic diferit al populatiei. Profilul imunologic diferit ar fi putut fi influentat de o serie de vaccinuri care nu se mai fac in tarile unde epidemia a avut cel mai mare impact, chiar daca aceste vaccinuri nu au legatura directa cu noul coronavirus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.