G4Media.ro

Studiu al Institutului Oncologic european din Milano: Covid 19 exista în Italia…

Sursa Foto: Facebook / Crucea Roșie

Studiu al Institutului Oncologic european din Milano: Covid 19 exista în Italia deja din septembrie 2019

Virusul SarsCov2 circula în Italia încă din septembrie 2019, deci cu mult înainte de ceea ce se credea până acum. Confirmarea a venit dintr-un studiu realizat de Institutul Oncologic din Milano și Universitatea din Siena, studiu condus de directorul științific Giovanni Apolone şi publicat în Tumori Journal, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Analizând eșantioanele a 959 de persoane, toate asimptomatice, care au participat la screening-uri pentru cancer pulmonar în perioada septembrie 2019 și martie 2020, s-a descoperit că 11,6% (adică 111 din 959) dintre acești oameni aveau anticorpi împotriva coronavirusului, dintre care 14% deja în septembrie, 30% în a doua săptămână din februarie 2020, majoritatea persoanelor (53,2%) fiind din regiunea Lombardia.

Italia a fost în primăvara una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. În prezent, Italia se clasează pe locul zece în lume, cu peste 1.178.000 de cazuri de infectare de la debutul pandemiei. Până în prezent, s-au înregistrat 45,229 de decese, cu o mortalitate ridicată, de 748 de decese la milionul de locuitori.

Context

Potrivit Cristinei Cassetti, virusologul italian care lucrează în SUA, fiind director adjunct al diviziei „Microbiologie și boli infecțioase” a Institutului pentru boli infecțioase condus de Anthony Fauci, este foarte posibil ca până luna decembrie, în Statele Unite, să fie deja autorizate două vaccinuri împotriva Covid-19:

„Datele furnizate de Pfizer privind procentul de eficacitate de 90% al vaccinului lor sunt excelente – a spus dr Cassetti agenţiei ANSA – însă trebuie să examinăm detaliile. În următoarele câteva zile mai așteptăm şi datele celei de-a treia faze Moderna și sperăm ca şi în acest caz să primim veşti excelente”.

Impactul vaccinului anti-Covid va fi semnificativ deja din timpul verii, iar iarna viitoare se va putea reveni la o viaţă normală. Profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului, cofondator al BioNTech, care dezvoltă medicamentul cu Pfizer, este convins de acest lucru.

Potrivit lui Sahin, relatează BBC, iarna aceasta va fi în continuare una dificilă, deoarece vaccinul nu va avea încă un impact mare asupra numărului persoanelor infectate. Săptămâna trecută BioNTech și Pfizer au anunțat că, în baza analizelor preliminare, vaccinul lor poate fi eficient în proporţie de 90%.

Sursa: Ansa/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Cu alte cuvinte, era pandemie cel puțin din septembrie 2019, doar că nu știam și ne vedeam liniștiți de viețile noastre. Bună vorba: ce nu știi, nu-ți face rău!
    Dovadă că această boală e mai presus de orice o isterie colectivă, microbul în sine fiind aproape inofensiv față de epidemia de panică pe care a provocat-o, după ce omenirea a aflat de el.

    • Ne vedeam linistiti de vietile noastre dar ATi-urile si cimitirele erau pline ochi si noi habar nu aveam de ce si nici nu ne pasa. Si cel mai probabil erau mult mai pline dar noi ne vedeam mai departe de ciorba de burta si tigarica.
      A dracului logica care nu se lipeste de noi la scoala!

    • @scoala … într-adevăr o cheltuială inutilă, dacă lipsesc echilibrul și judecata sănătoasă.
      Și după ce am aflat, cu ce ne-a ajutat? Tratament nu este, poate doar vaccinurile să ajute cu ceva, când vor fi disponibile.
      Lockdown am făcut și am văzut ce util a fost: îndată ce s-au ridicat restricțiile, boala a revenit în forță.
      Probabil anterior cazurile erau diagnosticate ca pneumonii sau viroze respiratorii, poate chiar enteroviroze în manifestările digestive.
      Câți dintre noi pot spune că în viața lor nu au primit asemenea diagnostice care nu identifică agentul patogen?
      Și totuși, până nu i-am emulat pe chinezi, cu sufletul îmbolnăvit de supraproducția hollywoodiană de filme-catastrofă, nu am distrus lumea pentru viroze respiratorii, pneumonii și enteroviroze.

    • @cineva
      Nu inteleg cum poate fi cineva atat de ignorant . .
      1. Virusul actioneaz ca focul sau daca vrei ca masina, ce vrei tu. Startul e lent, de nebagat in seama, cu masina pleci de pe loc cu viteza 1, nu direct cu viteza 5, la foc la fel, cand arde ceva, de la o catedrala la un foc de tabara, prima data ai un mic foc undeva dupa care ditamai focul.
      2. La ce a ajutat lockdown-ul din primavara?
      Dumnezeule Mare, bai „cineva” in primavara gaseai masti sa cumperi, dezinfectant gaseai pe undeva????? S-a intamplat in primavara, cum puteti uita ce ati trait acum cateva luni.
      Voi sunteti speranta lui Dragnea, nu mai stiti ce ati trait acum cateva luni dar minte acum cativa ani.

    • @catalinul
      1. Din moment ce in sept. 2019 virusul chinezesc era deja în Italia și depistat în multe probe (111 din 959 analizate!), nu vorbim de niciun început! Sept. 2019 nu a fost începutul, virusul circula nedetectat.
      2. Astăzi avem măști, dezinfectant și 10.000 de cazuri pe zi – număr mult subestimat, având în vedere că DSP INTERZICE testarea contacților asimptomatici care intră în izolare. Poți fi testat din carantină doar dacă reclami că ai simptome, și nu ai unde decât la 112.
      Cum știu asta? Simplu! Am avut COVID!
      Am fost contactul cuiva la serviciu, m-a durut puțin în gât, am încălcat dispozițiile de pe site-ul DSP, am părăsit temporar carantina în care oricum nu mă băgaseră deși m-am declarat singur contact chiar pe site-ul lor și m-am testat în privat!
      Dacă-mi dădeau decizia de carantinare nu ieșeam, dar cum nu au avut nicio reacție la declarația mea nu am avut nici obligații legale.
      La fel ca toții colegii zdraveni la cap, că trebuie să fii idiot complet să respecți procedurile românești criminale de-a dreptul, care efectiv îți interzic să afli dacă ai luat boala sau nu, dacă ești carantinat în urma contactului cu cineva pozitiv și nu-ți e rău.
      Colegii 100% s-au testat în privat, altfel nu apăreau ca pozitivi și am fost o grămadă.
      3. Nu-mi dai tu lecții de COVID, ignorantule, că eu am avut și am văzut ce face statul – te rugai tu de ei să-ți dea deciziile de carantinare/izolare la începutul lui octombrie.
      Am trecut inclusiv prin donarea de plasmă și vreau să-ți spun că atâta-i de urgentă problema, încât durează minim 10 zile să-ți dea rezultatele la analize, zile în care evident plasma nu este utilizată deși oamenii mor. Aceeași operativitate ca la DSP.
      Nimic mai grețos decât ifosele unor ignoranți care se cred elite.

    • cineva, zeci de milioane de „diagnostice care nu identifica agentul patogen” ?
      Asa au zis si nativii americani pe la 1700 si ceva cand foarte multi au murit de variola – un agent patogen neidentificat – asa si era dar de curatat tot s-au curatat.

    • @scoala a fost o cheltuiala inutila cu tine
      Dacă atâta ai înțeles. Nu știu câți ani ai, dar dacă ai anii mei și n-ai avut un diagnostic de ” viroză respiratorie”, bronhopneumonie sau enteroviroză … te invidiez, deși nu prea te cred.
      Traducere din română în română: viroză respiratorie = ai răcit dar nu știu ce virus ai. Și tot așa cu bronhopneumonia – diagnosticul se bazează pe simptome în lipsa identificării patogenului.
      Asta o fac doctorii din România și în ziua de azi, au făcut-o mereu. Nu nativii americani.
      Sper ca nu va fi cenzurat și acest comentariu.

    • @catalinul
      1. 111 probe pozitive din 959, în sept. 2019, în Italia, nu înseamnă o epidemie aflată la început ci un patogen care circula nedetectat, mascat în diagnostice precum pneumonie sau viroză respiratorie, dacă nu chiar confundat cu gripa.
      2. Azi avem măsti și dezinfectanți și 10000 de cazuri pe zi.
      3. Ignorant ești tu și fudul pe deasupra.
      Eu am avut COVID la începutul lunii octombrie, am trecut prin boală și prin hârjoneala administrativă cu DSP, am donat și plasmă. Știu ce vorbesc. Stiu și diferența dintre ce vezi la televizor și realitate, știu că măsurile lui Tătaru sunt praf în ochi, le iau doar la televizor, că am parcurs toată perioada de izolare și la sfârșit a trebuit să mă duc la sediul DSP să mă treacă pe listă să-mi dea decizia de izolare pentru care le transmisesem electronic documente. Că rezultatele la analiza plasmei donate se dau în 10 zile lucrătoare, timp în care nu e utilizată pentru tratarea bolnavilor.

    • @cineva. Am inteles. Mesajul pe vreti sa-l livrati e ca e o simpla raceala.

    • cineva, hai sa te lamuresc eu cum sta treaba cu articolul respectiv: Prof Francois Balloux:
      Unless it can be confirmed by far better evidence, I believe the claim of #COVID19 circulating in Italy in August can be safely ignored. The bulk of the evidence points to emergence of #SARSCoV2 ~Oct/Nov 2019 in China, and a spread to Europe (Northern Italy) in ~Nov/Dec 2019

    • @cineva
      Exact cum am gandit ignorantii ca tine trebuiesc lasati in plata Domnului, e pur si simplu o pierde de timp, acum trebuie sa-mi asum si mai pierd putin timp dar tu tot negru in cerul gurii ramai si cu spume la gura:
      DECI:
      1. tot o arzi cu numere dar nu pricepi nimic, doua cuvinte cheie pt tine si cauta singur „progresie geometrica” lumineaza-te singur (nu ai nici o sansa dar merita sa incerci)
      2.Deci daca azi si cu masti si cu dezinfectant nu suntem eficienti INSEAMNA CA LOCKDOWN-ul A FOST MULT MAI EFICIENT, ceva de genul a=b iar b=c => a= cu cine?
      3.cat despre Covidul „despre care nu te invat eu pe tine” aici iti arati ignoranta alpina.
      DECI tu ai experienta unui caz covid,adica tu si esti expert in Covid, iar medicii care au experienta a sute de cazuri sunt proști :))
      Covid am avut si eu, nui bai, iar eu nu am parasit carantina, am comandat prin Bringo. Ce e interesant e ca nu am avut doar eu Covid ci toata familia si toti am avut manifestari diferite ale virusului. Ca om ma bucur pt tine ca ai avut simtome usoare, nu a fost cazul meu, am slabit 5kg in 7-8 zile de la cat am transpirat si nu am mai avut pofta de mancare, doar fructe am putut manca. De o tuse nu am scapat nici la o luna dupa, abia acum sunt semne ca ma lasa dar urmele din organismul meu lasate de Covid doar Dumnezeu le stie.

      IMPORTANT: la inceput am crezut ca sunt racit iar pana mi-am facut testul am avut contact cu mai multe persoane in varsta si nu numai, DAR PURTAND EU MASCA, EI NU, AM REUSIT SA NU DAU VIRUSUL, desi eram extrem de contagios, ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am pe nimeni pe constiinta, de asta e bine sa nu fim ignoranti.

    • @catalinul
      Deci masca purtată doar de tine ți-a protejat contacții, tu fiind extrem de contagios, dar azi când purtăm cu toții masca avem progresie geometrică. Logic.
      Din nou zic, școala pe un fond de lipsă de judecată sănătoasă mai rău face. Normal că stând acasă nu luăm boli contagioase. Din punctul ăsta de vedere lockdownul a funcționat. Problema e că după ce am ieșit din lockdown, s-a dus totul de râpă, degeaba tot lockdownul.
      Cu toate astea, eu nu susțin să nu purtăm mască. Doar că dincolo de măsuri de protecție precum masca și de igienă trebuie să ne continuăm activitatea.
      Nu am auzit să comanzi teste covid prin Bringo – că pentru asta am parasit carantina auto-impusă, că legal nu mi-a impus-o nimeni. Nici până azi n-am primit decizia de carantină, doar pe cea de izolare ca urmare a testului și aia cu intervenții.
      Exista, e adevarat, o firmă privată care asigură teste la domiciliu în București, dar te taxează și ambulanța dus-întors iar pentru toată familia se ajunge deja la sume nerezonabile.
      În final, repet că n-ar fi rău ca această publicație să nu mai cenzureze comentariile.

    • @cineva
      Pana la urma nu am avea asa multe divergente, doar ca asa se comunica pe net, fiind cat mai radicali.
      In pandemia asta nu mai guvern sa nu fii, toate guvernele au o misiune ca pe ata, pt ca ai in balanta activitatea economica vs sanatatea publica, ce alegi? Sincer e greu si daca esti Sua, Italia, Romania sai Albania.
      Personal nu as mai alege Lockdown-ul, e mult prea din comuna primitiva, dar cel din primavara a fost foarte bun, ne-a protejat enorm, mai ales in conditiile date (fara masti, dezinfectanti, etc si nu zic de publicul larg ci mai ales de spitale). Normal ca acel lockdown nu ducea la eradicarea virusului, dar a salvat situatia de moment. Ce a urmat in vara, normal ca si-a facut PSD si publicul lui de cap, ca na atata stim sa castigam politic riscand viata prostimii, e poveste.
      Virusul va fi eradicat cand il vom contacta 80% dintre noi, dar tuturor celor dragi mie (cei care nu au avut covid) le doresc sa-l contacteze prin vaccinare si nu ca mine.
      Personal, daca as fi guvernant as face puternic o campanie de constientizare, ceva ce nu s-a mai vazut, as da chiar si exemple concrete.
      Exemplul meu ar fi unul din care si altii ar avea de invatat, purtand masca nu am dat virusul la nimeni. Nepurtand masca am luat virusul.
      Am luat virusul clar din vina mea dar si putin din cauza guvernului. Daca cu o sapt sau doua mai devreme guvernul obliga la purtarea masti si in spatiile deschise eu nu aveam Covid si nici familia mea.
      Am luat virusul pe 11.oct dupa o plimbare de 1h si jum in parc in aer liber, de la cumnata mea (intalnire de familie deci). Nu am purtat masca nici eu si nici ea. Am fost neglijent stiind cat de neatenta este ea si faptul ca ea nu vrea sa poarte masca sau daca intra la tine in masina si o obligi sa poarte, o poarta incorect de s-a si certat sotia cu ea, noi nefiind niste nebuni dar avem un bebe de cateva luni si ar fi trebuit sa nu ajungem cu el la urgente cu febra ca avem noi, parintii, ca prostii Covid. Totul a fost sa fie ok, multumesc lui Dumnezeu, iar matusica cu covid ne-a predat inca o data o lectie exxeptionala despre ignoranta.
      Va rog nu fiti matusiti de genul asta pt ca VIRUSUL SE CONTACTEAZA MAI ALES IN FAMILIE SI DE LA COLEGI, nu de la straini, ca de ei ne ferim dar cu restul lasam garda jos, deci ATENTIE!!!

    • Un ex concret de campanie de constientizare:
      https://m.youtube.com/watch?v=iZgmIx3FmKc&t=27s

  2. Deci virusul a venit din Italia, nu din China?
    O alta posibilitate pentru prezenta anticorpilor e ca ipoteza conform careia rudele lui covrig, coronavirusurile racelilor obisnuite, pot provoca imunitate si la covrig sa fie adevarata. Adica anticorpii care reactioneaza la covrig exista, dar n-au fost cauzati de el.

    • Un studiu BBC arata ca in china era prezent cel putin din august. Recomand si alte surse de informare, nu doar fituicile online mioritice.

    • Surprinzator, esti pe aproape, bravo! 🙂 cu a doua varianta, in acest context doar 😉 btw, vezi comentariul directorului ucl gi, francois balloux pe acest articol

    • Din toamna trecuta chinezii cumparau materiale medicale din toata lumea. Din cauza asta au anuntat foarte tarziu.

  3. Asta miroase a psyop(dezinformare). Italia NU are capacitati de dezvoltare:cough studiere a virusilor cu utilitate dubla:civila si militare. Sant vrea 4-5t ari in lume, realistic numai 3 care mai fac experimente cu asemenea arme. Deci la alea trebuie cautat vinovatii. Daca nu ar fi si chinezii de vina ar fi permis intrarea expertilor straini, care ar fi stabilit situatia de fapt, prin studierea mutatiilor virusului si i-ar fi gasit SURSA. Asa ramanem cu certitudini ale caror dovezi nu avem acces. Nu pot sa comentez mai mult dar sursa 100% NU ESTE ITALIA.

    • Nu a susținut articolul că sursa e Italia, doar că virusul era în circulatie în Italia, nedetectat, în sept. 2019. Cu siguranța era deja pandemie dar nu se știa, cazurile primeau alte diagnostice.