G4Media.ro

Studenții se întâlnesc astăzi cu premierul desemnat. Desființarea școlilor doctorale cu cel…

Studenții se întâlnesc astăzi cu premierul desemnat. Desființarea școlilor doctorale cu cel puțin 3 cazuri de plagiat, aplicarea masteratului didactic pentru cei care vor să devină profesori – printre solicitările ANOSR

Reprezentanții studenților se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, cu premierul desemnat Ludovic Orban. ANOSR anunță că va merge la discuțiile de la Palatul Parlamentului cu o serie de solicitări pe care le propune ca obiective pentru viitorul Guvern. Printre revendicările studenților se numără aprobarea unei noi metodologii de evaluare a studiilor de doctorat, desființarea școlilor doctorale cu cel puțin 3 cazuri de plagiat, operaționalizarea masteratului didactic – ca rută obligatorie pentru studenții care vor să devină profesori în preuniversitar – și subvenționarea masteratului didactic indiferent dacă studentul a mai urmat înainte un alt masterat sau nu.

Studenții cer ca numărul de ore de practică pedagogică să fie cel puțin dublu față de prezent pentru viitorii profesori și vor monitorizarea practicii, “prin crearea de rețele cadru didactic-student-mentor la practică”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Renuntarea la rezidentiat este o prostie.

  2. REZIDENTIATUL este in mod cert doar o prelungire a dependentei tinarului absolvent de facultate ,de cel (cea ) care gestioneaza viitorul imediat al tinarului rezident si care de multe ori nu reprezinta valoarea adugata in cunoasterea atasata tinarului rezident , si citeodata (nu putem calcula un procent ,dar cei ce traiesc asta stiu cert la ce ma refer ) are doar o legatura asociata afectivului sau relatiilor fie ele de apropiere (indiferent ce inseamna asta )intre rezident si cel ce gestioneaza activitatea viitoare a rezidentului . TREBUIE ELIMINATA ACESTA DEPENDENTA ,poate nu prin inlaturarea stagiului ce poate fi benefic ,ci doar printr-o desemnare aleatorie a conducatorului de stagiu ,fara interferenta inter umana de oricare fel . Este clar, este nevoie de o noua forma de STAGIAT . Atentie . Nici inlaturarea acestei forme , doar pentru a fi arata politic ca schimbare ,nu este corecta ,doar din simplul motiv ca orisicare tinar aflat in aceasta postura este evident ca ar dori libertate absoluta .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.