G4Media.ro

Fostul șef FMI, Strauss-Kahn, anunţă un documentar care va prezenta propria versiune…

Fostul șef FMI, Strauss-Kahn, anunţă un documentar care va prezenta propria versiune asupra scandalului sexual în care a fost implicat: A venit vremea să vorbesc

Fostul ministru francez şi fost director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Dominique Strauss-Kahn a anunţat lansarea unui documentar în toamna anului viitor, care va prezenta propria versiune asupra scandalului sexual în care a fost implicat, relatează EFE vineri, citată de Agerpres.

„Pentru prima dată, am acceptat să-mi prezint propria relatare atât profesională cât şi personală în acest documentar”, notează Strauss-Kahn (71 de ani) într-un mesaj postat vineri pe contul său de Twitter.

„‘Nu am relatat niciodată versiunea mea a faptelor care au marcat retragerea mea din politică, în timp ce alţii au făcut acest lucru în numele meu, prezentând fapte reale sau altele prezumtive. A venit vremea să vorbesc”, a subliniat el.

În acest documentar, el va prezenta şi propria analiză şi preocupările sale legate de situaţia actuală, dincolo de propria situaţie personală.

Strauss-Kahn, director al FMI între 2007 şi 2011, a fost nevoit să renunţe la funcţie după ce a fost acuzat că a agresat-o sexual pe Nafissatou Diallo, o angajată a hotelului în care era cazat la New York, cu care a ajuns în final la un acord financiar.

Într-un interviu acordat revistei Paris Match în luna septembrie, Diallo a mărturisit că fostul politician francez „i-a distrus viaţa”.

Dominique Strauss-Kahn, care înainte de a fi numit în fruntea FMI a fost ministru de finanţe al ţării sale între 1997 şi 1999, a fost achitat în 2015 într-un alt caz de acuzaţie de proxenetism agravat, într-un proces care i-a fost intentat lui şi altor 13 persoane acuzate de organizarea de orgii cu prostituate

Totuşi, la procesul civil care s-a judecat un an mai târziu, el a fost obligat să achite pentru daune şi prejudicii suma de 20.000 de euro asociaţiei de combatere a prostituţiei Mouvement du Nid.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. pariu ca in spate sunt progresistii?

  2. Pariu ca au vrut sa-l „faca”? La un hotel de rangul ala, intrarea unui salariat peste client, cu „n-am stiut ca e în camera” se lasa cu daune mari platite clientului ca sa nu dea la ziar. Sigur ca au profitat de o „slabiciune” a omului, dar a fost montaj. Iar presa din SUA pune botu’ la toate prostiile (vedem azi ce „impartiala” e presa americana).

  3. „DRACUL, CÂND N-ARE CE FACE, ÎŞI CÂNTĂREŞTE COADA…” Iar după lansarea documentarului, normal că va incepe procedura de beatificare a prea-inocentului-bătrân-fără-minte DSK. Are si sora-Franţa adrianseverinul ei. Kafka, frate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.