G4Media.ro

Stoltenberg: „Vrem să răspundem îngrijorărilor pe care Turcia le-a exprimat” privind aderarea…

Stoltenberg: „Vrem să răspundem îngrijorărilor pe care Turcia le-a exprimat” privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO / „Nu este neobişnuit în NATO să avem opinii diferite asupra unor decizii majore”

NATO vrea să răspundă „îngrijorărilor” invocate de Turcia pentru a bloca candidaturile la aderare ale Suediei şi Finlandei, a afirmat joi secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Bineînţeles, vrem să răspundem îngrijorărilor pe care Turcia le-a exprimat” pentru a ajunge la „un acord pentru a merge înainte”, a declarat la Copenhaga şeful Alianţei. El şi-a reafirmat încrederea într-o „decizie rapidă” privind aderarea celor două ţări nordice.

Stoltenberg a mai spus că NATO este în prezent în dialog cu autorităţile turce, afirmând că nu este neobişnuit ca în cadrul Alianţei Nord-Atlantice să existe opinii divergente.

„Nu este neobişnuit în NATO să avem opinii diferite asupra unor decizii majore. Avem multă experienţă în NATO, când există opinii diferite, de a ne aşeza la masă şi de a găsi soluţii”, le-a mai spus el jurnaliştilor.

Sursa foto: NATO.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Erdogan e un dictator caruia NATO trebuie sa-i dea peste bot urgent. Dupance a pretins miliarde pentru refugiatii sirieni, acum are neobrazarea sa faca figuri in legatura cu Suedia si Finlanda, doua democratii aproape perfecte si incomparabile cu mizeria de Turc1a!

    • Daca Ioropa ar avea macar niste bile de plastic, i-ar trimite dictatorului ErDOGan inapoi toti turcii din Europa sa le dea el de munca, hrana, casa si toate cele.

      Daca Turcia vrea sa fie „prietenul” Rusiei si Chinei, atunci sa se descurce singuri !

  2. Eu m-am cam saturat de nordicii astia pe la NATO,Eurovision,etc.Fac treaba proasta peste tot si sunt infumurati. Ucraina sa nu intre repede in UE,dar cu Finlanda si Suedia in NATO,merge in cateva saptamani.