G4Media.ro

Stoltenberg: NATO va continua să sprijine Afganistanul. Situația în materie de securitate…

Stoltenberg: NATO va continua să sprijine Afganistanul. Situația în materie de securitate rămâne extrem de dificilă și necesită o reglementare negociată

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a asigurat pe preşedintele afgan Ashraf Ghani, că Alianţa Nord-Atlantică va continua să ofere sprijin Afganistanul, în contextul în care guvernul de la Kabul este pus sub presiune de către talibani, care ocupă tot mai multe regiuni ale țării după retragerea trupelor străine, transmite Reuters.

„Mi-a părut bine să discut cu preşedintele @ashrafghani astăzi. Situaţia în materie de securitate din #Afghanistan rămâne extrem de dificilă şi necesită o reglementare negociată”, a afirmat Stoltenberg, într-o postare pe Twitter.

„#NATO va continua să sprijine Afganistanul, inclusiv prin finanţare; prezenţă civilă; şi instruire în afara ţării”, a adăugat secretarul general.

Circa 2.500 de soldați americani și 7.000 de militari din alte țări au fost prezenți în Afganistan în cadrul misiunii NATP „Resolute Support”, iar retragerea trupelor a început în primele zile ale lunii mai.

Misiunea „Resolute Support” a fost o misiune de instruire a forțelor afgane pentru a le face capabile să asigure securitatea țării după retragerea forțelor străine.

Secretarul general al NATO a declarat în nenumărate rânduri că talibanii nu vor reuși să obțină victoria prin mijloace militare, însă trupele afgane suferă multiple înfrângeri de la declanșarea ofensivei talibanilor în luna mai.

Organizația Națiunilor Unite deja și-a exprimat îngrijorarea că un număr „fără precedent” de civili vor fi răniți și uciși în acest an în Afganistan, dacă conflictele armate vor continua.

Sursa foto: Nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si cum il ajuta? Au fost acolo 19 ani si au plecat, neputand sa-i potoleasca pe talibani. Acum, dupa ce si-au retras armata cum ii ajuta?Deci, VORBE.

  2. basically, more bombs.

  3. Cum dracu sa îl prostiti pe plavan cu funcție in NATO după terminarea mandatului ca la cum se verbalizeaza se termina conflictu pana termina de citit instrucțiunile