G4Media.ro

Stoltenberg dă asigurări într-un discurs la Berlin că Ucraina încă mai poate…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg dă asigurări într-un discurs la Berlin că Ucraina încă mai poate învinge Rusia şi cere Occidentului să-şi respecte promisiunile cu privire la trimiterea de ajutoare militare

Ucraina poate încă să înfrângă Rusia, a apreciat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg într-un discurs, la Berlin, şi a dat asigurări că nu este prea târziu ca Kievul să învingă – cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile în privinţa ajutoarelor militare, relatează AFP, conform News.ro.

”În ultimele luni, aliaţii din NATO nu au oferit susţinerea (promisă). Dar nu este prea târziu ca Ucraina să învingă, pentru că o susţinere mai puternică este pe drum”, a dat asigurări joi seara secretarul general al NATO.

”Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele (recente ale Occidentului) în livrări reale de armament şi muniţie şi să o facem rapid”, a apreciat el.

Jens Stoltenberg a salutat votul Congresului Statelor Unite în favoarea unei asistenţe militare vaste, în valoare de 61 de miliarde de dolari, rodul unor luni de negocieri laborioase şi tensionate.

El a salutat angajamente în aceeaşi direcţie ale altor ţări, ca Marea Britanie, Germania şi Olanda.

În urma votului din Statele Unite asupra acestui ajutor vast, al cărui text a fost semnat de către Joe Biden miercuri, preşedintele american a anunţat că vrea ”să trimită armament şi material Ucrainei săptămâna aceasta”.

Congresul a răspuns ”apelului istoriei” prin această lege care vizează ”să consolideze securitatea naţională şi să transmită un mesaj despre puterea leadershipului american”, declarar el, citat într-un comunicat al Casei Albe.

Aceste fonduri sunt considerate esenţiale, deoarece armata ucraineană duce lipsă de oameni şi muniţie şi se află în dificultate împotriva forţelor ruse, care pregătesc o nouă ofensivă de mare amploare.

Autorităţile ucrainene preconizează o degradare a situaţiei pe front la jumătatea lui mai.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...