G4Media.ro

Steve Bannon, găsit vinovat de sfidarea unei citaţii a Comisiei „6 ianuarie”.…

Steve Bannon, găsit vinovat de sfidarea unei citaţii a Comisiei „6 ianuarie”. El îşi va afla sentinţa la 21 octombrie

Juraţi federali l-au găsit pe Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, vinovat de sfidarea unei citaţii a Comisiei “6 ianuarie” a Congresului, care anchetează luarea cu asalt a Capitoliului, relatează news.ro, conform cnn.

Decizia juraţilor reprezintă o victorie pentru Comisia “6 ianuarie”, care încă încearcă să găsească martori cooperanţi. Este o victorie şi pentru Departamentul de Justiţie, aflat sub lupă pentru felul în care a abordat problemele legate de asaltul din 6 ianuarie.

După aproape două zile în care li s-au prezentat dovezi şi declaraţii ale martorilor, juraţii au ajuns la un verdict în mai puţin de trei ore. Bannon a zâmbit în timpul citirii verdictului.

Steve Bannon îşi va afla sentinţa la 21 octombrie. El riscă o pedeapsă minimă de 30 de zile de închisoare.

Bannon, un apropiat al lui Donald Trump, a refuzat să coopereze într-o anchetă parlamentară cu prvire la luarea cu asalt a Capitoliului.

Steve Bannon, un consilier discret, dar foarte influent, a jucat un rol crucial în alegerea milirdarului la Casa Albă, în 2016, dând o turnură clar populistă campaniei acestuia, după care a fost dat afară în anul următor.

Cei doi, rămaşi apropiaţi, au discutat în zilele de dinaintea atacului sângeros de la 6 iaunuarie 2021 la sediul Congresului, potrivit Comisiei ”6 ianuarie” din cadrul Camerei Reprezentanţilor, însărcinată să facă lumină cu privire la rolul fostului preşedinte în această lovitură în forţă.

Comisia l-a citat pe Steve Bannon la audieri şi să prezinte documente, cu scopul de a afla natura acestor discuţii cu Trump.

Însă acesta a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra anumite conversaţii secrete.

Din cauza acestui refuz, el a fost inculpat, în noiembrie, cu privire la ”obstrucţionarea prerogativelor Congresului”, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Grupul maniaco-depresiv al lui trump se destramă treptat, oameni duși rău cu capul, inadaptați și retrograzi până în măduva oaselor.

  2. Hai, bre, Leano, ce-ai beut?