G4Media.ro

Stelian Ion (USR) cere Puterii să suspende dezbaterea pe legile justiției până…

Sursa foto: Pixabay

Stelian Ion (USR) cere Puterii să suspende dezbaterea pe legile justiției până când Comisia de la Veneția își va da avizul

Vicepreședintele USR Stelian Ion le-a ceru luni liderilor coaliției de guvernare să suspende dezbaterea în Parlament a legilor lui Predoiu până în luna decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneția privitor la cele trei proiecte legislative, potrivit unui comunicat al partidului.

Comisia de la Veneția a anunțat luni că va prezenta o opinie pe legile justiției în luna decembrie, iar comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a cerut Bucureștiului să nu voteze legile justiției fără să aibă avizul comisiei.

”Asta înseamnă că este timp suficient, din decembrie până în iunie 2023, ca legile propuse de Cătălin Predoiu să fie adoptate, astfel încât să fie respectat termenul din PNRR. Și adoptate într-o formă care să respecte standardele europene și opinia Comisiei de la Veneția. Le solicit liderilor coaliției să suspende dezbaterea în Parlament a legilor lui Predoiu până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneția”, a spus Stelian Ion.

”De mâine, după ce vor fi votate în plenul Camerei Deputaților, legile anti-justiție propuse de Predoiu vor fi trimise la Senat, cameră decizională. Dacă până acum acum PSD-PNL-UDMR au respins solicitările de amânare a dezbaterilor, motivând că legile pot fi adoptate tacit în Camera Deputaților, fiind prima cameră sesizată, de mâine, odată trimise camerei decizionale, nu mai există presiunea unei adoptări tacite. Adică, se poate aștepta avizul Comisiei de la Veneția. În acest moment, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au ocazia să arate că respectă atât programul de guvernare, unde scrie negru pe alb că legile justiției vor fi înaintate Parlamentului însoțite de avizul Comisiei de la Veneția, cât și angajamentele luate în relația cu Uniunea Europeană”, a mai declarat fostul ministru al Justiției.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

  1. Dar garsoniera, cât este garsoniera???

    • Vreun comentariu despre CONTINUTUL articolului? Despre faptul ca PSD si PNL nu dau 2 bani pe Comisia de la Venetia? Pretindem si in justitie ca suntem „suveranisti”? Adica fac hotzii nostri legi pentru ei insisi?

      Votantii acestor partide, PSD si PNL, ce parere au? Tot de garsoniera vorbesc si ei?

  2. ciudat, in 2017 -2018 -2019 toti partenerii erau ingrijorati de legile justitiei 🙂 …au primit dezlegare in 2022 ? Ceva la schimb ? 🙂