G4Media.ro

Stelian Ion despre pensiile magistraților: Faptul că pensia depăşeşte ultimul salariu, depăşeşte…

Foto: Pixabay

Stelian Ion despre pensiile magistraților: Faptul că pensia depăşeşte ultimul salariu, depăşeşte ultimul venit net, e o mare problemă. E o invitaţie să ieşi la pensie de foarte tânăr

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, cataloghează drept „o aberaţie” modul în care a fost gândit sistemul de pensii de serviciu de care beneficiază magistraţii şi spune că marea problemă este faptul că pensia depăşeşte ultimul venit net, ceea ce încurajează ieşirea din sistem foarte devreme.

„Problema, eu o văd mai ales în următorul aspect: faptul că pensia depăşeşte ultimul salariu, depăşeşte ultimul venit net, ceea ce e o mare problemă. E o invitaţie să ieşi la pensie de foarte tânăr, imediat cum ai împlinit vârsta permisă pentru pensionare. Dacă pensia ta e mai mare decât salariul e o poară deschisă, o invitaţie să părăseşti sistemul, ceea ce e o mare problemă”, a afirmat Stelian Ion, joi seară, la Digi 24.

El cataloghează drept „o aberaţie” modul în care a fost gândit sistemul pensiilor speciale. Conform ministrului, în cadrul unor dezbateri avute recent cu magistraţii, aceştia au formulat propunerea „de bun simţ” ca pensia să nu mai poată depăşi ultimul venit.

El susţine că pentru un „sistem corect” de justiţie sau de educaţie magistraţii, profesorii trebuie bine plătiţi, adăugând că „problema este să primeşti ceva în schimb de calitate”.

„Buna măsură trebuie să fie într-un salariu bun al magistratului, într-o pensie bună şi într-un act de justiţie care să se regăsească în acele sume”, a comentat Stelian Ion, citat de news.ro.

Sursa foto: Pixabay

Citește și

VIDEO INTERVIU Stelian Ion, despre magistrații cu pensii mai mari decât salariul: Lucrurile acestea sunt în analiză la Ministerul Muncii / Pensia să nu depășească ultimul salariu, este una dintre variante/ Ies de lehamite foarte mulți dintre ei și din cauza condițiilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Rusine justiției,salariu,mare,pensie,mare,pensionare de tineri ,dar se vede ceva??????

 2. sunt poate cel mai nimerit exemplu de:
  – foloase necuvenite
  – castiguri nemeritate
  – beneficii nesimtite
  – profitare la maxim de neajunsurile sistemului
  – oameni a caror onoare este cel mult indoielnica
  – indivizi platiti din sudoarea altora

 3. „Gheorghiță, ia baltagul!”

 4. Aseara a batut campiile si el, ca oricare politruc…m-a dezamagit tare… rusine!!!
  O sa vedem „schimbari’ in Justitie la TV!!!
  Dosarul 10 August poate fi uitat.

 5. In campania electorala veniti si spuneti ca faceti si dregeti si cum ajungeti la putere se schimba total lucrurile,demagogie si minciuni, meteahna politrucului roman de 30 de ani încoace, cum s-a vazut cu sacii în caruta uita de toate

 6. G4 media publicati si voi comentariile oamenilor sau a-ti luat-o pe urmele ziarului” Scanteia”,Tricolorul”si alte ziare din perioada de dinainte de 89? Nu publicati si niste ode conducatorilor multpreaiubiti? Pardon hotilor si mafiotilor? Ca asta mai lipseste

 7. Dar soluția e foarte simplă și legală, nu poate comenta nimeni nimic :
  NORMALIZAREA vârstei de pensionare a magistraților, la 65 de ani ! Când a ajuns ministru a zis că va „crește” (eronat spus crește, pentru că e micșorată artificial și neconstituțional, e o discriminare), dar după 2 zile s-a răzgândit și acum a uitat complet că și magistrații ca restul lumii ar trebui să se pensioneze la 65 de ani.
  Sau tot poporul la 45 !