G4Media.ro

Statul va primi încă 1,9 miliarde de euro, la începutul acestui an,…

Statul va primi încă 1,9 miliarde de euro, la începutul acestui an, prefinanțare pentru împrumutul acordat României prin PNRR

1,9 miliarde de euro vor intra la începutul acestui an în contul statului român, reprezentând prefinanţarea din împrumutul acordat României, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), după ce au fost atinse ţintele şi jaloanele aferente lui 2021.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), anul 2021 a reprezentat pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă punctul de plecare în dezvoltarea arhitecturii instituţionale şi legislative necesare implementării acestui nou instrument financiar, atât pentru România, cât şi la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, au fost puse bazele mecanismului de implementare a PNRR în România, pornind de la adoptarea legislaţiei specifice, operaţionalizarea structurilor la nivel instituţional, cât şi prin definirea mecanismului de management şi control şi a fluxurilor financiare.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ce sa mai facem cu atatia bani?
  Crestem rezerva BNR?

  • Ha, ha!
   Primeste Ro bani?
   Fara proiecte?
   Fara sa stie sa faca cu ei?
   Doar pentru sifonat?
   🤣🤣

  • Cum inca 1,9 ??? Ca primii 1,9 miliarde nu i-am primit. Eu cred ca sunt aia, pe care trebuia sa-i primit anul trecut. Nu zicea Vilceanu ca nu-i putem primi ca s-a inchis casieriea la UE din cauza sarbatorilor ??? Cocalarul crede ca UE functioneaza ca si casieria lui tat-su, la care a lucrat pana a ajuns ministru. Ca alta experienta nu are.
   Deci, anul 2021 nu am luat nici un ban din PNRR. Asa cum era si de asteptat, in ciuda declaratiilor sforaitoare ale guvernantilor. Pentru ca nu suntem in stare sa facem ce trebuie. Asa ca si astia 1,9 miliarde, pe care trebuia sa ii luam anul trecut o sa-i luam la sfantul asteapta

 2. Cu ăștia rămânem, vom primi toți banii de împrumut, iar fondurile nerambursabile vor fi tăiate că nu am îndeplinit obligațiile. Deștepții UE, proștii guvernul României, ăia vor primi fondurile înapoi, plus dobânzile, chipurile că ne-au ajutat, noi cu praful de pe tobă.