G4Media.ro

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Inamicul este demoralizat și suportă…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Inamicul este demoralizat și suportă pierderi grele. Sunt frecvente cazuri de dezertare și neascultare / Situația la zi a frontului, transmisă de armata Ucrainei

Forțele armate care apără Kievul au desfășurat un sistem ”dens” și ”pe mai multe niveluri de apărare a capitalei”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-o informare publicată pe pagina de Facebook.

”Inamicul continuă operațiunea ofensivă aer-sol împotriva Ucrainei. În timpul operațiunilor ofensive aer-sol, inamicul a continuat să atace aerodromuri militare și civile, punctele de control militar, instalațiile de apărare aeriană, infrastructurile importante, așezările și unitățile din zonele de apărare”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

”În Polisia (regiunile Jitomir și Kiev) în direcția Kievului, inamicul încearcă să reia ofensiva prin lansarea unui ponton care trece peste râul Irpin în zona Demydiv (periferia Kievului). O altă încercare a ocupantului de a captura orașul Irpin a eșuat. Forțele de apărare ucrainene au distrus noile echipamente inamice.

În toate direcțiile, unitățile de tancuri și mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei, cu sprijinul artileriei, mențin apărarea anumitor frontiere.

Forțele aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei resping atacurile aeriene inamice.

Gruparea forțelor de apărare de la Kiev a desfășurat un sistem dens și pe mai multe niveluri de apărare a capitalei.

Există o luptă sistematică împotriva unui număr mic de grupuri de sabotaj-recunoaștere (SRG) în număr de 3-15 persoane cu arme, în uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei, dar în veste antiglonț ale Federației Ruse”, se arată în postare.

Totodată, se semnalează că rușii au redus ritmul ofensivei, dar continuă să atace.

”Inamicul este demoralizat și suportă pierderi grele. Sunt frecvente cazuri de dezertare și neascultare. Apărătorii Ucrainei continuă să mențină o apărare stabilă”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. E plin de filmulețe cu blindate crăpate și mujici rupți în două în șanțuri… filmulețe proaspete de luni… Brrr e măcel în toată regula

 2. un razboi de aparare pentru ucrainieni.
  singura solutie la atacurile aer-sol sunt dronele in numar foarte mare.
  ar ocupa spatiul, ar ataca suhoaiele si ar mai echilibra situatia.
  un suhoi contra 20-30-100 de drone si sa-i vedem daca mai pot bombarda oricand si oriunde.
  artileria pe „vechi” cu tunuri antiaeriene fixe este complet depasita in razboiul modern.
  numai o mobilitate extrema si eventual un sistem de bruiere, deraiere electro-magnetic de mare performanta te pot salva de rachetele teleghidate trase din aer sau de la sol de departe.

 3. S-a dovedit ca „Marea Armata Rusa” e doar umflata cu pompa de proaganda, is vai s-amar de ei, pr.osti…dar multi. Insa grija mare la ce.ceni, aia sunt acolo doar pentru a omori cre.stini. Trebuie erad.icati toti, fara prizonieri de razboi.

  P.S f.m.m M💩tz + clona mea re.tardata, care vor aparea imediat sa comenteze 😂

 4. S-a dovedit ca „Marea Armata Rusa” e doar um.flata cu pompa de pro.paganda, is vai s-amar de ei, pr.osti…dar multi. Insa grija mare la ce.ceni, aia sunt acolo doar pentru a om.ori cre.stini. Trebuie erad.icati toti, fara prizonieri de raz.boi.

  P.S f.m.m M💩tz + clona mea re.tardata, care vor aparea imediat sa comenteze 😂

 5. idee de la calculator.
  cum e o alarma de atac aerian sa ridice ucrainienii toate dronele disponibile in aer, mii, zeci de mii si de jucarie daca se poate, cat mai sus pe nivele diferite ca o plasa pe directia de aparare.e suficient ca una sa fie aspirata de motoarele suhoi si sute de milioane de dolari se ard instantaneu.

 6. Este o catastrofa umanitară de care se pare că niciuna din părțile beligerante nu este conștientă încă.
  Daca războiul continua, în curând situația refugiaților va fi similară cu cea din Siria iar România va avea tabere de refugiați exact cum are astăzi Turcia.
  Ei vor staționa ani de zile la noi și nu cred că ne va ajuta cineva din UE să gestionam problema.
  Copiii aceia au nevoie să meargă la școală, părinții lor să-și câștige pâinea, ce vor face in viitor ?
  Nimeni nu se gândește la asta.
  Macron declară că războiul va dura probabil ani de zile. In acest caz consecințele umanitare vor fi dezastruoase, iar lor se pare că nu le pasă.
  Cine își permite să întrețină un asemenea război în Europa și de ce ?
  Acest război seamănă mai mult cu o cruciadă medievală și demonstrează, daca mai era nevoie, modul primitiv de a gândi al părților implicate în conflict.
  De la talibani nu avem pretenții, dar acești șefi de state se pretind civilizați. Oare s-au închis toate caile de dialog și nu exista altă soluție decât conflictul armat ?

  • Cum pui egal intre cele doua stste? Sunt cumva soldati ucrainieni care bombardeaza Moscova?

  • Felicitari!
   Cel mai cerebral si echidistant comentariu pe care l-am citit pina aici, despre toata nenorocirea asta!
   Sint intru totul de acord!
   Poate le da Domnul intelepciunea cea de pe urma tuturor!

 7. Exact că în jocurile de pe calculator: omori la greu și ei tot vin😱

 8. Kievul nu este maestru în dezinformare, compromitere și intoxicare așa cum este Moscova. Afirmațiile cu dezertarea, neascultarea și demoralizarea sunt total necredibile. Ucrainienii își fac un deserviciu cu asemenea știri, așa cum au făcut și cu știrea total neverosimilă, că trebuie să vină Crucea Roșie să adune mii de cadavre ale soldaților ruși.

 9. Precis, trollilor USR!