G4Media.ro

Statul întărit: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 10 ani de închisoare în…

Sorin Ovidiu Vantu pleaca de la DNA dupa ce a fost audiat de procurori, joi, 28 iulie 2016. Inquam Photos / George Calin

Statul întărit: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 10 ani de închisoare în al cincilea dosar. Are de plată în total 115 milioane de euro

Sorin Ovidiu Vîntu (62 de ani) a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, potrivit Agerpres. Prin contopire cu celelalte pedepse pronunțate de-a lungul timpului de instanțele de judecată, Curtea de Apel București a emis un nou mandat de executare pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu, de 10 ani de închisoare, scrie Digi24.ro. Vîntu este la a cincea condamnare definitivă, potrivit unui articol al Centrului de Investigaţii Media, iar instanţele îi impută prejudicii de aproximativ 115 milioane de euro.

Vîntu e deja în închisoare, unde execută o pedeapsă de 8 ani, primită în cel de-al patrulea dosar penal.

Alături de Vîntu a mai fost condamnat tot la 10 ani de închisoare şi Liviu Luca, fostul şef de sindicat din Petrom şi unul dintre cele mai puternice personaje din judeţul Prahova în anii 2000.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanţă, că în perioada 2005 – 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, mai arată Digi24.ro.

Sorin Ovidiu Vîntu, fostul patron al Realitatea TV, a rămas celebru printr-o formulare din 2009, când le-a transmis ziariştilor într-o emisiune la propria televiziune „Întăriţi-vă statul!”.

Vîntu este la a cincea condamnare definitivă, potrivit unui articol al Centrului de Investigaţii Media, iar instanţele îi impută prejudicii de aproximativ 115 milioane de euro. Până în septembrie 2017, statul român nu recuperase niciun leu din ceea ce judecătorii au decis, prin hotărâri definitive, că Vîntu a obținut ilegal. Fiscul a anunțat, la 1 septembrie 2017, primul pas concret în recuperarea prejudiciilor imputate lui Vîntu: hotelurile sale din Delta Dunării au fost evaluate și sunt scoase la licitație pentru suma totală de aproximativ 2,6 milioane de euro. Cele două proprietăți, hotelul Lebăda din Crișan și hotelul Sulina din aceeași localitate, au fost evaluate de ANAF la 1.637.040 de euro și, respectiv, la 955.183 de euro. În plus, statul speră să obțină alți 67.000 de euro din vânzarea unei alte proprietăți aparținând lui SOV, o casă în Mihăilești (Giurgiu), a mai scris Centrul de Investigaţii Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Statul paralel bata’l vina … cum ar zice hotii din PSD

  2. Dacă statul chiar s-a întărit, atunci ar trebui să vedem scos pe tușă nu doar pe unul dintre bătrânii securiști care au profitat din greu de slăbiciunea lui. Până nu va fi trimis pe același traseu și D. Voiculescu (și câți or mai fi, de talia lui) și până ce toxicul trust media în care se prostituează atât de mulți așa-ziși jurnaliști, deformând valorile și conștiința unei bune părți a românilor, statul se cheamă că este în continuare captiv.

  3. Asa era si Vantu intangibil si suveran acum 10-12 ani si concentra foarte multa putere. Apoi, dupa primul dosar finalizat cu inchisoare, le-a inseriat ca pe margele.

    Timpul nu are rabdare cu marii tradatori. Puterea e vremelnica, si cand o pierzi, esti pierdut.

    O duba la aeroport pt zborul de Tel Aviv, va rog!