G4Media.ro

Statul american Texas a adoptat o lege electorală controversată, acuzată că ar…

Sursa foto: Unsplash/ Clark Van Der Beken

Statul american Texas a adoptat o lege electorală controversată, acuzată că ar restrânge dreptul la vot al minorităților

Parlamentul din statul american Texas, majoritar republican, a adoptat o lege electorală controversată, acuzată de faptul că ar restrânge dreptul la vot al minorităţilor, relatează AFP, citată de News.ro.

Această lege, care vizează în mod oficial să facă alegerile mai sigure, în urma unor acuzaţii nefondate de fraude masive în alegerile prezidenţiale din 2020, interzice votul la „drive-in” şi instaurează numeroase restricţii orare de vot în cazul votului prin corespondenţă.

Critcii acestui act normativ sunt de părere că aceste restricţii vizează mai ales dispoziţii care facilitează votul minorităţilor, mai ales al afroamericanilor, care votează în general cu democraţii.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a anunţat marţi, într-un comunicat, că promulgă legea.

Potrivit grupul Brennan Center for Justice, începând din ianuarie, cel puţin 18 state au adoptat 30 de legi restrictive, iar alte zeci de legi sunt în curs de examinare.

Acest proces s-a accelerat în state republicane, pe fondul unor acuzaţii de fraude electorale masive, nesusținute cu probe, lansate de către Donald Trump după alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care a fost înfrânt de Joe Biden.

Circa 50 de aleşi democraţi din Texas nu au participat la sesiunea specială din iulie pentru a împiedica Camera texană a Reprezentanţilor să întrunească numărul minim de aleşi (cvorum) în vederea supunerii la vot a textului. Totuși, guvernatorul a convocat două sesiuni speciale la rând, iar democraţii au revenit, permiţând atingerea cvorumului la 19 august. Legea a fost dezbătută şi adoptată marţi.

„Nu este momentul să abandonăm. Este momentul să adoptăm un drept de vot federal”, a reacţionat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, fostul candidat în alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale americane Beto O’Rourke, referindu-se astfel la un text adoptat de către Camera Reprezentanţilor a Statelor unite, dar care riscă să fie blocat de către republicani în Senat.

Sursa foto: Unsplash/ Clark Van Der Beken

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Acuzatii nefondate. SIGUR ! 🤣

  • Si unde sunt acuzatiile fondate? Alea de pe tiktok sau fb? Sau alea din imaginatia bolnava a idolului tau trumpete? Prostovanule

 2. dupa

  diabet zaharat
  accident cerebral

  mai imi trebuie si sechele psihologice ..

 3. Texasu’ e un fel de Teleorman al Americii…

  • Esti doar un berbec prost informat. Prin acest pachet legislativ recent adoptat, se reduce semnificativ posibilitatea de a se mai repeta fraudarea procesului electoral. Esti “duar” un habarnist ignorant. In state conduse de ani buni de democrati, state precum California s.a. cetatenii au primit in posta si cate 5 buletine de vot/persoana, fapt care a dus la fraudarea masiva a votului. Gavin Newsom, guvernatorul democrat care a dus california la sapa de lemn, va fi schimbat la alegerile ce vor avea loc in septembrie, lucru care bucura milioane de americani satui de incompetenti si corupti precum liderii democrati americani.
   Biden a fost ales prin FRAUDA, iar acuma ajuns un neica nimeni, dupa nici un an de mandat. Este o rusine absoluta si o jignire adusa poporului american acest mos senil din cauza caruia mor americani cu zile.

  • Si unde s-a dovedit in justitie ca s-au fraudat alegerile bezmeticule? Texanii tai, vajnici aparatori ai unor inamici imaginari procedeaza exact la fel ca psd-ul cand a infiintat sectia speciala sa ii apere de …justitie. Prostovanule