G4Media.ro

Staţia Spaţială Internaţională ar putea fi văzută cu ochiul liber din Bucureşti,…

Staţia Spaţială Internaţională ar putea fi văzută cu ochiul liber din Bucureşti, timp de 4 minute, începând cu ora 19.00

Staţia Spaţială Internaţională se vede cu ochiul liber din Bucureşti, luni seară între ora 19.00 şi 19.04, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, într-o postare pe Facebook, preluată de Agerpres.

Sursa citată aminteşte că Staţia Spaţială Internaţională este singurul satelit care are oameni la bord.

„În seara de 25 ianuarie, la ora 19, nu mai devreme, nu mai târziu, priviţi cu ochiul liber înspre nord, nu foarte sus faţă de orizont. Veţi vedea cum din stânga (nord-vest) se ridică încet o stea care se mişcă spre dreapta şi creşte în strălucire. Aceasta este Staţia Spaţială Internaţională, singurul satelit cu oameni la bord, care se vede timp de patru minute. Se ridică înspre nord, creşte în strălucire, după care dispare brusc (la 19,04) atunci când intră în umbra Pământului. Urmăriţi apariţia Staţiei numai dacă cerul este senin. Dacă nu este senin vom avea şi alte ocazii”, le transmit reprezentanţii Observatorul Astronomic celor interesaţi.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Statia Spatiala Internationala (ISS) este vizibila (mai intens sau mai putin stralucitor, depinzand de pozitia Soarelui) ori de cate ori trece deasupra Romaniei si cerul noptii este senin. Uneori este vizibila si de doua ori pe zi. Se poate descarca o aplicatie pe telefon care arata orarul , timpul sipozitia pasajelor.

 2. ,,Tramvaiul” Volgutei, se vede ? Da’ motostivuitorul Dancilei ?

 3. Dar e o minciuna! Puteti lua si un tren organizat de Bode.

 4. Și falusul cand poate fi văzut de haștagi?
  Știți?

 5. Vedeți fix p la din București mergeți vara în afara lui pe baltă la pește și vedeți și avioane și stele și caruri da pește doar cașal meu de baltă

  • Bai frate dar pe aici s-a rasturnat carul cu prosti ? Vad ca posteaza toti nesimtitii si mitocanii cum ar fi numitii CiChicean si Pe se distul. Mars inapoi in grotele din care at iesit.

  • Nu pune la suflet. Sunt hecari rusesti care vor sa submineze moralul Dacului Liber, pltiti de Sosoaca si Dughin. In realitate, 19 grade sunt perfect acceptabile in alte capitale europene.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.