G4Media.ro

Statele Unite vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus pentru…

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Statele Unite vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina / Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat una din principalele surse de finanţare a separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat vineri primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina, transmite sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

„Anunţ astăzi că am autorizat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, destinate Ucrainei”, a spus Merrick Garland, adăugând că activele au fost confiscate ca urmare a inculpării oligarhului Konstantin Malofeev în luna aprilie.

Această sumă va merge către Departamentul de Stat „pentru a sprijini poporul ucrainean”, a spus procurorul general al SUA, Merrick Garland, potrivit CNN.

Procurorul general ucrainean Andrii Kostin, prezent alături de el, a salutat acest transfer „în valoare de 5,4 milioane de dolari” pentru „reconstruirea Ucrainei”.”Toţi ucrainenii au suferit, într-un fel sau altul, de pe urma acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primeşte despăgubiri pentru pagubele enorme suferite”, a scris el pe Twitter.

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat una din principalele surse de finanţare a separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei. El a fost acuzat de „încercarea de a se sustrage de la sancţiuni prin folosirea unor complici pentru a achiziţiona şi a conduce în secret instituţii de presă din toată Europa”, potrivit Washingtonului.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, SUA au anunţat în numeroase rânduri sancţiuni împotriva companiilor sau cetăţenilor ruşi. Ele vizează în special îngheţarea posibilelor active ale unor astfel de persoane pe teritoriul SUA şi interzicerea tuturor interacţiunilor acestora cu băncile americane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. #James blond …și plat pe creier….tu crezi ca e ca în justiția de la noi? Ție,dacă îți ia o usucă de la gard vecinul,sigur te duci cu toporul după el,dar te au găsit tu,mare gânditor și democrat sa comentezi!

  2. !james, Rusia este stat agresor si de aici pot face ce vor cu orice rus prins.
    Ar trebui toti aruncati peste gard in Rusia!
    Nici nu ma mir de ce nu te intrebi unde este tezaurul nostru!

  3. 👍👍👍👍👍👍👍…ue trebuie sa faca la fel…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️noi ar trebui sa calculam cat valoreaza azi tezaurul de 100 de tone de aur…si restul artefactelor si bunurilor …si sa nationalizam companiile si afacerilor ruznacilor din romania…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😎😎😎😎😎😎😎😎