G4Media.ro

Statele Unite vor evacua oameni din Afganistan „până în ultimul moment”, iar…

Statele Unite vor evacua oameni din Afganistan „până în ultimul moment”, iar după ce întreaga armată va părăsi țara, SUA va căuta metode noi de evacuare

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat vineri că armata SUA intenționează să-și încheie misiunea în Afganistan până pe 31 august.

„Încă intenționăm să încheiem această misiune la sfârșitul lunii”, a spus Kirby la un briefing al Pentagonului.

„Pe măsură ce ne apropiem (n.r. – de finalul operațiunii), veți vedea cum începem să depunem toate eforturile pentru a scoate trupele noastre și o parte din echipamentul nostru, după cum este cazul cu orice misiune de retragere”, a explicat el, adăugând că vor „păstra cât mai multă capacitate putem, atât în ​​ceea ce privește securitatea”, cât și capacitatea de a evacua oamenii.

„Viețile sunt încă prioritatea – viața trupelor noastre și, bineînțeles, viața evacuaților și încercarea de a scoate cât mai mulți cu putință. Deci, va exista un echilibru în următoarele câteva zile, pe măsură ce continuăm să procesăm această tranziție”, a afirmat Kirby.

„Vom evacua până în ultimul moment. Acesta va fi obiectivul. Guvernul SUA va urmări o varietate de modalități de a ajuta pe americani care vor să iasă după ce prezența noastră militară la aeroport s-a încheiat. Acest lucru nu implică neapărat armata Statelor Unite”, a spus reprezentatul Pentagonului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si eu care ma gandeam ca bideu va cauta sa-si spele rusinea cu fuga,cautand sa atace gruparile isis care fac deja macel acolo!Dar ati gasit cumva vreun presedinte democrat care sa fi luptat serios pentru democratie si libertate in tarile arabe afectate de terorism,altfel decat prin vorbe?Republicanii se implica,trimit trupe,lupta cu jihadistii,iar democratii le retrag si apoi se plang ca nu merita efortul ,ca a fost in zadar,tara corupta ,etc,etc…