G4Media.ro

Statele Unite îndeamnă Ungaria să încheie ”fără întârziere” ratificarea protocoalelor de aderare…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Statele Unite îndeamnă Ungaria să încheie ”fără întârziere” ratificarea protocoalelor de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei

Statele Unite îndeamnă Ungaria să încheie ”fără întârziere” ratificarea protocoalelor de aderare la NATO ale Finlandei și Suedie, după ce președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan a anunțat că le va trimite spre ratificare parlamentului turc.  Ungaria rămâne singurul membru NATO, în afară de Turcia, care nu a aprobat încă candidaturile celor două țări nordice.

Comunicatul Casei Albe:

”Statele Unite salută anunțul președintelui Erdogan potrivit căruia va trimite protocoalele de aderare a Finlandei la NATO către Parlamentul turc și așteaptă cu nerăbdare încheierea rapidă a acestui proces. Încurajăm Turcia să ratifice rapid și protocoalele de aderare a Suediei. În plus, îndemnăm Ungaria să încheie fără întârziere procesul de ratificare atât pentru Finlanda, cât și pentru Suedia. Suedia și Finlanda sunt ambele parteneri puternici și capabili care împărtășesc valorile NATO și vor consolida Alianța și vor contribui la securitatea europeană. Statele Unite consideră că ambele țări ar trebui să devină membre ale NATO cât mai curând posibil.”

Context

Suedia și Finlanda au renunțat la neutralitatea lor militară de lungă durată și au solicitat anul trecut aderarea la NATO ca răspuns la invazia Rusiei. La 2 martie, votul de ratificare a fost amânat cu două săptămâni pentru ca Ungaria să trimită o delegație în Suedia și Finlanda pentru a rezolva „disputele politice” – deși membrii grupului au vorbit pozitiv despre întâlnire.

Potrivit lui Katalin Miklóssy, cercetător maghiar la Institutul Alexander al Universității din Helsinki, Ungaria întârzie ratificarea aderării Finlandei la NATO din cauza înghețării fondurilor de către UE. Ea spune că presiunea internațională asupra Ungariei este acum excepțional de mare, iar dacă Turcia ratifică aderarea Finlandei la NATO înaintea Ungariei, aceasta nu va face decât să crească, transmite Index.hu.

Ungaria nu va fi ultimul stat membru NATO care va ratifica atât Finlanda, cât și Suedia, a precizat ambasada Ungariei la Helsinki, ca răspuns la o solicitare a portalului finlandez HS. Ziarul a întrebat ambasada dacă Ungaria insistă să ratifice aderarea Finlandei înaintea Turciei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Fara intarziere trebuie pus intre virgule pentru ca este o completare

  • Dacă la ce scrie in articol, asta ai tu de comentat, e clar de ce unii au tupeu sa violeze și sa arunce cu bombe în blocuri, sa deporteze copii, etc în țări vecine.
   Oamenii că tine dau mult curaj și imbold răufăcătorilor in aceste vremuri.

   Felicitări!

 2. Ungaria nu trebuie rugata să facă nimic, pur și simplu trebuie scoasă din Nato și UE și mai ales retrase toate investițiile europene.
  Ungurii trăiesc pur și simplu din mila tuturor celorlalte țări europene, pozitia lor geografică ii face sa fie extrem de izolați conform aspirațiilor lor rusofile și ar trebui lăsați să trăiască cum vor (in sărăcie și nebunie).
  Nu înțeleg de ce sunt forțați unguri sa trăiască bine in UE și în siguranță în NATO, ar trebui sa fie liberi să trăiască cum vor, săraci, cu tancurile, violatori și mafioții ruși pe străzile lor.
  Femeile ungurilor vor sa fie violate de ruși, iar copii lor vor sa fie deportați în Siberia, la cheremul Rusiei.
  Ungaria a ales și decizia trebuie respectată, afara din NATO și afara din UE.
  Nu treci băbuță strada daca nu te-a rugat frumos, mai ales când ea vrea sa fie călcată de tancul RUS, din nou . .

 3. Din care credeti ca vor zbura inainte, din NATO sau UE?
  Bine ca nu ati pus pariu cu noi.

 4. Ceva ma face sa cred ca ungurii nu vor mai trage de timp in ceea ce priveste ratificarea protocoalelor de aderare !

 5. pai orbanu n-a primit binecuvantare de la putler