G4Media.ro

Statele Unite impun noi sancțiuni și restricții Chinei, ca răspuns la abuzurile…

Statele Unite impun noi sancțiuni și restricții Chinei, ca răspuns la abuzurile și încălcările drepturilor omului care au loc în prezent în regiunea Xinjiang

Statele Unite nu vor rămâne pasive în privința abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului, comise de CPC la adresa etnicilor uiguri, kazahi și a altor grupuri minoritare din regiunea Xinjiang.

„În regiunea Xinjiang au loc grave încălcări ale drepturilor omului, precum munca forțată, detenția arbitrară în masă și controlul forțat al populației. Se încearcă ștergerea culturii și credinței musulmane a acestor minoritari”, se precizează într-o informare a Departmantului de Stat al SUA. 

Sunt puși pe lista neagră trei înalți funcționari ai CPC, care în mod constant s-au implicat în acțiunile de abuz comise împotriva etinicilor minoritari din regiunea Xinjiang. Este vorba despre Hen Quanguo, secretarul de stat al XUAR, Zhu Hailiun, secretar de partid al Comitetului politic și juridic Xinjiang (XPLC) și Wang Mingshan, actualul secretar de partid al Biroului pentru securitate publică din Xinjiang (XPSB).

„Cei trei și membrii și apropiații familiilor lor nu mai sunt eligibili pentru a intra în Statele Unite”, a transmis departamentul de stat al SUA.

De asemenea, SUA introduce restricții suplimentare privind vizele pentru alți funcționari ai CPC despre care se crede că sunt responsabili sau complici în acțiuni de detenția fără justă cauză sau de abuz asupra etnicilor uiguri și kazahi.

Aceste măsuri și restricții vin în completarea demersului Departamentului de stat al SUA de a-i sancționa pe oficialii chinezi pentru situația pe care o mențin în provincia Xinjiang.

În afara oficialilor menționați,  alți patru funcționari sau foști funcționari ai Republicii Populare chineze – Chen Quanguo; Zhu Hailiun; Wang Mingshan și Huo Liujun – au mai fost puși, anterior, de către SUA pe lista neagră, pentru rolul avut în abuzurile grave comise asupra cetățenilor minoritari.

„Înainte ca CPC să-și lanseze campania de represiune în Xinjiang, Chen Quanguo a supravegheat abuzuri masive în zonele tibetane, utilizând multe dintre practicile și politicile îngrozitoare pe care funcționarii CPC le angajează în prezent în Xinjiang”, se menționează în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

„Statele Unite iau astăzi măsuri împotriva abuzurilor oribile și sistematice din Xinjiang și solicită tuturor națiunilor care împărtășesc preocupările noastre cu privire la atacurile CPC asupra drepturilor omului și a libertăților fundamentale să ne alaturăm condamnand acest comportament”, se mai precizează în comunicatul  menționat.

Sursa Foto: FILE –  patrula securitate în regiunea Xinjiang.  (AP Photo/Ng Han Guan, File), thesoufancenter.org

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nobody cares. Sa vad sanctiuni pentru Cernobîlul biologic numit Sars-Cov2. Si sa ceara despagubiri ca de la nemti dupa primul razboi mondial.

  • Exemplele date de tine nu mai sunt de actualitate sau nu exista suficiente probe.
   Dar suprimarea civilizatiei uigurilor se intampla chiar acum si foarte putine tari de pe glob o condamna sau iau masuri. Liderii UE par sa nu stie sau sa nu fie interesati de aceasta problema. Ar fi suficient ca principalele democratii ale lumii, SUA si UE sa porneasca anchete independente sau in comun pendru identificarae si blocarea procedurilor de purificare etnica aplicate de chinezi in Xinjiang (regiune autonoma).

 2. China este deja principala putere a lumii.
  Matematic si statistic.
  Din 1989 , economic a trecut ca o racheta pe langa Romania,
  tara noastra mult iubita
  condusa de fosti secu , doctoranzi sri si o mare masa de politicieni santajabili.

  • Principala putere a lumii trebuie sa domine si ideologic iar din perspectiva asta China de azi nu are nimic original, este la extrema negativa.
   Domina economic dar are datorii suficient de mari incat sa implodeze in mai putin de un deceniu daca nu reuseste sa convinga un numar suficient de tari (solvabile) sa ii plateasca tribut.
   Totul depinde de cat de corupt e vestul, in special UE dar si de rezultatul alegerilor in SUA.

 3. Carmendan i-a pus genunche pe gat uigurului Floid-20. Cum este posibil?

 4. Romania scăpa de sancțiuni câtă vreme criminalii institutionali respecta drepturile scutului.

 5. Xijinpin l-a lasat pe Nicolae Bahan sa moara fara ingrijiri medicale. Pentru mii de romani, Xijipin a taiat salariu sub cel minim legal in tara unde ei culegeau SPARANGHEL.

 6. Europa merkelită face spume însă doar în fața Americii dar tace de nu se mai oprește în fața Chinei sau mai dă câte un pârț așa, de frondă, dar cu.mâna la dos, să nu se audă prea tare.Atât cu democrația și drepturile omului în”leagănul democrației” care azi seamănă mai mult cu un ștreang.

 7. Asa ar trebui să procedeze și UE!!!Dar,incredibil….. China este binevenită în UE în timp ce,România este restricționata!!!!!

 8. Aoleu cred ca Jingping isi plange in pumni ca i-au sanctionat americanii,ahahahahaha!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.