G4Media.ro

Starea de sănătate a Papei Francisc se îmbunătățește

sursa foto: Captura video

Starea de sănătate a Papei Francisc se îmbunătățește

Starea de sănătate a Papei Francisc se îmbunătățește după ce a fost spitalizat din cauza unei infecții respiratorii, iar tratamentul său continuă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat citat de boursorama.com.

„Sanctitatea Sa Papa Francisc s-a odihnit bine în timpul nopții. Tabloul său clinic se ameliorează treptat și continuă tratamentul planificat”, se arată în comunicat.

Matteo Bruni nu a precizat când pontiful în vârstă de 86 de ani, care s-a întors la muncă, va putea părăsi spitalul Gemelli din Roma. Miercuri, Vaticanul a precizat că va trebui să rămână „câteva zile” pentru un tratament medical „adecvat”.

Potrivit agenției italiene de presă ANSA, personalul medical este „foarte optimist” că Papa ar putea fi externat la timp pentru celebrarea Duminicii Floriilor, pe 2 aprilie.

Nu era clar dacă va putea participa la diferitele slujbe, chiar dacă va fi externat până la sfârșitul săptămânii.

Duminica Floriilor marchează începutul unei săptămâni intense de ceremonii care duc la Duminica Paștelui, 9 aprilie, cea mai sfântă zi din calendarul creștin.

ANSA, citând surse spitalicești anonime, a mai spus că medicii au exclus „pentru moment” o problemă cardiacă sau o pneumonie. Vaticanul a asigurat, de asemenea, că nu este vorba de COVID-19.

Liderul celor 1,4 miliarde de catolici din lume, care a sărbătorit luna aceasta a 10-a aniversare ca pontif, are uneori dificultăți de respirație și este în general mai predispus la probleme respiratorii. I-a fost extirpat o parte dintr-un plămân la începutul anilor 20.

Sănătatea Papei Francisc a primit o atenție sporită în ultimii doi ani, timp în care a suferit o operație la colon și a început să folosească un scaun cu rotile sau un baston din cauza unor dureri cronice la genunchi.

Cea mai recentă spitalizare a reaprins speculațiile potrivit cărora ar putea demisiona din motive de sănătate, așa cum a făcut și predecesorul său defunct, Benedict al XVI-lea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...