G4Media.ro

Starea de alertă impune restricții, nu și sancțiuni. Legea prin care se…

Starea de alertă impune restricții, nu și sancțiuni. Legea prin care se pot aplica amenzi nu intră în vigoare mai devreme de luni

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi noaptea, instituirea stării de alertă în România, din cauza epidemiei de coronavirus, stabilind și o serie de restricții, însă nu a stabilit și sancțiuni în cazul nerespectării noilor reguli.

Lipsa sancțiunilor este determinată de faptul că Curtea Constituțională a publicat în timp record motivarea în cazul Ordonanței de Urgență a Guvernului pe baza căria a fost instituită starea de alertă. CCR a decis că ordonanța este constituțională în măsura în care „acţiunile şi măsurile dispuse nu vizează restrângerea exerciţiului unor drepturi”, care nu pot fi aprobate decât de Parlament.

Guvernul a inițiat o lege adoptată de Parlament miercuri pe baza căreia se pot impune restricții și sancțiuni, însă aceasta va intra în vigoarea cel mai devreme luni. Până atunci, autoritățile nu îi pot sancționa pe cei care nu respectă regulile stabilite pentru limitarea răspândirii virusului.

Citește și

România a intrat în stare de alertă. Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce restricții rămân în vigoare în perioada următoare (document)

DOCUMENT: Cum arată declarația pe propria răspundere și care sunt motivele pentru care vom putea ieși din localitate

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Noroc ca ploua la munte, zice Arafat, ca altfel astia infectau padurile si nu mai era bun lemnul de taiat.

  2. Este cea mai elocventa dovada ca oamenii nu constientizeaza pericolul imens al infectiei cu Covid 19 si se supun regulilor numai prin constrangere. Este trist ptr. un popor care si-a castigat cu sange libertatea , de care azi , multi isi bat joc de sanatatea romanilor si de cei care si-au sacrificat chiar viata, in lupta pentru salvarea romanilor dela moartea , produsa de Covid. Rusine sa le fie celor care ignora regulile contribuind la infectia semenilor , distrugand si munca altora , pentru protejarea vietilor chiar si a celor ignoranti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.