G4Media.ro

Rectificare: SRI a primit un imobil din Sinaia, nu Hotelul Triumf din…

Rectificare: SRI a primit un imobil din Sinaia, nu Hotelul Triumf din București. Vot unanim PSD, ALDE și PNL

Rectificare: Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional transferul unui imobil din Sinaia de la RA-APPS în administrarea SRI, deputații PSD, ALDE și PNL votând în unanimitate. În articolul inițial arătam că SRI a primit Hotelul Triumf din București în administrare, dar informația corectă este că imobilul primit este amplasat pe Strada Furnica din Sinaia.

Detaliile tehnice despre imobilul din Sinaia:

Str.Furnica nr. 50, Oraşul Sinaia, jud. Prahova, Suprafață utilă totală de 172,10 mp
Teren cotă indiviză – de 221 mp
Valoarea de inventar: 1.390.897,45 lei

Votul din Camera Deputaților reprezintă adoptarea unei ordonanțe de urgență date de Guvernul Dăncilă în luna mai, care prevede:

 • Art.1. – Se aprobă schimbarea destinaţiei imobilului prevăzut în anexa nr.1, din imobil cu destinaţie de sediu pentru instituţii publice în imobil destinat activităţii economice.
 • Art. 2. – (1) Se aproba transmiterea bunului imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” în domeniul public al statului şi în administrarea Serviciului Român de Informaţii, anexa nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.60/2005 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” modificându-se în corespunzător (2) Se aprobă plata de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat pe anul 2018 Serviciului Român de Informaţii, a sumei de 184 mii lei reprezentând valoarea de inventar, inclusiv TVA, a investiţiilor şi modernizărilor prevăzute în anexa nr. 2, realizate la imobilul prevăzut alin. (1) de către Regia Autonoma „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” din fondurile proprii. (3) Imobilul prevăzut la alin. (1), cu investiţiile şi modernizările încorporate, se predă pe bază de protocol de predare-preluare încheiat între părţile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Erorile constatate de opoziție, oricare ar fi ea, sa fie comentate in plenul parlamentului și nicidecum in MASS-media, aceasta din urma sa preia finalitatea discuțiilor și sa le prezinte publicului.
  Altfel publicul este îndârjit de Mass-media care dornica de un câștig cât mai mare devine un factor de provocare a dezordinii publice…
  Actuala configurare a relațiilor între instituțiile statului și populație este rodul nedemocratic al mediei.
  Greșeli face și media, inclusiv gramaticale, ca sa nu mai vorbim de interpretare politica și morala, numai ca atât de mulți vorbitori și scriitori din media își dau cu părerea despre evenimentele apărute încât nu prididesti sa răspunzi întrebărilor puse de fiecare; tot aceștia, ducând pe cel intervievat in zone deloc plăcute.
  Fiecare cititor al acestei constatări o sa observe unde este punctul de vedere al celor din dialoguri, iar când încearcă sa intervină deja este prea târziu.
  Sa lăsam justiția, și numai justiția da-și facă datoria..:

 2. Dar de ce SRI primeste imobile ?? Asta nu se întreaba nimeni !