G4Media.ro

Spotify concediază 6% din forța de muncă, o nouă reducere de personal…

Sursa foto: Pexels / cottonbro

Spotify concediază 6% din forța de muncă, o nouă reducere de personal în rândul giganților online

Spotify, cea mai mare platformă audio din lume, a anunțat luni că va reduce cu 6% forța sa de muncă, adică aproape 600 de locuri de muncă, ultima dintr-o serie de concedieri majore efectuate de giganții internetului pentru a reduce costurile, potrivit boursorama.com.

„În următoarele ore, vor avea loc interviuri individuale cu angajații afectați”, a declarat directorul general și cofondatorul companiei de muzică online Daniel Ek într-un mesaj online.

„Privind retrospectiv, am fost prea ambițios în a investi mai repede decât creșterea veniturilor noastre”, a scris el într-un mesaj adresat angajaților. „Din acest motiv, ne reducem forța de muncă cu aproximativ 6% la nivelul întregului grup”, a explicat șeful grupului listat la New York.

În timp ce Spotify a fost profitabilă din când în când, grupul cu sediul la Stockholm înregistrează pierderi regulate de mai mulți ani, în pofida unei creșteri meteorice a numărului de abonați și a unui avans față de concurenți precum Apple Music.

„După cum știți, am făcut un efort considerabil în ultimele luni pentru a ne reduce costurile, dar pur și simplu nu a fost suficient”, a declarat luni Daniel Ek.

Anunțul făcut de Spotify, care urmează să își publice rezultatele anuale pe 31 ianuarie, urmează unei serii de planuri de concediere la giganții online globali în ultimele săptămâni.

După concedierile de la Amazon, Meta și Microsoft, Google a anunțat sâmbătă desființarea a 12.000 de locuri de muncă la nivel mondial, adică puțin peste 6% din forța sa de muncă. Miercuri, Microsoft a anunțat 10.000 de concedieri până la sfârșitul lunii martie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...