G4Media.ro

Spitalul ”Sfântul Sava” din Pantelimon, Ilfov, inaugurează propria biserică, în curtea centrului…

Spitalul ”Sfântul Sava” din Pantelimon, Ilfov, inaugurează propria biserică, în curtea centrului medical (P)

Un centru medical privat de excelență în recuperarea medicală de orice natură, Spitalul ”Sfântul Sava” din Pantelimon, Ilfov, și-a ridicat, în curte, propria biserică.

 Alina Ion, manager și fondatoare a spitalului de recuperare medicală, consideră că performanțele pe care le obține echipa sa de profesioniști se datorează și ajutorului pe care îl acordă Dumnezeu, cu puterile sale.

În 5 ani de existență, Spitalul ”Sfântul Sava” a avut rezultate excelente de recuperare medicală pentru mai mult de 5.000 de pacienți, ce fuseseră internați cu grave deficiențe locomotorii, în urma unor accidente rutiere sau de muncă, a unor afecțiuni cardiovasculare sau neurologice.

”Din bucuria pe care o trăiesc atunci când un pacient reușește să plece din spital pe propriile picioare, după ce a primit doar descurajări și deznădejde, s-a născut marea mea dorință de a ridica o bisericuță în curtea Spitalului ”Sfântul Sava”. Am reușit, în această vară. De atunci, o pregătim pentru a o sfinți și a o oferi spre permanentă închinare.

Marți, 5 decembrie, va fi oficiată slujba de sfințire sau târnosirea, chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Sava cel Sfințit”, anunță Alina Ion, managerul Spitalului ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

Procesiunea de sfințire va fi  oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,  Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de un sobor de preoți.

Capela-paraclis va purta numele și hramurile Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit și Sfântul Nectarie. Aici vor fi adăpostite  moaștele următorilor sfinți:

 • Sfântul Nectarie din Eghina – mare făcător de minuni și vindecător de boli (data de prăznuire: 9 noiembrie)
 • Sfântul Mucenic Ștefan – primul chemat la apostolat (data de prăznuire: 27 decembrie)
 • Sfântul Nichifor cel Lepros – mare vindecător de boli (data de prăznuire: 4 ianuarie).

Programul de sfințire a bisericii din curtea Spitalului Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, este următorul:

 • Ora 8.00 – Utrenia
 • Ora 9.00 – Întâmpinarea Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul,Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
 • Ora 9.30 – Slujba de târnosire
 • Ora 11.00 – Sfânta Liturghie (oficiată pe o scenă amplasată în proximitatea bisericii)
 • Ora 13.00 – Cuvântul de Învățătură al Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul,Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Preturi prohibitive la acest spital. Pentru 3 saptamani a costat 6000 euro. Desi iti dau voie sa aduci medicamentele de acasa, cu lista pe care iti pui semnatura, pe factura am vazut ca le-am platit din nou. Facturile sant umflate. M-au pus sa platesc multe zile in avans dar sotul meu a murit acolo iar restul de bani l-au restituit foarte greu, dupa multe insistente. Din pacate nu am avut incotro, pentru ca spitalele de stat au facut externarea dupa 24 de ore pe motiv ca oricum e stadiu terminal si mai bine „sa moara acasa”. Per total acest spital nu a fost deloc o experinta placuta.

 2. La concurență cu Patriarhia ? Care spune că Andrei a fost cel dintâi chemat (n-a fost, după întâlnirea cu Isus s-a întors la Ioan Botezătorul, nu l-a urmat pe Isus). Acum ”Sf. Sava” spune că Ștefan a fost cel dintâi chemat la apostolat. Apoi, bisericile din spitale, private sau de stat, ar trebui să fie ecumenice, nu să aparțină unui cult. Sau aici se vor trata numai bolnavii ortodocși ?

 3. Încă un loc de muncă pentru preabărboși…