G4Media.ro

Spitalul „Marie Curie” anunță că astăzi a primit de la Ministerul Sănătății…

Spitalul „Marie Curie” anunță că astăzi a primit de la Ministerul Sănătății 800.000 de lei pentru Terapia Intensivă Nou Născuți, care este „suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele” / 19 bebeluși sunt pe lista de așteptare pentru internare

Spitalul „Marie Curie” anunță că astăzi a primit de la Ministerul Sănătății 800.000 de lei pentru Terapia Intensivă Nou Născuți (TINN). Ministrul Sănătății a trimis un control la spital, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a povestit cum 30 de bebeluși au murit doar în ultimul an din cauza lipsei banilor. În acest moment, 19 bebeluși sunt pe lista de așteptare pentru internare la TINN.

Conducerea spitalului transmite, printr-un comunicat de presă, că declarațiile medicului reprezintă poziția acestuia și că cei 30 de nou-născuți decedați se aflau pe lista de așteptare. „Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”, precizează conducerea spitalului.

În momentul publicării acestui articol, pe lista de așteptare de la secția TINN a spitalului sunt 19 bebeluși, în condițiile în care sunt internați 7 nou-născuți peste capacitatea de 27 de paturi. Situația este actualizată în timp real pe site-ul spitalului.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu conduce secția TINN de la cel mai important spital de copii din România și susține că a făcut memorii la Ministerul Sănătății pentru ca bebelușii ”să nu mai moară pe listele de așteptare”. Medicul a mai spus că au fost mai multe situații în care spitalul a cumpărat ”pe caiet” tratamente și echipamente care le puteau salva viețile copiilor: ”O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu care le-a mulțumit celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituția își asigură cele necesare.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, marți seara, la TVR că nu a fost informat cu privire la situația din spital și că a aflat cele povestite de șeful Secției de Terapie Intensivă odată cu presa, marți, și a dat asigurări că va efectua un control în următoarea zi.

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia de Terapie Intensivă, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore, miercuri dimineață.

Conducerea spitalului a remis presei, miercuri după-amiază, un comunicat în care precizează că declarațiile medicului Cătălin Cîrstoveanu reprezintă poziția acestuia și nu angajează conducerea unității medicale.

„Cei 30 de nou născuți decedați de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internați în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de așteptare conform afirmațiilor doctorului Cîrstoveanu. Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, sumele alocate până astăzi de Ministerul Sănătății pentru programul TINN însumează 1,3 milioane de lei, iar astăzi s-au mai primit 800.000 de lei.

Secția TINN de la Spitalul Marie Curie este una dintre cele mai moderne, fiind dotată prin campanii de strângeri de fonduri.

Foto deschidere: Spitalul Marie Curie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Maine poimaine plec la mare

    Vi cu mine . Aventura ?

  2. Daca nu era an electoral…

  3. Statul a investit in pensii speciale militare si in salarii nesimtite de bugetari de lux. Adica a investit in trecut, in cei care au distrus ai furat romania, nu in copiii si tinerii romani!!!

    Stat mafiot!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.