G4Media.ro

Spitalul Judeţean din Bistrița securizează buletinele de analiză pentru COVID-19, după ce…

Spitalul Judeţean din Bistrița securizează buletinele de analiză pentru COVID-19, după ce o persoană a prezentat un test fals pe aeroportul din Cluj-Napoca / Rezultatul testelor PCR va avea un cod QR, care să permită verificări în baza de date

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a luat decizia de a securiza buletinele de analiză Real Time PCR eliberate persoanelor care se testează pentru COVID-19, după apariţia unui caz de document falsificat, folosit de o persoană care intenţiona să plece din România cu avionul, relatează Agerpres.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că falsul a fost descoperit după ce personalul de la aeroportul din Cluj-Napoca a sunat la spital ca să verifice autenticitatea unui buletin de analiză Real Time PCR prezentat de un pasager.

„Am descoperit un caz. Ne-au sunat de la aeroportul din Cluj ca să verifice, că au avut o suspiciune, şi s-a dovedit a fi fals buletinul de analiză. Persoana respectivă s-a dus cu un test rapid, i s-a spus că nu este valabil testul rapid pentru călătoria cu avionul, şi în 20 de minute a venit cu un PCR. Şi atunci ne-au sunat să verifice, pentru că au ştiut că nu are cum să facă aşa repede testul”, a precizat Lazany.

După această întâmplare, SJU Bistriţa a decis ca buletinele de analiză pentru COVID-19 să conţină şi un cod QR, care să permită verificarea în baza de date a persoanei care a efectuat testul.

„Spiritul ‘întreprinzător’ al unora ne-a determinat să luăm măsuri de urgenţă, aşa că buletinele de analiză Real Time PCR au fost securizate. Ele conţin acum un cod QR unic, a cărui simplă scanare deschide baza de date a spitalului şi confirmă veridicitatea buletinului de analiză”, a scris managerul spitalul bistriţean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Gabriel Lazany, numărul persoanelor care solicită efectuarea unui test PCR pentru noul coronavirus este în scădere, dar se aşteaptă ca acesta să crească odată cu perioada concediilor de vară.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Normal, daca nu-ti mai place cu CNP si data si numar inregistrare te bagi la `cod QR` softul e open source, implementarea costa…

  2. Oare,cu fieru’ rosu’,nu ar fi mai bine?

  3. Oamenii se vor adapta intotdeauna in fata dictaturii.

  4. Sa nu faca STS cum a fost facut ‘Sistemul Cardului de Sanatate’ … Unde am inteles ca nu functiona pt. ca nu prea aveau medicii de familie habar cum sa-l foloseasca, dand vina pe implementare(care fara indoiala era dezastroasa — lucrati cu Microsoft(din pacate), fratii mei…)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.