G4Media.ro

Spitalele din Republica Moldova fac cu greu față numărului mare  de pacienți…

Spitalele din Republica Moldova fac cu greu față numărului mare  de pacienți Covid: Locurile în terapie intensivă sunt la limită

În timp ce pe străzile din municipiul Chișinău, dar și în transportul public, nu prea vezi oameni cu măști și care să respecte distanța fizică, spitalele din municipiul Chișinău sunt pline, iar locurile în secțiile de terapie intensivă sunt la limită, transmite Jurnal.md

La momentul actual, un singur spital „Gheorghe Palade”, nu este antrenat în circuitul Covid. Cel mai probabil însă și acesta va fi inclus în curând în tratamentul bolnavilor de această infecție. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor primăriei.

„Urmărim în continuare o creștere a numărului de bolnavi Covid. În spitalele municipale sunt internate 929 de persoane, adulți și copii. Extrem de gravă este situația a 44 intre ei. Spitalele municipale fac cu greu față numărului mare de pacienți care necesită spitalizare. Sunt la limită și numărul de locuri din secțiile de terapie intensivă”, a spus primarul , precizând că a avut o discuție cu responsabilii de la Ministerul Sănătății în acest sens.

„Sper eforturile conjugate dintre spitalele republicane și cele municipale să ofere soluții eficiente pentru a oferi ajutorul necesar acestor pacienți”.

Medicii din municipiul Chișinău reiterează că valul patru al pandemiei, predominat de tulpina Delta, este cel mai agresiv, reieșind atât din rata mare de contagiozitate cât și din complicațiile pe care le generează.

„Reiterez, Directia sănătate împreună cu direcția spitalelor Covid ne atenționează asupra numărului limitat de paturi, inclusiv în secțiile de terapie intensivă. Reieșind din această situație cel mai probabil vom extinde numărul de locuri. Un bloc al spitalului „Sfânta Treime” va deveni bloc Covid, inclusiv cu 30 – 32 de paturi de terapie intensivă. Totodată vom activa o secție Covid la spitalul municipal numărul 4”, a mai spus Ion Ceban.

Actualmente în municipiul Chișinău doar spitalul „Gheorghe Palade” nu este antrenat în procesul Covid, dar dacă va fi necesar aici vor fi activate 200 – 300 de paturi, inclusiv în secția de terapie intensivă, mai spun responsabilii din cadrul primăriei capitalei.

Sursa: Jurnal.md/ Foto: Ilustrație generică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Să fie Moldova primul care cere ajutor extern? A noastă epavă a PNL e prea „național” pentru a face pasul.

  2. Bravo Maia Sandu!