G4Media.ro

Spitalele din Olt primesc containere şi radiatoare de la Rezerva de Stat,…

Spitalele din Olt primesc containere şi radiatoare de la Rezerva de Stat, pentru triajul pacienţilor

Spitalele din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş vor primi containere dotate cu radiatoare, de la Rezerva de Stat, pentru a realiza triajul pacienţilor, au anunţat joi reprezentanţii Instituţiei Prefectului Olt, relatează Agerpres.

Fiecare dintre cele patru spitale din oraşele menţionate vor primi câte un container (construcţie uşoară din elemente modulate) şi radiatoare electrice pentru încălzirea acestora.

La Spitalul Judeţean de Slatina predarea containerului s-a făcut joi, în prezenţa prefectului Florin Homorean şi a şefului structurii teritoriale Olt a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, Ştefan Dumitrescu.

Tot joi au fost distribuite şi montate aceste containere şi la spitalele din Caracal, Corabia şi Balş.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt, remis joi Agerpres, distribuirea construcţiilor din elemente modulate către spitale, pentru triajul pacienţilor, are loc în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt care a decis implementarea unei soluţii adecvate sezonului, având în vedere că în prezent triajul se realizează în corturi.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probeleme Speciale a iniţiat apoi demersurile de scoatere de la rezervele de stat, gratuit, a containerelor şi radiatoarelor electrice pentru spitale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este spital COVID-19 de faza a II-a iar spitalul Municipal Caracal este spital suport COVID-19. În cele două unităţi medicale sunt în prezent internaţi peste 100 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Județul Olt are o rată de infectare de doar 0.83. Cu o populație de 430.000, la nivelul județului pot fi prelevate zilnic aproximativ 400 de teste, majoritatea fiind prelucrate la laboratoare din București, potrivit reprezentanților DSP.

În județul Olt, de la începutul pandemiei au fost testate în total 12.778 persoane, fiind confirmate 3.325 de cazuri, dintre care 105 oameni au murit.

Citește și

EXCLUSIV Cum influențează capacitatea de testare în ce scenariu intră fiecare județ: cele care au depășit rata de infectare 3 prelucrează mii de teste zilnic, în timp ce în „zonele verzi” abia se ajunge la câteva sute / Județul care face maximum 80 de teste pe zi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.