G4Media.ro

Spania va aloca 17 miliarde de euro de la UE pentru proiecte…

Spania va aloca 17 miliarde de euro de la UE pentru proiecte de investiţii:  „Cel mai mare avans din acest secol în materie de integrare europeană”

Spania speră să deschidă în primul semestru al anului peste 150 de apeluri astfel încât companiile să poată să acceseze proiecte de investiţii prevăzute cu circa 17 miliarde euro, din fondurile europene „Next Generation”, relatează Agerpres, care citează agenţia EFE.

Şeful Guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a făcut acest anunţ joi, la intervenţia sa în cadrul forumului „Spain Investors Day”, ce reuneşte la Madrid investitori internaţionali.

Cu această ocazie, Sanchez a subliniat că Spania se află pe „un val de creştere solidă”, cu o majorare a PIB de peste 5%, cu care intenţionează să „intensifice” agenda de reforme, să modernizeze lanţul de producţie şi să abordeze reindustrializarea.

Sanchez a insistat pe importanţa pe care o va avea în această transformare venirea fondurilor „Next Generation”, o injecţie de 140 miliarde euro – formată din ajutoare directe şi împrumuturi- care trebuie să servească pentru a întreprinde „o schimbare a modelului productiv”, pentru a fi mai sustenabil.

„Vorbim de sume extraordinare”, a spus şeful Executivului spaniol, care a reamintit că asta înseamnă că Spania va primi în şase ani (din 2021 în 2026) aceeaşi sumă ca în 34 de ani de fonduri structurale.

În opinia sa, ajutoarele aprobate de Bruxelles după pandemia de covid-19 reprezintă „cel mai mare avans din acest secol în materie de integrare europeană” şi se adaugă altor măsuri, precum achiziţia centralizată de vaccinuri, mutualizarea datoriilor şi progresele în vaccinarea populaţiei.

Totodată, a subliniat că recuperarea economiei spaniole va fi „viguroasă” şi a menţionat că cea mai bună dovadă în acest sens este rapida recuperare a pieţei muncii.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Ce proști si spaniolii ăștia. In loc de pensii speciale si șpăgi ei investesc .

  2. UE e singura șansă a României de a scăpa de duhoarea comunisto-naționalistă…..de aia trebuie să se federalizeze cât mai rapid si să aibă putere deplină peste România, nu ca acum prin recomandări, altfel patrioții gen Șosoacă, Dragnea, Năstase, Iohannis etc. ne aduc în sapă de lemn.

  3. Apropo Sanchez e socialist , nicidecum de dreapta , nasol , ar zice fanaticii USR.

    • Ai dreptate,e socialist adevărat! Nu ca neocomuniștii-GIO din PSD !

  4. Spanioli astea nu au si ei un partid gen USR, care sa insiste la UE sa fie conditionate fondurile europene de reforme interne care ii avantajaza pe ei ca partid.

    • Fondurile europene sunt condiționate de reforme interne oricum, fara sa insiste nimeni. Reforme care avantajează Romania.