G4Media.ro

Sorina Pintea caută șefi noi la Agenția Medicamentului, dar exclude de la…

Sorina Pintea caută șefi noi la Agenția Medicamentului, dar exclude de la concurs absolvenții de Farmacie. Actualul președinte a picat admiterea tocmai la Facultatea de Farmacie

Guvernul demis Dăncilă e într-o cursă contra-cronometru pentru popularea administrației cu șefi numiți în ultimele zile de mandat. După ce a scos la concurs 33 de posturi-cheie în Fisc, guvernul, prin Ministerul Sănătății, caută acum șefi pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM), instituția care gestionează o piața de câteva miliarde de euro anual.

Paradoxal, Ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea, a eliminat din condițiile necesare intrării în concursurile pentru posturile de președinte și vicepreședinte (doi) ai ANM tocmai studiile de farmacie. În schimb, sunt cerute studii de medicină, economico-financiar sau juridic.

Instituția este condusă acum de un personaj fără studii de farmacie. Este vorba de președintele Marius Șișu, numit interimar în februarie 2019 de guvernul PSD. El este absolvent de studii economice și a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, după cum au arătat ziariștii Recorder într-o investigație. El a picat în 2012 examentul de intrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, potrivit Recorder. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25.

Cum arată anunțul Ministerului Sănătății:

Conditii specifice de ocupare a postului de Presedinte al ANMDM din România
Candidatii trebuie sa îndeplinească urmatoarele condiții specifice prevăzute în fișa postului, după cum urmează:

1.absolvenți de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, economicofinanciar sau juridic.
2. absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de master sau doctorat în domeniul managementul sanitar, economic, resurselor umane, administrativ, psihologie sau juridic sau al unor cursuri de perfectionare în management
3. Vechime în muncă: minim 10 ani;
4. Vechime în funcții de conducere: minim 5 ani;

Notă: Informația a fost publicată în premieră de Vlad Mixich pe contul său de Facebook

Foto: Marius Șișu / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Nu-i bai, pot fi ievaluati peste o lună de activitate….

 2. E normal pentru Romania, o tara cu un popor profund ticalos.

 3. O lista de cerinte a fisei postului profund viciata, ca tot psd-ul! Anterior rebutului sisu, parca era o pitipoanca de-a lui valcov. Sa va duceti dracului odata, psdistilor, ne-am saturat de voi pana-n ultima celula!

  • *Mitocondrie …

 4. Romania, mafia munteana. Slugarnicia autoritara domneste. Sa nu cumva sa le iasa din mana controlul.

 5. De la infiintarea institutiei ( fosta I.C.S.M.C.F., devenita ulterior Agentia Nationala a Medicamentului ) de catre acad. prof. dr. Petre Ionescu Stoian, functia de director ii revine prin cutuma unui farmacist, avand titlul de profesor plin al Facultatii de Farmacie din Bucuresti. Au urmat dupa dansul prof. Corneliu Baloiescu, acad. prof. dr. Dumitru Dobrescu. prof. Crina Popa- Monciu.
  Orice alta persoana numita in functia de conducere a acestei institutii nu are ce sa caute intr-o asemenea pozitie.
  Toti cei care au ocupat acesta pozitie dupa 2009 au fost complet nepotriviti cu cerintele si responsabilitatea majora a acestei functii de conducere.