G4Media.ro

Sorin Grindeanu: Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sorin Grindeanu: Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galaţi, relatează Agerpres.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit uui comunicat al ministerului transmis sâmbătă.

Un accident feroviar a avut loc, sâmbătă seara, în Gara CFR Galaţi, patru persoane fiind rănite, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Conform sursei citate, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staţionat în gară, dar în care se aflau călători.

În urma impactului, patru persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stop cardio-respirator, iar o alta încarcerată.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Poate ne lamureste dansul pana atunci cum e cu aprobarea bugetului pentru CFR, cred ca asta se aproba la nivel inalt si e de competenta lui. Nu cred ca are nevoie de explicatiile referitoare la accident ca sa ne raspunda la aceasta intrebare relevanta opiniei publice.

  2. CFR Calatori e subfinantata de ani de zile, intentionat. Fiindca daca investesti in trenuri, nu mai ai ce bani sa furi = logica PSDNL.

  3. „I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”. Sa mori de râs: ES Dl Ministru a cerut ce ? – explicatii si solutii. Fereasca Dumnezeu sa ceara demisii. „Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi.” Cei de la CFR Călători vor acorda de azi înainte sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi CE ? (ca din text nu se afla). Da’, oricum, se vor transforma în moase comunale, nu? ES Dl Ministru „cere”! Cunosc si eu niste persoane (nu spun cum li se zice, plecând de la verbul „a cere”) în zona Pietei Obor. De câte ori pot, le dau ceva. Domnului Ministru, din pacate, nu pot.

  4. Nici dacă mor vreo zece oameni nu auzi de vreo demisie, de vreo destituire, ceva acolo ce presupune responsabilitate. A murit o femeie angajata CFR-ului? Da cine a pus-o să se facă ceferistă? Ce treabă are ditamai ministru cu accidentele din ultima vreme? Nici una. El e o valoare a partidului. O somitate. Un ales al nostru. Un reprezentant al cetățenilor. El este de neînlocuit…

  5. cica „I-am cerut directorului general sa-mi faca un raport” . Acela o sa -i zica sefului de sectie ” Fa-mi un raport” si apoi merge la acarul Paun si ii cere sa faca si el un raport. Prim Ministru o sa aiba si el un raport. Dulapul cu rapoarte de accidente feroviare este la subsol, este inundat si nu are nimeni cheia. Iata ca Grindeanu si-a facut din nou treaba.

  6. Demisia rapid !

  7. Un figurant penibil în rol de primadonă guvernamentală.

  8. Pleacă acasă și lasă ministerul unui profesionist, voi nu aveti la psd, decât lichele…