G4Media.ro

Sorin Grindeanu, ministru interimar al Agriculturii

Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Grindeanu, ministru interimar al Agriculturii

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii.

Tot luni, președintele a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și dezvoltării rurale, după ce a fost acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

Adrian Chesnoiu a anunțat joia trecută că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii după ce DNA a cerut ridicarea imunității pentru un dosar legat de trucarea unui concurs de angajare.

Potrivit DNA, în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Are sursa directa la chirpici 😏

  2. Somn ușor în noul jilț, Hopa Mitică!

  3. Asta ne mai lipsea, dpa ce nu avem autostrazi si cfr-ul are intarzieri de sute de minute acu n-o sa mai avem nici mancare 🙁

  4. Prima măsură necesară ar fi un dans al ploii, apoi să grațieze toți șoarecii și șobolanii prinși în capcane.

  5. Bravo! Aplauze furtunoase!

  6. La prășit se pricepe ? La transporturi se pricepe ca la matematica…o fi găsit cartea?