G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în…

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie, relatează Agerpres.

„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei. Nu este susţinută nici acum. Îndemnul la vaccinare este cu totul altceva, dar nu vaccinare obligatorie”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului, testarea este un element necesar pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli şi universităţi, astfel încât cursurile să poată să se desfăşoare cât mai mult cu prezenţă fizică.

Cîmpeanu a afirmat că funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Hotărârea CNSU nu reglementează funcţionarea şcolilor şi universităţilor. Funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii. Hotărârea CNSU reglementează o serie de activităţi care pot fi permise în anumite condiţii, precizate de CNSU. (…) Reglementează o serie de activităţi, nu şi cele din domeniul învăţământului. Cele din domeniul învăţământului sunt reglementate de ordinul comun de ministru. În momentul în care vom fi nevoiţi să adoptăm alte decizii, vă asigurăm că ele vor face obiectul consultării cu cei implicaţi direct şi apoi anunţate public. Acum nu este cazul”, a arătat ministrul Educaţiei.

Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Ce-mi plac mie tarctoristii astia, care odata numiti in functia de ministru, se erijaza imediat in lideri de sindicat.
  Mos Tampeanu, tu esti numit acolo de catre fratele tau de arma KW Joiannis pentru a aplica politica partidului si a SIE in domaniul pe care-l pastoresti.

 2. Esti o molusca. Tu n-ai sustinut nimic. Ii puneai pe parinti sa ceara situatii cu profesorii vaccinati si apoi tot tu spuneai ca e impotriva GDPR. Era sa fii destept daca nu dadeai in atatea gropi.

 3. Nici competenta n-a sustinut-o niciodata in calitate de ministru al Educatiei.

 4. Din această cauză sunteți un ministru slab!

 5. E ultimul!
  Dintre ultimii!

 6. 6 la mie in Bucuresti ar fi deja catastrofa.
  Deci elevii sa calatoreasca spre scoala si inapoi acasa cu mijloacele aglomerate de transport in comun. Nici macar o retea de autobuze scolare nu ati fost in stare sa puneti la punct.
  In loc de acest imposibil de atins 6 la mie, trebuia sa spuneti ca indiferent dde situatie, elevii sunt obligati sa mearga la scoala. Scapa de virus cine poate.

 7. Ai susținut numai obligativitatea traseismului politic. Tipic pentru nulitățile de țeapa ta, tu mai ai în plus privirea aia de om tâmpit.

 8. Incompetent nesimtit ce esti pupa i undeva pe sosoci. Sa va voteze ei ca noi NU o mai facem nu ati luat masuri reale sa ne protejati copii in scoli e plin de cadre tembele cu teorii conspirationiste la sedintelwe cu parintii se anunta ca masca nu e obligatorie. Suntem un stat in disolutie stati cu mana intinsa dupa voturile prostilor ca s multi…. Cu atitudinea asta nu ma mur ca incercati sa bagati sub pres situatia taberelor scolare din aceasta vara devenite focare de infectie. Rusine irespobsabililor