G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre bursele de merit: Dacă va fi cazul, vom revizui…

sursa foto: Pexels

Sorin Cîmpeanu, despre bursele de merit: Dacă va fi cazul, vom revizui criteriile exclusiv pentru clasele a V-a și a IX-a

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi la prânz, referitor la bursele de merit ale elevilor, că acestea au un cuantum cu 400 de milioane mai mult față de anul 2021.

Cîmpeanu a mai spus că, exclusiv pentru clasele a V-a și a IX-a, există posibilitatea să fie revizuite criteriile:

  • ”Toți banii alocați pentru burse vor fi cheltuiți pentru burse elevi. Dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor după primul semestru, exclusiv clasa a V-a și a IX-a, vom revizui criteriile. Bugetul pentru burse reprezintă de 4 ori mai mult decât pentru 2020. În 2021 am început cu un buget de 540 milioane de lei pentru prima dată plătiți de stat (nu de primării, n.red.). Am luptat și am obținut o suplimentare de 400 milioane de lei față de anul trecut, până la 1,03 miliarde”.

Context

Ministrul Educației reacționează la o zi după ce a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care a decis ca bursele de merit să se acorde din semestrul II al acestui an școlar pentru elevii cu medii peste 9,50, față de 8,50 cum era până acum.

Acuzat de asociațiile de elevi că “taie bursele a peste 700 000 de elevi”, Sorin Cîmpeanu susține într-o luare de poziție emisă de Minister pe care o semnează că “cuantumul burselor a crescut de la valori derizorii în multe cazuri în anul 2020 (6 lei/lună sau 8 lei/lună) la 500 lei/luna bursa de performanță și 200 lei/lună bursa de merit. Întrebare: Unde este scăderea cuantumului burselor?”.

“Cei 347.000 de beneficiari estimați ai burselor de merit pentru anul 2022 sunt de 3 ori mai mulți în raport cu cei 123.472 de beneficiari ai burselor de merit din anul 2020. Întrebare: UNDE este «tăierea» numărului de beneficiari ai burselor de merit?”, continuă ministrul Educației.

Reacția lui Sorin Cîmpeanu vine după ce Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din București și Ilfov l-au acuzat că a tăiat bursele “a peste 700 000 de elevi“.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Voi chiar credeti ca cei care ne conduc au facut vreodata sau fac legi in interesul poolimii?

  2. Dna Pavel, va scriu comentarii in care va fac treaba, cu totaluri, procente si interpretari si dvs. le cenzurati. 🙁

    Taiati din el ce date nu va plac si lasati restul, ca doar nu v-or deranja chiar toate faptele prezentate…