G4Media.ro

SONDAJ Zonele democrate au urmat mai mult recomandările legate de distanțarea socială…

SONDAJ Zonele democrate au urmat mai mult recomandările legate de distanțarea socială decât cele republicane din SUA. Recomandările guvernelor statelor au contribuit, în general, la ţinerea oamenilor acasă mai mult timp

Un studiu dat publicităţii săptămâna aceasta a arătat că regiunile sub aspect istoric majoritar democrate sau care i-au votat pe democrați la alegerile din 2016 au respectat mai strict recomandările autorităților privind distanţarea socială la începutul pandemiei, în luna martie. Datele au mai dezvăluit că poziţia guvernatorilor, țintele preferate ale lui Donald Trump, a făcut diferența.

Conform articolului, publicat de Academia Națională de Științe din SUA, recomandarea guvernelor statelor ca oamenii să evite să iasă din casă dacă nu era necesar a condus la o creștere medie de 10,4 minute a timpului șederii acasă pe zi, comparativ cu săptămâna imediat anterioară.

Aceste recomandări, publicate majoritar pe rețelele de socializare, s-au dovedit a fi mai eficiente decât ordinele în sine pentru ca toată lumea să-și limiteze ieșirile: în acest scenariu, americanii au stat cu opt minute mai mult pe zi acasă decât în săptămâna precedentă.

Merită subliniat faptul că nu toți guvernatorii au făcut recomandările în același timp – aproape toate declarațiile de acest gen au avut loc între 9 și 18 martie. În acel moment, Donald Trump recunoscuse gravitatea bolii, dar era reticent în privinţa adoptării măsurilor naționale și credea că este posibilă redeschiderea țării „până de Paște”.

În cadrul sondajului, au fost analizate datele din aplicațiile de telefonie mobilă, inclusiv mobilitatea și căutarea termenilor legați de pandemie, în 3.100 de comitate – practic toate comitatele din țară. Informațiile au fost comparate cu poziția guvernelor statelor, cu recomandările privind distanțarea socială și anunțurile legate de măsurile practice. În cele din urmă, datele au fost comparate cu curba infecțiilor și a deceselor cauzate de boală.

Prozelitism în timpul pandemiei

Guy Grossman, Soojong Kim, Jonah M. Rexer și Harsha Thirumurthy, autorii studiului, au făcut, de asemenea, o analiză politică: au împărțit statele în funcție de partidul guvernatorului și comitatele conform rezultatelor de la alegerile din 2016.

În linii mari, comitatele democrate au aderat mai mult la distanțare, rămânând în medie cu 21,2 minute mai mult acasă, comparativ cu comitatele care l-au votat pe Trump acum patru ani, care au crescut cu 10 minute. Dar, în contextul statului, studiul aduce câteva surprize.

În statele guvernate de democraţi, nu a existat vreo diferență sensibilă între comitate, cu excepția locurilor în care Trump a înregistrat un vot considerabile în 2016. În statele republicane s-au produs trei fenomene: primul a fost observat în comitatele democrate, unde rezidenții și-au mărit timpul petrecut acasă cu 24 de minute, comparativ cu săptămâna precedentă. A existat, de asemenea, o adeziune considerabilă în comitatele republicane moderate, unde președintele a câștigat cu o marjă redusă, sub 10%, în 2016. În comitatele mai conservatoare, adeziunea a fost mult mai mică, de circa nouă minute acasă.

„Faptul că liderii naționali republicani transmit mesaje îndoielnice cu privire la COVID-19 ajută la explicarea motivului pentru care recomandările guvernatorilor sună mai tare în comitatele democrate și republicane moderate decât în zonele conservatoare”, afirmă studiul. Această rezistență se datorează tocmai ideii că acești guvernatori l-ar „trăda” pe președintele Trump atunci când susţin măsuri de distanțare socială și a purtarea măștilor.

Studiul conchide că rolul statelor în momentele incipiente ale pandemiei a fost crucial în lupta împotriva bolii, chiar și sub bombardamentele puternice ale Casei Albe. În luna aprilie, președintele a ajuns să sprijine public protestatarii care au ieșit în stradă în state precum Michigan, care cereau încetarea măsurilor de distanţare socială.

Sursa: O Globo / Articol de Filipe Barini, Washington / Traducerea: Iulia Baran (Rador)

Image by chayka1270 from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mi se pare normal, democratii sunt mai destepti decat republicanii si le pasa mai mult de propria sanatate. Republicanii nu vor sanatate, ei o vor pe Hilary la puscarie pentru infractiuni imaginare.

 2. Adică democrații au stat in casa cu 10 minute mai mult decât republicanii??? Wow. E clar, binili învinge și inorogii zboară peste Texas…

 3. Mergând pe firul ideii guvernatorii democrați au luat masuri drastice de închidere a activității economice în ideea ca ii vor face rău campaniei lui Trump. Se vede asta în special în fiefurile progresismului gen California și New York.
  Combaterea pandemiei a fost mai mult o chestie politica și pentru democrați și pentru republicani. Deocamdată biden are un avantaj major ca presa „mainstream” și industria de entertainment sunt aservite partidului democrat (prin 2010 scenariștii de la anatomia lui gray și alte seriale cu medici făceau propaganda „soft” pentru Obamacare https://amp.usatoday.com/amp/15451405).

 4. Iata ce a declarat Mos Biden aseara.

  „”If the president had done his job, had done his job from the beginning, all the people would still be alive. All the people — I’m not making this up. Just look at the data. Look at the data.”

  Deci daca era Biden presedinte, ZERO americani ar fi murit de covid. Antifa si beleme ar fi impartit masti din usa in usa. Votati Partidul Democrat! Stiinta confirma!

 5. Trump și ai lui sunt pesedeii SUA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.