G4Media.ro

SONDAJ Viktor Orbán conduce cu 10% în faţa lui Péter Márki-Zay /…

SONDAJ Viktor Orbán conduce cu 10% în faţa lui Péter Márki-Zay / 51% dintre maghiari îl vor în continuare premier pe liderul FIDESZ

Mai mult de jumătate, mai precis 51% din populaţia adultă a Ungariei, ar dori ca prim-ministrul Viktor Orbán să fie reales în funcţie, în timp ce 41% l-ar prefera pe Péter Márki-Zay, arată ultimul sondaj al Fundaţiei Századvég, ale cărui rezultate au fost remise Agenţiei ungare de presă MTI.

Documentul reaminteşte că, în urma celui de-al doilea tur al prealegerilor organizate de opoziţia din Ungaria, Péter Márki-Zay, primarul oraşului Hódmezővásárhely, va fi candidatul stângii pentru postul de premier la alegerile parlamentare din 2022.

Sondajul arată că 51% dintre respondenţi ar dori să-l vadă pe prim-ministrul în exerciţiu, Viktor Orbán, ca şef al guvernului în următorii patru ani, în timp ce 41% dintre respondenţi ar susţine alegerea lui Péter Márki-Zay ca premier.

Proporţia celor care au refuzat să răspundă şi a nehotărâţilor este de 8%. Conform analizei Fundaţiei Századvég, pe baza defalcării după reşedinţă, se poate afirma că preferatul stângii la funcţia de prim-ministru este mai popular în capitală, în schimb are mai mică susţinere şi popularitate în rândul alegătorilor din provincie.

Potrivit sondajului, 54% din locuitorii Budapestei ar dori să-l vadă pe Márki-Zay ca şef al guvernului, comparativ cu 42% din locuitorii reşedinţelor de judeţ şi 37% atât din populaţia oraşelor, cât şi în mediul rural.

În schimb, realegerea lui Viktor Orbán ar fi susţinută de 38% din populaţia capitalei, în timp ce în cazul tuturor localităţilor din provincie, actualul premier este preferat de peste jumătate din repondenţi, astfel Orbán având o susţinere de 52% în reşedinţele de judeţ, 54% în oraşe şi 56% în sate.

Analiza fundaţiei aminteşte că Gergely Karácsony, primarul Budapestei care s-a retras din cursa prealegerilor în favoarea lui Péter Márki-Zay, şi-a anunţat oficial candidatura în mai, atunci, potrivit sondajelor Századvég, Karácsony avea o susţinere de 42%, în timp ce Orbán se bucura de un sprijin de 50%.

Astfel, Gergely Karácsony a pornit atunci în sondaje dintr-o poziţie mai avantajoasă decât cea actuală a lui Péter Márki-Zay, se arată în analiză.

Rezultatele sondajelor cu mai mulţi candidaţi privind preferinţele electoratului pentru funcţia de prim-ministru, au arătat de fiecare dată că tabăra cea mai fidelă o are Klára Dobrev, cea pe care Márki-Zay a învins-o în turul al doilea al prealegerilor.

Aşa cum a reieşit şi în primul tur al prealegerilor, dintre Gergely Karácsony şi Péter Márki-Zay niciunul nu au avut voturi mai multe decât Dobrev, ci doar împreună, se mai arată în analiza Fundaţiei Századvég.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Századvég e fundația lui Orbán, nu e de mirare rezultatul.

  • Corect. Credibilitatea firmei e cam ca a celei conduse de Palada… G4Media, ar fi bine să vă documentați mai bine și să verificați ca lumea informațiile.

  • Bufonul tău a fost votat de 372.313 rătăciți, in cadrul unor “alegeri” care au durat 6 zile, atât pe strada cât și online. Adică 4,47% dintr-un număr de 8,3 milioane de alegători.
   Asta e “popularitatea” lui. Zero Zero

  • Nu ma interesează prea mult omul, dar e clar ca lui Orban îi e frica de el, ca a pornit mașinăria de denigrare imediat…

 2. Un dictator pe care lumea nu îl vrea. E timpul ca ue sa ia poziție și sa declare ca ca democrație e când ăla cu cele mai putine voturi e câștigător. Așa nu se mai poate. Ursula pentru ce te-am votat? Oh…. Wait…

  • Activistele progresist stangiste din parlamentul european ar trebui sa sa rosteasca apasat la unison si cu privirea incruntata ….”si noi suntem Ungaria, avem o datorie fata de poporul maghiar sa il salvam ca ne va multumi mai incolo. La lupta cea dreapta tavarasi! „.

 3. Maghiarii ăștia îs aurificați grav.
  Din ultra-naționalism nu îi mai scoate nimeni, poate Puțin, după ce le bagă o dictatură, când vor fi dați afară din EU.

  • Ce texte vechi si plictisitoare….nu au ati mai inventat nimic nou, acolo la instruire?
   Sau nu mai vin banii de la Soros și nici Langley nu mai răspunde?

 4. Doar nu or vrea papusa tovarasului s…

 5. E perfect, sper sincer sa castige, inca 4 ani cu el si Ungaria crapa pe termen lung. Ungurilor, nu va lasati manipulati de Soros si globalistii progresisti, stati uniti in jurul lui Viktorash, doar el va poate apara de dusmani si cu totii stim ca voi, paranoici fiind ca natie, vedeti dusmani peste tot! Votati-l din toata inima, nu va lasati pacaliti, Viktorash pana la moarte!