G4Media.ro

SONDAJ Tinerii din Serbia îi plac cel mai puțin pe albanezi, bulgari…

captura google maps

SONDAJ Tinerii din Serbia îi plac cel mai puțin pe albanezi, bulgari și croați / La mijloc se află minoritățile maghiară, română și bosniacă

La întrebarea „Care este atitudinea dumneavoastră față de minoritățile naționale?” pe o scară de 4 grade, unde 1 este cel mai mare rating și 4 cel mai scăzut, bulgarii obțin 2,09, croații fiind ușor înainte, cu 2,04.

În spatele bulgarilor și croaților se află doar albanezii, cu 2,52. Tinerii din Serbia apreciază cel mai mult macedonenii și muntenegrenii – 1,75 și, respectiv, 1,68. La mijloc se află minoritățile maghiară, română și bosniacă.

Același sondaj arată că 55% dintre tinerii din Serbia sunt împotriva introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei. 43% dintre respondenți consideră că „Serbia ar trebui să balanseze între Est și Vest”.

La întrebarea „Dacă ar trebui să alegi între Est și Vest?”, 53 la sută dintre respondenți au decis să „meargă spre Est”.
55% dintre tinerii din Serbia cred că statul nu ar trebui să condamne Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei. Doar 18% cred că Serbia ar trebui să impună sancțiuni Rusiei, relatează BGNES.

Studiul a fost comandat de organizația sârbă de tineret „Pokriv” (KOMS), iar datele vor fi publicate oficial pe 12 august la Belgrad, la Forumul Internațional al Tineretului, transmite N1TV.

Sursa: ba.n1info.com/ Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru

 

 

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. De parcă ne-ar interesa pe cine plac odraslele celor care au încercat să-i extermine pe bosniaci…

 2. Monico tu nu esti curioasa ce parere au venicii din sat despre tine? Sa sti sa te pazesti daca vor sa iti dea in cap? Daca sunt de acord cu cel care te-a violat? Daca vor sa se alieze cu derbedeul satului si vor sa te fure?

 3. Neam de scandalagii…

  • De unde știi tu ca toți sârbii sunt scandalagii? Ai locuit tu vreodată în Serbia? Ți ar conveni dacă vreun occidental ar spune de toți românii ca sunt scandalagii? Dacă cineva ar spune acest lucru despre toți ucrainenii, voi useriștii ați sări toți ca arși! Parcă voi useriștii erați împotriva rasismului, xenofobie, discriminării, etichetarii, prejudecăților, etc.

  • la fel ca si moldovenii, oscileaza intre 2 lumi, vor sa exporte liber in ue si sa calatoreasca fara vize, dar vor sa fie in relatii bune si cu rusia si sa nu impuna sanctiuni rusiei ca sa primeasca gaz si benzina ieftine.

   doar ca moldovenilor nu le iese partea a doua…

   si sarbii si moldovenii sunt sortiti disparitiei din cauza anacronismului pronuntat si al atitudinii idi.oate.

 4. Ce sens are sa publici acest pseudo articol, sa amintești ceva despre români și sa nu dai, totuși, cifrele!? Ce înseamnă “la mijloc”. Cum spuneau și alți comentatori: nu că mă interesează ce crede neamul ăla de scandalagii, numit sârbi, despre români. Dar daca tot ai facut efortul sa publici Știrea, dă-o pe toată! Ce scor au românii?

  • De unde știi tu ca toți sârbii sunt scandalagii? Ai locuit tu vreodată în Serbia? Ți ar conveni dacă vreun occidental ar spune de toți românii ca sunt scandalagii? Parcă voi useriștii erați împotriva rasismului, xenofobie, discriminării, etichetarii, prejudecăților, etc. Nu de alta dar din nume reiese că și tu faci parte din neamul acela de „scandalagii”.

 5. @nox
  Cred ca ai uitat sa ți iei pastilele pentru căpșor!

 6. Întrebați pe Zelenski și pe ucrainieni cit de mult îi iubesc pe români unguri polonezi care trăiesc în Ucraina??!!

 7. Propaganda ieftina impotriva poporului Sarb, care din vremuri imemoriale ne-a fost cel mai bun vecin, mai ales in Banat.
  In Banat, ne amestecam fara probleme, romani, sarbi, maghiari si germani, dar nu e suficienta diversitate, nu-i asa?

 8. Nu am avut razboaie cu ei, ce-i drept. Felul in care trateaza minoritatea romana nu ne place. Daca sondajul e adevarat, inca nu au ce cauta in UE, sa-l venereze pe Putin si sa viseze cai verzi. Probabil functioneza memoria de scurta durata, au uitat de conflictele cu fratii lor de la rasarit din istoria recenta.

 9. 53% at alege estul?
  Pot sa aleaga 100%,le uram drum bunbspre rusia
  Treaba e ca nu vor sa mearga nici batuti

 10. Cal vwrde si sarb cuninte nu s-a vazut. ..

 11. Un articol ciudat/penibil. Trecând peste poti observa, dacă datele sunt reale, ca 53%!!! dintre tinerii sârbi sunt pro rusia…alo, astia sunt hauristi din copilărie, pacat.

 12. Sârbii spun așa: liber sau mort
  Voi romanii , parca spuneați : capul plecat , sabia nu-l taie …
  Cinci ani a durat războiul din Jugoslavija , din 1991 până în 1996 , dar sârbii au câștigat .
  In 1999 NATO a bombardat timp de 4 luni Serbia și a ucis 25.000 de oameni , dar sârbii s- au ridicat din nou .
  De ce , pt că nu au vrut să renunțe la Kosovo , teritoriul lor ?

  • Nu uniformiza declararea publica la unison a unei trairi interioare extreme ( Mai bine golan , decat comunist) ori a unui slogan de razboi iminent sau in desfasurare ( Liber sau mort, Pe aici nu se trece) cu rezultatul unei anume analize la rece, de care depinde insasi supravietuire unei comunitati ori viitorul unei alte lovituri de succes.
   Pe de o parte este o stare de spirit efervescenta, intransigenta, pe de alta parte este concluzia la rece bazata pe posibilitatile date. Emotionalitate si rezonabilitate, beligeranta si diplomatie.
   Ti s-a parut ca romanii au stat cu capul plecat in istorie sau ce, prezinti generalitati opozabile.
   Oricum noi am aflat zicerea asta din lirica romantica patriotica, insa se prea poate sa fi existat in realitate, cineva trebuia fi sa luat deciziile in situatii de presiune de nesuportat la modul propriu
   Daca alte popoare pe lume au zis ca au repurtat o inalta victorie cand au platit tribut sau mai rau pentru a-si practica religia lor de ghiauri, e o interpretare psihologica cu totul meritorie.

 13. Că că îi înțelegi pe sârbi , trebuie să-ți imaginezi cum ar fi că Ținutul Secuiesc sa- și decolare independența și întreaga Europa să-l recunoască, mai mult să-ti bombardeze Bucureștiul și principalele orașe și întreaga infrastructura și tu sa fi singur împotriva tuturor .
  Acum acest lucru pare imposibil , dar daca ar fi fost așa ?
  Acum înțelegeți reticenta sârbilor fata de Occident ?

 14. Sirbii sint un popor dirz, in general civilizati,nu se compara cu albanezii de ex. Eu am fost de citeva prin prin Serbia, Macedonia, Montenegro,Croatia,Slovenia si desi croatii si slovenii sint si ei civilizati, sirbii m-au atras mai mult, ne imprieteneam mai usor, erau asa dintr-o bucata. Mincare buna, curatenie, in schimb la albanezii din Mne am facut toxinfectie alimentara. Au si ei partea lor negativa, probabil, cu nationalismul, dar te poti intelege cu ei f. bine, in special daca esti ,,om”.

 15. Probabil sirbanii nici ei intre ei nu se plac

 16. Sârbii nu vor uita niciodată cum americanii i-ai bombardat, au distrus Belgradul, iar Europa a tacut.
  Putea sa medieze, sa nu se ajungă la bombardamente.
  Si credeți ca tinerii sârbi nu au aflat trecutul de la parintii si bunicii lor?
  Cat despre preferințe, sârbii fiind foarte curati, desigur ca ii prefera pe cei asemenea lor.

  • Cu sârbii nu se poate media – au foarte mult sânge pe mâini, de care nu le este deloc rușine. În același timp sunt și maimuțe proaste – corupți dar poftitori la avantajele Vestului decadent.
   Bomabardamentele americane de atunci au slavat multe vieți, și le-au vorbit sârbilor pe singura limbă pe care o înțeleg – a forței. Le-a zis ceva de genul… „bă tâmpiților, nu mai faceți purificare etnică în zomele istoric mixte etnic doar pt. că vi se pare că Tito nu v-a avantjat destul. Nu mai executați cu gloațe în ceafă copii și femei musulmane sau croate. Nu e frumos, panaramelor. ”

   Ai înțeles acum, sărmane ?

  • @zava
   1. Dacă nu știai, la Srebenica majoritatea victimelor au fost bărbați, nicidecum femei și copii.
   2. De crimele albanezilor, bosniacilor musulmani și ale croaților din WW1, WW2 și din anii ’90 împotriva sârbilor de ce nu vorbești? Nu au și ei pe mâini sânge nevinovat, de care nu le este deloc rușine (inclusiv sânge românesc, vezi Moscopole)? Numele Jasenovac îți spune ceva (desigur, în cazul în care ai auzit de el)? Ce au făcut croații cu sârbii din Croația?
   3. „În același timp sunt și maimuțe proaste” – Parcă voi useriștii erați împotriva rasismului, xenofobie, discriminării, etichetarii, prejudecăților, etc.
   4. Americanii de ce nu i-au bombardat și pe turci și azeri atunci când făceau purificare etnică în Armenia+Arțah, Cipru, Siria, Irak (în special împotriva kurzilor)?

 17. Noi ro știm totul, din gura noastră iese doar inteligenta și perfecțiune, dar să ne uităm în oglinda europei sau a lunii ce sintem, cine, ce am realizat …?! Nimeni, nimic !