G4Media.ro

SONDAJ: Peste jumătate dintre angajaţii din România vor să ceară o majorare…

SONDAJ: Peste jumătate dintre angajaţii din România vor să ceară o majorare salarială până la finele anului sau să îşi caute alt job

Peste jumătate dintre angajaţii din România au în plan să ceară o mărire salarială sau să îşi caute un nou loc de muncă până la finele acestui an, nivelul insuficient al veniturilor fiind principala nemulţumire a acestora, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs, transmite News.ro.

Astfel, şase din zece respondenţi au declarat că au în plan să îşi caute activ alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alţi aproape 7% care iau în calcul această posibilitate.

”Un sfert dintre respondenţi afirmă că nu îşi vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranţă. Doar sub 4% dintre respondenţi afirmă cu tărie că nu sunt interesaţi deloc de alt job, fiind mulţumiţi cu cel actual”, se arată în comunicat.

Chiar dacă nu vor reuşi să îşi găsească alt job, 55% dintre respondenţi au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puţin 20%. Alţi 17% sunt indecişi dacă vor face acest lucru şi doar 28% afirmă că nu intenţionează să ceară angajatorului mai mulţi bani.

”Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte ţări. Doi din zece respondenţi au în vedere să îşi caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă”, se arată în comunicat.

Cei mai mulţi angajaţi (44%) şi-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 şi 1.000 de euro. Trei din zece angajaţi (30%) ar renunţa imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 şi 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depăşeşte 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenţi au afirmat că nu şi-ar da demisia doar pentru bani.

”Principalul motiv care i-ar reţine pe angajaţi să îşi schimbe jobul este că lucrează într-o echipă de care s-au ataşat foarte mult (25% dintre respondenţi). Pentru alţi 16,8% motivul principal pentru care şi-ar păstra jobul actual este că biroul e aproape de casă. Aproape tot atâţia se tem să nu „cadă din lac în puţ”, iar 12,7% sunt reţinuţi de faptul că în domeniul în care activează sunt puţine locuri de muncă disponibile”, se arată în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cat de reprezentativ este sondajul nu putem sti. Totusi se subintelege cat de „mari” sunt salariile in Romania, banuiesc ca in privat. De asemenea, o predictie personala, patronii vor prefera sa nu mareasca salariile si sa piarda angajatii, dupa care sa „planga” ca nu gasesc alti fraieri sa munceasca pe salariul minim. Piata muncii in Romania este o bataie de joc. Au rezolvat psdistii tara asta, pe multi ani de acum inainte.

  2. Sunt sigur ca gunoaiele bugetare vor mai primi o marire de salariu, astfel incat PSD-ul sa conteze pe ei la urmatoarele alegeri.

    • „Gunoaiele bugetare”…esti destept foc. Daca iti spun jegos, te superi? Nu spun ca nu sunt multi frecatori de menta pe salarii foarte mari, dar ai face pe toti „gunoaie” demonstreaza cata „inteligenta” ai. Vai de capul tau.
      Reforma administratiei, insemnand reforma aparatului bugetar este o prioritate maxima pentru cine va veni la putere. Nu psd, bineinteles.

  3. dati spaga la partid daca aveti intrare si angajati-va la stat. acolo e orgie financiara.
    salarii duble fata de privat peste care se aseaza sporuri si alte privilegii. si nu numa atat. cresc lunar!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.