G4Media.ro

Sondaj intern în PLUS despre posibila fuziune cu USR și stabilirea unei…

Sondaj intern în PLUS despre posibila fuziune cu USR și stabilirea unei conduceri unice, despre relația cu USR și participarea la locale

Membrii PLUS, partidul fondat de Dacian Cioloș, au primit un chestionar intern pe care trebuie să-l completeze pentru ca partidul să ia o decizie legată de strategia politică. Potrivit sondajului consultat de G4Media.ro, membrii PLUS sunt întrebați despre relația cu USR, despre posibila fuziune cu partidul lui Dan Barna și stabilirea unei conduceri unice, precum și despre o posibilă colaborare PLUS-USR-PNL la alegerile locale.

Întrebarea din barometru:

F. Dacă PLUS și USR ar fuziona, cum estimezi că ar fi procesul de fuziune (adică stabilirea unei conduceri unice, stabilirea în comun de responsabilități etc) la nivelul filialei PLUS căreia îi aparții și filialei corespondente al USR?
1. Foarte ușor
2. Ușor, cu mici dificultăți
3. Complicat, dar nu imposibil
4. Extrem de dificil
5. Nu știu

G4Media.ro a scris încă din 10 noiembrie, imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor, că PLUS pregătește preluarea conducerii Alianței cu USR după înfrângerea lui Dan Barna în lupta pentru locul doi cu Viorica Dăncilă. Una din variantele de discuție avansate de G4Media a fost  preluarea lidership-ului Alianței de către PLUS, sub forma unei fuziuni între cele două partide. Liderii PLUS intenționează să facă acest pas cât mai repede pentru a evita degradarea previzibilă a relațiilor dintre cele două partide în cadrul alianței, au explicat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului. (Detalii aici)

 • Dacian Cioloș a negat duminică seara că ar exista astfel de discuții în PLUS. ”Neg foarte ferm alegațiile că ar fi discuții subterane în cadrul PLUS, iar cine declară astfel de lucruri nu văd să aibă alt obiectiv decât acela de a semăna neîncrederea și suspiciunea între două forțe politice care lucrează de ani de zile. Într-adevăr, de mâine vom avea convorbiri telefonice cu membrii Consiliului Național, în care vom discuta modalitățile în care putem întâri colaborarea dintre cele două forțe politice trăgând concluziile rezultatului la prezidențiale. Obiectivul nostru este nu doar să mergem împreună, ci și să întârim colaborarea între cele două formațiuni politice în Alianță. Orice alte mesaje nu sunt decât intenții de a semăna suspiciuni și neîncredre între partenerii unui proiect politic care capătă contur și care foarte probabil îi îngrijorează pe unii”, declara Dacian Ciolos în seara alegerilor, după anunțarea rezultatelor care îl plasau pe Dan Barna pe locul trei.

Una dintre întrebările din sondaj este: ”Cum apreciezi relația filialei PLUS căreia îi aparții cu filiala echivalentă a USR?”. Altă întrebare le cere membrilor PLUS să evalueze colaborarea cu USR după europarlamentare.

Respondenților li se cere să precizeze dacă ar vrea ca până la alegerile locale USR și PLUS să continue alianța, să fuzioneze sau să se separe.

De asemenea, membrii partidului sunt întrebați cum ar vrea să participe PLUS la alegerile locale, cu următoarele variante de răspuns:
– candidat și listă comună PLUS-PNL-USR
– candidat și listă comună USR-PLUS
– candidat și listă PLUS
– Nu știu/locuiesc în Diaspora

Redăm mai jos un fragment din Barometrul PLUS

A. În perioada scursă din iunie și până în prezent, filiala PLUS căreia îi aparții și filiala echivalentă USR au intrat în contact?
1. Da
2. Nu
3. Nu știu

B. Filiala PLUS căreia îi aparții și filiala echivalentă USR au întreprins în comun acțiuni politice în ultimele cinci luni?
1. Da
2. Nu
3. Nu știu

C. Cum apreciezi în mod general relația filialei PLUS căreia îi aparții cu filiala echivalentă a USR?
1. Foarte bună
2. Bună
3. Proastă
4. Foarte proastă
5. Nu pot aprecia / nu pot răspunde la întrebare

D. Este următoarea afirmație adevărată în cazul tău? „Am legat una sau mai multe prietenii în filiala echivalentă a USR”.
1. Da
2. Nu

E. Este următoarea afirmație adevărată în cazul tău? „Știu numele mic/de botez a trei sau a mai mulți oameni din filiala echivalentă a USR”.
1. Da
2. Nu

F. Dacă PLUS și USR ar fuziona, cum estimezi că ar fi procesul de fuziune (adică stabilirea unei conduceri unice, stabilirea în comun de responsabilități etc) la nivelul filialei PLUS căreia îi aparții și filialei corespondente al USR?
1. Foarte ușor
2. Ușor, cu mici dificultăți
3. Complicat, dar nu imposibil
4. Extrem de dificil
5. Nu știu

G. Cum evaluezi colaborarea dintre PLUS și USR la nivel național de după europarlamentare?
1. Foarte bună
2. Bună
3. Proastă
4. Foarte proastă

H. Care crezi că este cel mai bun moment pentru luarea unei decizii privind viitorul alianței USR-PLUS?
1. Acum, adică înainte de locale
2. Între locale (mai 2020) și parlamentare (decembrie 2020)
3. După parlamentare (după decembrie 2020)
I. Ce ai vrea să se întâmple până la momentul alegerilor locale cu Alianța USR PLUS?
1. Cele două partide să continue alianța
2. Cele două partide să fuzioneze
3. Cele două partide să se separe

J. Care este motivul principal pentru răspunsul tău la întrebarea anterioară? Te rugăm să răspunzi pe scurt, în maxim 5 cuvinte.

K. Dacă între PLUS și USR are loc o fuziune, cum consideri că ar trebui realizată fuziunea?
1. Rapid
2. În etape

L. Cum ai dori să participe PLUS la alegerile locale din localitatea în care ești înscris ca membru?
1. Candidat comun și listă comună de consilieri PLUS-PNL-USR
2. Candidat comun și listă comună de consilieri USR-PLUS
3. Candidat propriu și listă de consilieri PLUS
4. Nu știu / locuiesc în diaspora

Foto: Dacian Cioloș – PLUS (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Vulpea de Pericei ia pe „un euro’ USR

  • Bre lasă asta! Nu i treaba ta! Tu pupă l in cur pe Johannis si pe muistii de la pnl partid istoric!

  • Un pretins „ciolosist” îi dă replica unui pretins „johannist”. De fapt, e vorba de trolling al mafiei PRO-PSD-ALDE care interesul să bage zâzanie în zona anti- mafia. Pe site-ul ăsta sunt două -trei jigodii agramate, postaci ai mafioților, care folosesc diferite nickname-uri, să pară mai mulți. Îi acompaniază „idioții utili” care le fac jocul și întrețin false conflicte.

  • @Bad@ iar s-a inecat cu propria flegma. E soare si frumos la Palilula?

  • Gata, s-a dat în fapt dascălul. Nu mai face pe profesorașul care dă lecții, a terminat și cu ”valorile” și cu ”principiile” și cu ”dialogul” și cu ”ideile”. A lăsat-o moartă și cu dez-baterea, după ce s-a făcut de râs. Nu mai e nici anonimul decent care atrăgea atenția asupra ”limbajului civilizat”. Gata și cu ”facultățile” și cu link-urile, A rămas el însuși: un postac troglodit, grobian, analfabet. S-a terminat și cu fantoșa asta.

 2. Candidati acceptati de cele trei partide in teritoriu care au sanse de cistig si care sunt deci mai bine pozitionati in sondaje . Din trei candidati posibili PNl USR PLUS alegeti si votati pe cel care are sanse

 3. Vezi ca ai uitat sa închizi ghilimele și nu te mai da cunoscător ca esti un gunoi, nu un domn.

 4. Nu ne intereseaza nici ce face, nici ce zice si nici ce vrea Ciolos cu partiduletul lui.

 5. Uniti-va si alegeti-l pe Vlad Voiculescu sef,daca vreti sa faceti ceva..

 6. Bravo pentru modalitatea democratica a stabilirii liniei partidului. Daca reusiti sa fuzionati cu USR, sa deveniti o Alianta unitara si sa gasiti o modalitate de a colabora cu PNL, prin negocierea prezentarii de candidati unici Alianta-PNL, veti reusi sa trimiteti in cosul de gunoi al istoriei, partidul mafiot PSD.
  Pas cu pas. Presedentia, localele, legislativele. Numai uniti, veti putea aduce Romania, acolo unde ii este locul: o tara europeana, egala celorlalte tari din UE. Unde celelalte tari o asteapta cu nerabdare.
  Succes!

 7. Nu se zice „sondaj intern”, se zice „scurt teatru pentru berbeci”, sa nu para ca hotaraste Ciolos chiar asa, numai de capul lui.

 8. Alți sekuriki. Afară cu sekurikii din viața publică!!

 9. „Sondaj intern în PLUS despre posibila fuziune cu USR …”, zis si „Manânci calule ovăz?” 🙁

  • Mai degrabă „vrei ovăzule să fii mâncat de cal” dar e mai greu, că s-a închis la secția de coprocultură.

 10. „partidul lui Dan Barna”…. ce formulare nefericita daca nu a fost intentionata! USR nu este partidul lui Dan Barna, cum nu a fost nici partidul lui Nicusor Dan. Dan Barna este doar presedintele acestui partid, iar miine ar putea sa fie altcineva in aceasta functie.

 11. repondenti, nu respondenti.

 12. Te doare parul!
  Articolul expune și gloata se năpustește!
  Păi ce pretenții aveți? 95% postaci!
  Zero barat o discuție pe siteul ăsta!
  Dacă nu e Gabriela, e trist!
  Na’ , că am zis-o și pe asta!
  Siktir ce a devenit siteul ăsta!
  Dascăl, devenit analfabet, sanitar, devenit gunoier, @bad, vânătorul de fantome :), domn, ce domn? Proțapul e la locul lui, nu mai zic de Adi, Victor, Alin, că na’! Ăștia sunt cei de serviciu!
  Ba fraților!
  Da opinia pertinentă/consecventă de la un capăt la altul?????
  Va dați cu mucii în fasole după opiniile personale!
  Pe care le faceți kur papir de la o postare la alta!
  După animozități, siktiruri… habar nu am!
  Luați individual, cred că suntem cel mai bun material de studiu pentru psihologi!
  Hai pa G4 media, redacția și administrația….