G4Media.ro

Sondaj INSCOP: Peste 70% dintre români cred că România se îndreaptă într-o…

Sondaj INSCOP: Peste 70% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită, mai mulți decât în noiembrie anul trecut

Peste 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcția în care merge țara este bună, arată rezultatele sondajului INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer. 11,5% dintre respondenți nu știu sau nu răspund.

Față de luna noiembrie 2018, procentul respondenților pesimiști cu privire la evoluția generală a situației din țară a scăzut de la 73,4% la 71,6%, dar a scăzut și mai mult numărul românilor care cred că lucrurile în țară se îndreaptă într-o direcție bună (de la 18,7% la 16,9%).

Tendința înregistrată pe parcursul ultimilor doi ani este de scădere accentuată a celor optimiști, care cred că România merge în direcția bună – de la 36,6% dintre români în iulie 2017 la 16,9% în ianuarie – februarie acest an.

Pe de altă parte, cei mai mulți respondenți (44,2%) sunt de părere că Uniunea Europeană se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 38,6% apreciază că blocul comunitar merge în direcția greșită. Procentul non-răspunsurilor este de 17,2%.

Față de sondajul precedent, distribuția răspunsurilor indică o creștere a optimismului cu privire la direcția Uniunii Europene. Dacă în noiembrie 2018, 42,5% dintre respondenți erau de părere că Uniunea se îndreaptă într-o direcție greșită, în sondajul actual, procentul celor pesimiști a scăzut la 38,6%.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1080 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Citește aici mai multe date despre sondaj

Sursa foto: INSCOP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Deci 16.9 % din populatie sunt hoti sau complici de-ai lor. Mai putini chiar decât membrii gruparilor infractionale psd, alde si udmr.

 2. aia 16.9% sunt bazinul prostilor care au votat in 2016 cu hotzii psd .
  parca 16.9% din total electori au votat psd in 2016.
  vorba aia ,nivelul de prostie ramane constant.

 3. lasa ca ne trateaza cu vitamina D(ranknea)

 4. Deja îmi și imaginez comentariile de aici după dezastrul la alegeri pe care îl va suferi opoziția…Vor fi de 3 tipuri:

  1. Văleu, a furat Dragnea voturile!
  2. Românii sunt un popor de hoți, de asta au votat cu hoții
  3. Să plecăm din țară, ăștia care suntem „cinstiți”….

  • 1. vitamina D)raknea) a mai furat voturi
   2. romanii au devenit prin comunims/PSDism popor de hoti
   3. multi de aia cinstiti au si plecat deja, au mai ramas cativa sa plateasca pensiile si salariile la bugetari si asistatii sociali

 5. Si ce daca se indreapta!
  Conteaza ca pesde a marit salariile si pensiile!
  De parca cocina asta de tara e facuta numai din pensionari si bugetari!
  Sper sa se dezmembreze!

 6. Un gen de sondaj … tâmp.

  „În ce direcție credeți dvs. că se îndreaptă lucrurile în România?”

  – Cei ce susțin opoziția, zic că într-o direcție greșită, gândindu-se că nu sunt „ai lor” la butoane, că nu mai văd politicieni defilând în cătușe, că au început să ceară judecătorii și dovezi, nu numai denunțuri, că lor le plac „paraditorii” gen Kovesi, Portocala, Onea etc.

  – Cei ce susțin alianța de guvernare, zic că RO merge într-o direcție greșită fiindcă văd opoziția la reformele în justiție – deși au început să iasă la iveală marile nereguli, care văd că marile jafuri sunt ocolite de anticorupție în timp ce „ai lor” sunt fugăriți pentru te-miri-ce, că văd piedicile puse de președintele Bețe-n Roate guvernului, că văd cum mint și votează împotriva României „ceilalți” etc.

  Dacă vreți să aflați ceva cu adevărat relevant, puneți „specialiștilor” întrebări mai articulate!

  • Cine putea depista un sondaj tâmp mai bine decât un trol pro-fund de tâmp? După mintea dobitocului, direcția e bună pentru că ”la butoane” se află ”paraditorii” care îi apără pe făptașii ”alor noștri” de ”cătușe” cu ”reformele în justiție”. Ne anunță trolul pro-fund că ”au început să iasă la iveală marile nereguli” fără să ne spună care sunt acestea. Normal, pentru că e troll și e balonat la capul lui pro-fund așa că doar fâsăie pe gură ce-l pun stăpânii lui, slugi de mafioți. Nimic concret. Așteptăm să aflăm care sunt mai exact ”marile jafuri ocolite de anticorupția” lovită la temelie chiar de interlopii slugăriți de troli. Că despre ”te-miri-ce” gen 6 km de plajă retrocedată pentru care sunt ”fugăriți”sărăcuții ”ai lor” am mai aflat, iar ”piedicile” în calea ”specialiștilor” olguți le-am văzut(ălora cărora ne recomandă trolul să le punem întrebări), la fel cum am văzut și cum ”votează împotriva României” mizerabilii ”ceilalți” tudorei.

 7. Intrebari aiurea, special concepute in laboratoarele kaghebiste.

  Sa fie o intrebare clară. Vreți directie :

  a) spre vest, catre valorile europene/nord-atlantice
  b) spre est, catre valorile lui Putin, care te puscă ca pe Nemțov dacă miști in front

  Sa vedem atunci raspunsuri cu 70%.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.