G4Media.ro

SONDAJ INSCOP Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul drepturilor…

Foto: Protest anti-restrictii Bucuresti InquamPhotos / Octav Ganea

SONDAJ INSCOP Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne / Peste două treimi din populație ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională

Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne, iar peste două treimi din populație ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP, „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, ediția a III-a.

Sondajul de opinie, realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, este împărțit în cinci capitole, al patrulea capitol fiind dedicat preferinței românilor privind valorile tradiționale și intenția de vot pentru un partid naționalist.

Valori tradiționale vs. Drepturi și libertăți moderne

63,1% dintre respondenți preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne. 31,3% declară că preferă drepturile și libertățile moderne în locul valorilor tradiționale.  Nu știu sau nu răspund la această întrebare  5,6%.

Analiza socio-demografică: Locuitorii din regiunea de Nord-Est, persoanele cu vârsta peste 45 de ani preferă într-o proporție mai mare decât celelalte categorii valorile tradiționale. Preferă drepturile și libertățile moderne în locul valorilor tradiționale în special tinerii sub 30 de ani și persoanele cu educație superioară.

Cauza pierderii valorilor tradiționale

63,6% dintre cei intervievați consideră că valorile tradiționale românești se pierd din cauza modernizării și a dezinteresului generațiilor mai tinere. Sunt de părere că străinii sunt de vină pentru faptul că se pierd valorile tradiționale românești 30,8%. Ponderea non-răspunsurilor este de 5,6%.

Analiza socio-demografică: Persoanele cu educație superioară și cei care declară că reușesc sa cumpere si unele bunuri mai scumpe, dar cu restrângeri în alte domenii sunt de părere într-o proporție mai ridicată decât alte categorii că valorile tradiționale românești se pierd din cauza modernizării și a dezinteresului generațiilor mai tinere. Varianta ”valorile tradiționale românești se pierd din cauză că sunt atacate de  străini” este aleasă în special de persoanele cu educație primară.

Intenția de vot ipotetic pentru un partid naționalist

68,7% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională (față de 59,5% în iunie și 66,4% în martie). 28,2% declară că nu ar vota un astfel de partid (față de 34,8% în iunie și 31,3% în martie). Nu știu sau nu răspund 3%.

Analiza socio-demografică: Ar fi înclinați, într-o proporție mai mare decât media, să voteze pentru un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională în special femeile, persoanele cu un nivel de educație mai scăzut și rezidenții din rural. Cei care declară că nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precădere persoanele cu educație superioară și gulerele albe.

Dan Andronache, vice-președinte True Story Project (TSP): „Creșterea procentului populației care ar vota un partid naționalist ce promovează valorile familiei tradiționale și valorile religioase este cauzată în opinia noastră de infodemia exacerbată în ultimele luni, de guvernarea în derivă și de contextul emoțional al crizelor existente ce induc nevoia socială de stabilitate, care în mentalul colectiv este asigurată în special pe linie paternalistă / autocrată. Chestiunea pierderii interesului pentru tradiționalism nu este o noutate la nivel transgenerațional, însă trendul conservator în creștere din rândul tinerilor se situează în aceeași zonă socio-demografică de fragilitate în fața curentului infodemic actual. Ca semnal de alarmă – problematici precum educația, infrastructura în vederea distribuirii investițiilor și accesului către venituri mai mari, lupta anticorupție, reformarea și flexibilizarea aparatului administrativ central și teritorial – toate declarate formal, dar nerezolvate în ultimele decenii – pot genera în timp mișcări sociale, ce pot deschide, asa cum istoria recentă europeană a demonstrat prin Brexit, acțiuni care pot afecta stabilitatea, securitatea geopolitică și economică a României”.

Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group: „Majoritatea populației preferă valorile tradiționale și identifică în mod rațional faptul că valorile tradiționale românești se pierd din cauza modernizării și a dezinteresului tinerilor. Totuși, aproape o treime dintre români crede că valorile tradiționale se pierd din cauza străinilor, ceea ce arată consolidarea în societatea românească a unui filon ultra-conservator. Pe acest fond, nu mai reprezintă o surpriză creșterea intenției ipotetice de vot pentru un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia tradițională. În acest sens, nu trebuie uitat însă faptul că aceste opțiuni își găsesc de mult timp o reprezentare și în marile partide politice românești unde există curente puternice care promovează narative asociate curentului tradiționalist-religios. Prin urmare, intenția de vot pentru o linie conservatoare este astăzi fragmentată între mai multe partide politice mai vechi sau mai noi.”

Sondajul de opinie „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Ediția a III-a a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States – și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 15-27 septembrie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

93 comentarii

 1. Da, știam deja ca majoritatea românilor sunt proști.

  • Nimic nou sub soare.

  • Si tu esti unul dintre ei Mariane!

  • Îți pute țara și poporul?
   Ghinion!
   N-ai decât să pleci, nu plânge nimeni

  • Valorile traditionale nu sunt in opozitie cu drepturile si libertatile.
   Lumea s-a lamurit. Pnl si usr au vorbit in campania electorala de dreptate, de competitie, de concurenta, de corectitudine, de modernizare, de autostrazi, de investitie.
   Dar dupa ce au ajuns la putere pastreaza drepturile si privilegiile nedrepte pesediste si in plus, vin cu elgibitisme, egalitarism, uniformizare, vax iin, minciuna kalzi rii globaliste (care se vede foarte bine la ce a dus).
   Pretul lemnului in moldova s crescut de zeci de ori datorita exploatarii firmelor austriece.
   Combustibilul il cumparam peste pretul international datarita faptului ca rezervele au fost date firmelor austriece.
   Firmele franceze si germane care vin in romania sunt doar cele care polueaza enorm si nu sunt primite in alta parte.
   In asemenea situatie, cam care ar trebui sa fie reactia oamenilor intregi la minte?

  • LValorile traditionale nu sunt in opozitie cu drepturile si libertatile.
   Lumea s-a lamurit. Pnl si usr au vorbit in campania electorala de dreptate, de competitie, de concurenta, de corectitudine, de modernizare, de autostrazi, de investitie.
   Dar dupa ce au ajuns la putere pastreaza drepturile si privilegiile nedrepte pesediste si in plus, vin cu elgibitisme, egalitarism, uniformizare, vax iin, minciuna kalzi rii globaliste (care se vede foarte bine la ce a dus).
   Pretul lemnului in moldova s crescut de zeci de ori datorita exploatarii firmelor austriece.
   Combustibilul il cumparam peste pretul international datarita faptului ca rezervele au fost date firmelor austriece.
   Firmele franceze si germane care vin in romania sunt doar cele care polueaza enorm si nu sunt primite in alta parte.
   In asemenea situatie, cam care ar trebui sa fie reactia oamenilor intregi la minte?

  • da , nasol , nu ne plac cooristii exhibandu se pe strazi si nici propaganda lgbt ista pentru copiii nostri

  • @Marian
   Ți-ai schimbat OB-ul azi?

  • @ ABC
   Solutia ar fi ca oamenii capabili sa plece in Franta sau Germania sau Austria, ca sa nu mai aiba de-a face cu caraghiosi „patrioti” ca ABC…
   Sau sa stea in Romania si sa se implice social, astfel incat caraghiosi „patrioti” ca ABC sa latre in gol

  • Clar , multi dintre voi sunteti prosti.

   Nu era normal sa se intample asta cand insisti cu restrictii, masti, certificate intr-o tara cu maxim 40% intentie de vaccinare ? Cu cine sa voteze ceilalti 60%, cu Citu ?

  • Cu cine sa voteze cei 60% care nu prea au intentie de vaccinare, cand se insista cu restrictii, masca, certificate ? Cu Citu ?
   E sociologie simpla.

  • Da, 50% dintre prosti sunt dintre progresisti, 50% dintre conservatori.

  • Daca ar fi doar prosti, nu ar fi o problema. Dar sunt si inculti.

   Ar fi interesant sa-i fi intrebat care cred ei ca sunt acele „valori traditionale” pe care le doresc protejate? Comunismul? Marele alb (rasa de porci..)? Analfabetismul?..

  • Nu va bateti capul cu sondajul asta . Este un sondaj ,,aranjat,, ca sa dea impresia ca toti romanii asteapta un partid nationalist ….adica pe baietii Moscovei si ai secu aia nationalista …..pe nume AUR.

   Fac si ei ….astia de la INSCOP …un pic de partie sociologica pentru AUR.

   Cititi cine sunt cei de la INSCOP.
   https://www.patreon.com/posts/sondajul-dubios-50072995

   Jurnalistul Cătălin Prisacariu a scris încă din 2013 despre legăturile lui Șefureac cu George Maior, pe vremea aceea șeful SRI și omul grupărilor Ponta- Ghiță & Udrea-Băsescu.

   Mai important, Ștefureac este director la una dintre firmele infractorului Nicolae Dumitru aka NIRO, finanțator la B1 TV unde proprietar este miliardarul Bobby Păunescu, aflat în spatele AUR.

   Știrea însă face legătura și cu grupările de corupție Ponta – Maior – Udrea – Băsescu.

   – ȘTIREA: AUR e mare și tare în sondaje
   – SONDAJUL: ”Realizat” de INSCOP
   – INSCOP: Institut fondat de Remus Ștefureac și Felix Rache
   – Remus Ștefureac: Fost consilier al fostului șef SRI George MAIOR și actual director la principala firmă a infractorului Nicolae Dumitru aka NIRO.

 2. prosti si mandri – divizia nationala

  • Bravo, acum du-te și naște alături de Cioloș.
   vezi să nu-ți cadă OB-ul…

  • @Sandu: nu numai ca esti prost, esti si misogin. Vad ca tot repeti treaba cu OB-ul. Femeile sunt oameni, pe scurt, ca sa intelegi si tu. Maica-ta e femeie. Nu e nicio rusine sa porti OB, sa fii femeie, etc. Dar tu tot prost ramai.

  • Cei mai proşti şi cei mai mândri. cu asta mor românii. Ei sunt speriaţi de lgbtq dar nu se spală şi au wc-u în curte.

  • @All
   userul Arthur, căruia i m-am adresat și văd că are și poză de profil, e femeie?
   Ai creier de găină, nu te obosi să răspunzi, menajează-ți neuronul

  • E traditional : să-ți bați nevasta și copiii, să te intereseze cine cu cine o pune, să interzici drepturi pentru orice tip de minoritate, să nu asculți de specialiști, să nu te informezi decât din sursele ce-ți certifică prostiile pe care le gândești, să votezi pentru un mic și o bere, să alegi tot timpul șmecheri și hoți, să nu participi la nicio acțiune de voluntariat și să te intereseze doar de tine, familia ta și clanul tău, să spargi semințe la o bârfă în fața blocului, să arunci gunoi peste tot, să vorbești tare și cu înjurături, să cultivi mediocritatea ca pe o virtute.

 3. Dacă cultivi prostie, recoltezi prostie. Ori Biserica, organele si „elita” noastra cultiva ce cultiva pentru propria bunastare… Credeti ca boierii isi educau prostimea?

 4. Nu mai faceți reclama sondajelor făcute telefonic…cine sta de vorba prin telefon la sondaj…manipulare 100%

 5. Cat incearca G4 sa ne spuna ca romanio sunt nationalisti prosti , ei uite ca nationalistii nu sunt prosti si cu bucurie vad ca sunt multi.
  Sper ca AUR sa scoata Romania din dictatura.

  • Ce dictatura?! Ca mai mare libertatea ca in Romania nu vezi nicaieri!
   Cu cine te compari la dictatura cu Korea de Nord? Rusia? China?
   🤣🤣🤣

  • @andrei se crede in dictatura…in timp ce posteaza pe internet de mare viteza orice doreste, de pe telefon, stand pe buda in propria casa. Probabil fara sa fie obligat sa mearga la munca nicaieri.

   3 luni de munca in China intr-o fabrica de asamblat componente, 12-14 ore pe zi si poate isi schimba parerea in legatura cu ce inseamna dicatura.

  • Nu e (inca) dictatura. Dar, oh, ce mult si-o doresc progresistii!! Miroase tot mai mult de 1 an a dictatura prin Occident. Restrictii si impuneri. Cam asa ceva.

 6. Mintea de pe urma ?

  „fool me once shame on you fool me twice shame on me”

 7. Pluseristilor v-ati atacat? Comentacilor de profesie, la munca cu voi. E evident ca suntem majoritari conservatori și nu progresisti, ceea ce nu un lucru rău la cum arată valorile moderne in ziua de astăzi.
  Dar ce dialog sa ai cu pluseristii, am votat usr pe toată linia anul trecut, dar mi-am promis sa nu o mai fac niciodata; mai bine votez AUR decât cu voi, sunteti mai periculoși decât PSD și PNL !

  • Ai votat tu o pla anu’ trecut cu USR! Puti de la o posta a Aur si psd! Traditionalule!

  • Fix cu USR ai votat tu… 🙂 Mai e unul mai sus care la fel e „fost votant USR”… E o epidemie de postaci cu mesajul asta… Stupid punctaj…

  • Pt limitați ca voi e imposibil ca un conservator sa voteze USR, dar de aia sunteti limitați. Am votat omul nu ideologia la locale, crezând ca sunt oameni mai capabili și corecți. Sunt din constanta și am votat Stelian Ion la municipiu și la fel și la consiliu și la județ Remus Negoi și echipa idem.
   Dar sunteti prea limitați și talibani, sunteti genul de oameni cu care nu poți avea dialog, sunteti emoționali, progresisti irationali. Nu toți, evident, dar văzând ce fac miniștrii USR in țara (in afara de Drula și Ghinea), am ajuns la concluzia sa nu mai votez cu ei. Punctum

  • Uite, îți spun situația mea punctuală. M-am implicat civic substanțial în epoca Dragnea, am votat USR-PLUS la europarlamentare, am intrat în PLUS (fără să știu în ce mă bag), nu am votat la parlamentare, acum după fuziune sunt formal membru USR (nu am plătit niciodată cotizația deci nu am drept de vot); nu m-am decis dacă și ce voi vota la următoarele alegeri, anticipate sau ba. Rațional, știu că în USR există o densitate mai mare de actori care să vrea să reformeze statul ăsta eșuat. Pe de partea cealaltă, dpdv ideologic partidul este fățarnic, clamând o orientare de dreapta, în timp ce în fapt este cel mai la stânga partid parlamentar din România (stânga în sensul contemporan, corporatist al termenului), și mobilat cu activiști parcă rupți din stânga stângii americane. Eu chiar am valori ideologice de dreapta (libertățile individuale primează libertății de grup/turmă), dar ăia care sunt fix pe asta în România au mulți șoșoci printre ei și clase cât trenul. PNL-Orban s-ar fi potrivit poate doctrinar, dar sunt toți putrezi de corupți, nereformabili. Eu cu cine votez? Nu e o întrebare de cetățean turmentat.

  • @ Pt comentaci

   Daca nu mai votezi cu USR dar, in schimb, alegi sa votezi AUR,
   esti mai IRATIONAL decat orice „progresist”
   Votand cu AUR faci un rau Romaniei, indiferent ce „ideologie” sustii. Punctum

 8. Dar unde gasesc in articol explicatiile cu privire la ce reprezinta (definitia) valorile traditionale si ce reprezinta drepturile si libertatile moderne? Din context trebuie sa-mi dau seama ca valorile traditionale referitoare la familie inseamna un cuplu format dintr-o persoana biologic femeie si o persoana biologic barbat? Si in cazul drepturilor si libertatilor moderne definitia familiei reprezinta o asociere de cel putin doua fiinte, din care cel putin o fiinta umana si restul nu conteaza ce natura si sex biologic?

 9. Care sunt valorile moderne in afara de cur1sm?

  • Sunt cateva, cea mai importanta fiind lupta impotriva hotiei si coruptiei.

   Cur1smul e un defect nesemnificativ.

  • @mario

   de coruptie si hotie n o sa scapam niciodata … parca n as adauga si coorismul la lista..

   La inceputul anilor 90, imi doream sa plec in Europa de vest . Intre timp Europa de vest a devenit nefrecventabila

  • Anticorupția nu e moderna. Și legionarii erau puternic antihotie.

  • la ce obsedati sunteti de lgbt tare ma tem ca alta e explicatia opozitiei voastre !

  • @gogu – exemple de valorile moderne:
   – educatie;
   – intoleranta fata de coruptie (exemplul cu legionarii arata faptul ca nu faci diferenta intre o valoare clamata si una implementata. adica esti foarte naiv, te pacalesc toti smecherii);
   – promovarea pe baza de merit, nu pe baza de pile (bine, asta e consecinta competitie economice, cu o firma plina de pilosi dai faliment imediat intr-o economie de piata)
   stiu ca toate astea te ingrozesc, asa ca ramai tu in tara asta, angajat la stat pe pile, sa freci menta ca oricum altceva nu esti in stare
   @abc „La inceputul anilor 90, imi doream sa plec in Europa de vest . Intre timp Europa de vest a devenit nefrecventabila” pai te inteleg, te pun cei din vest sa te speli pe maini dupa ce iesi din buda, rusine sa le fie! 😀

  • Educația și meritocratia sunt valori moderne? LOL. Chiar nu puteti sa numiți o valoare moderna în afara de frecatul în c ur.

 10. Ma bucura acest sondaj.
  Votam AUR sau PSD.
  Europa alba si crestina.

  • PSD nu pot vota …

   Ramane Aur pentru mine.

   USR ul ? pacat de ei ca sunt tineri , dar au activismul si lgbtis mul in sange si sunt si mandri de asta ( asta cu manddru ca sustin e cea mai periculoasa)

   PNL ul ? Poate pe viitor , acum e cutu progresistu la butoane ( romanii nevaccinati sunt teroristi , si vrem musai educatie sexuala in scoli , daca parlamentul voteaza impotriva o dam noi prin OUG , ca este urgent sa introducem propaganda lgbt ista i scoli )

  • România o să rămână cu pensionarii şi ţiganii. Iar voi „naţionaliştii” o să munciţi pentru ei. Dar o să fiţi creştini şi mândri.

 11. Valorile traditionale nu sunt in opozitie cu drepturile si libertatile.
  Lumea s-a lamurit. Pnl si usr au vorbit in campania electorala de dreptate, de competitie, de concurenta, de corectitudine, de modernizare, de autostrazi, de investitie.
  Dar dupa ce au ajuns la putere pastreaza drepturile si privilegiile nedrepte pesediste si in plus, vin cu elgibitisme, egalitarism, uniformizare, vax iin, minciuna kalzi rii globaliste (care se vede foarte bine la ce a dus).
  Pretul lemnului in moldova s crescut de zeci de ori datorita exploatarii firmelor austriece.
  Combustibilul il cumparam peste pretul international datarita faptului ca rezervele au fost date firmelor austriece.
  Firmele franceze si germane care vin in romania sunt doar cele care polueaza enorm si nu sunt primite in alta parte.
  In asemenea situatie, cam care ar trebui sa fie reactia oamenilor intregi la minte?

  • Esti doar un postac obosit care te repeti ca un patefon stricat.

  • „Exploatării firmelor austriece” Serios? Cine a tăiat pădurile? austriecii sau românii. Jurnaliştii ăia au fost bătuţi tot de români, nu de austrieci. Ce firme franceze şi germane au venit în România să polueze? Marii poluatori sunt deţinuţi de Ruşi, Indieni, Arabi. ( Combinate siderurgice, petrochimice, etc… )

   În ce priveşte rezervele de petrol nu a oprit nimeni companiile româneşti să le extragă, doar că nu mai aveau specialişti, ştii de ce? Pentru că au plecat din cauza „naţionaliştor” şi vor tot pleca. Cu ce crezi că va mai reuşi România să facă ceva? Când specialiştii pleacă, cine rămâne ? Rămân pensionarii, naţionaliştii şi ţiganii. Mult spor cu ei la dezvoltare.

 12. Romania o sa fie bine doar dupa ce nationa;listii si traditionalistii astia o sa fie minoritari.
  Abia atunci o sa putem moderniza Romania.
  Pana atunci, o sa ramanem blocati intr-o mentalitate de ev mediu, in care prostimea voteaza hoti si prosti care se imbraca in tricolor si urla impotriva Ue si a homosexualilor. Cu cat un impostor din asta strange mai tare drapelul la piept, injura mai tare strainii si uraste tot mai mult homosexualii, cu atat mai aprig e votat. chit ca e si hot si incompetent. De asta suntem aici.
  Pnetru ca pentru majoritatea populatiei este mai important sa-i injuram pe straini si pe homosexuali, sa fluturam tricolorul si sa pupam moaste decat sa ne preocuapm de lucrurile cu adevarat importante: educatie, protejarea mediulu inconurator, infrstructura, sanatate, o economie stabila. Astea ar trebui sa fie criteriile care sa ne ghideze alegerile.

  • victor , hai mai intai sa rezolvam problemele stringente si om avea timp sa ajutam si minoritatile sexuale … deocamdata nu stau in apa si nici nu i am vazut sa fie fugariti pe strazi

  • @abc
   Asta este exact ce am spus si eu. Avem probleme stringente de rezolvat. hai sa le rezolvam
   Dar daca tu votezi PSD sau AUR pentru meritul lor de a injura homosexualii, cum te astepti sa rezolvam problemele stringente?
   Faptul ca un politician injura UE sau ataca anumite minoritati nu certifica niciun fel de competenta. Daca PSD injura Ue nu ii face mai talentati in guvernarea unui stat sau mai putin hoti. Faptul ca AUR injura minoritatile nu inseamna ca ar fi in stare sa gestioneze o pandemie sau o criza.
   Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteles

  • Victor,

   ti se pare ca pnl ul gestioneaza in vreun fel tara/ pandemia ? pana nu i vedem pe aur la putere nu putem decat sa presupunem ce ar face daca ar lua puterea.

   Eu nu votez partidul care injura homosexualii ( care o fi ala nu stiu ca nici aur ul nu i injura ) dar nici nu voi vota pe cei care i tin in brate cu atata dragoste ( vezi USR ul , vezi pozitia lui Cutu cand a fost respinsa in parlament legea cu educatia pornografica in scoli , cum vine el si promite OUG care sa regleze totul )

  • @abc: sigur. tu voteaza cu analfabetii de la AUR, daca tu crezi ca Simion, tarziu si sosoaca o sa poata moderniza tara asta.
   eu voi vota cu USR pentru ca sunt singurii care au demonstrat: 1) ca nu fura si 2) ca sunt mai profesionisti si mai destepti decat ceilalti din clasa veche politica (PNL + PSD).
   cu alte cuvinte tu votezi AUR pentru ca te regasesti in oamenii aia, eu votez USR pentru ca ma regasesc in oamenii din acel partid. fiecare la nivelul lui.
   succese! 🙂

  • foarte corect!

 13. o manipulare doi bani si un brinci . toata romania va spune ca doreste traditionalul adica o fasole cu cirnati si o tuicuta . Sa intrebe asa : vreti cu rusii sau chinezii sau in UE si afla degraba raspunsul .

  • Laik. Sau asa – vreti noul Superman modern lgbtqetc+ cu o panarama de actor, sau vechiul Superman cand nu conta sexualiatea ci calitatea filmului ?

  • Pai deja în UE ești un fel de galbejit cu pașaport. Sa infuleci o shaorma cu QR-ul! Rau ai ajuns.

  • Asta-i baiul, ca romanii vor in UE, dar cu o societate mai aproape de cea ruseasca decit de cele occidentale moderne. Vor in UE pentru avantaje, dar fara reguli clare, codate in legi (cineva scrie pe aici ca alea nescrise sint suficiente – vezi plicul dat la medic), o justitie independenta si LGBTQ+. Cu drepturi, fara responsabilitati. Nu numai romanii vor asa, si ungurii, polonezii, slovenii si alti europeni wanabee.

  • Ba Floricico ultima data cand m am uitat pe harta Romania era in Europa cu si fara apartenenta la UE.

   daca mai iese o tara doua din UE s a dus uniunea pe copca.

  • Stimate domnule/doamna ABC, exista o Europa geografica si o Europa politica. Nu ne placea cind, europeni de la Zamolxe incoace, faceam cozi la ambasadele tarilor din UE pentru vize. Da, Romania e o tara europeana dupa geografie. Cu UE n-are nicio legatura.

 14. si valorile traditioale sunt: spaga, munca la misto, lasa ca merge si asa …. si care are mai fi …. ?

  pe principiul asta daca te prinde statul la furat tu ce zici: pai nu stiu domne eu sunt dac, respect valorile traditionale! =))

 15. Ne deranjeaza ca niste oameni care au alta orientare sexuala, dar suntem traditionali, nu ne deanjeaza absolut deloc ca popii violeaza copii, nu ne ne deranjeaza ca romanul traditional isi bate nevasta, nu ne derajeaza ca tot romanul traditional are o problema cu igiena sau ca nu se vaccineaza. Asa-i romanul, cand se veseleste.

  • papusa ,

   nu ma intereseaza ce fac cooristii in dormitor , dar spun un nu hotarat exhibitiei pe strada si propagandei lgbt in scoli

   in rest aduni mere cu pere , n are rost sa mi bat capul cu tine

 16. Nu stiu cat de traditionalisti sunt romanii.

  Un singur lucru stiu: USR=LGBT

 17. Cand s-au drepturi si libertati, am crezut ca s-au dat pentru noi nu pentru homosexuali. Daca stiam ca ele vor fi deturnate si abuzate de homosexuali, pai ma lipseam de ele.

  Nu am nevoie de drepturi si libertati scrise. Intr-o societate drepturile si libertatile adevarate sunt cele nescrise, cele care asimileaza si integreaza. Restul sunt abuzuri de drept!

 18. La sondaj e usor de raspuns dar cand sunt alegeri, stau la gratar. Nu va agitati, doar gura e de ei. De-asta ne si conduc toti ratatii, pentru ca majoritatea se ocupa doar cu vorbaria si carcoteala. E asa de simplu sa vrei bine pentru tara ta si sa faci absolut nimic!

  • daca tie ti se pare ca faci bine tari votand PSd si AUR… mult succes.
   Noi cu oameni ca dragnea, dancila sau simion, sau chiar si citu nu o sa ne facem bine

 19. fix pe modelul asta fost ales si Hitler…la fel si alti nationalisti

 20. INSCOP e o porcărie manipulatoare avându-l pe STEFUREAC în frunte, omul legat de NIRO și servicii ! I-a întrebat vreodată cineva pe milioanele de români din diaspora ce valori preferă? VALORILE EUROPENE ,bineînțeles ! Tradiția de Paște și Crăciun rămâne doar în suflet! Restul e propaganda rusofila a lui STEFUREAC și sleahta lui !

  • Eu zic ca diimpotriva: 90% din diaspora e impotriva homosexualilor.

 21. Poporul român este inteligent, dar din păcate nu știe să -si aleagă conducătorii.
  Din totdeauna asta a fost o problema, și din cauza asta suntem unde suntem.

  • @Vergilius
   Este o contradictie in termeni, in ceea ce spui tu. Chiar foarte mare. Nu confunda inteligenta cu „descurcareala”.

 22. Hai repede, acum, ca sunt in trending pe internet.
  Partidul „marele alb”. 🙂
  La marele alb si oamenii lui intalnesti cele mai inalte valori – probitate morala, cinste, coruptie zero, empatie pentru saraci, drepturi egale pentru indiferent de religie, culoare.

 23. Procentele ar putea fi mai mari decit in realitate, dar tendinta e reala. Explica de ce USR bate la usi inchise, fiind acuzati de neo-marxim si LSBTQ-ism si de ce au pierdut electorat in favoarea AUR-ului, culmea, in strainatate, unde te-ai astepta ca romanii sa fi integrat ceva din valorile societatilor in care traiesc. O veste foarte proasta pentru Romania, pentru USR si orice alt grup care s-ar gindi sa creeze un partid cu valori moderne. De aceea ai si liberali conservatori, de mai mare risul. Se vede in Ungaria, Polonia si, oarecum, Slovenia unde duce preferinta pentru nationalism si o societate traditionala, inchisa.

  • Unde preferintele anti-europene sunt la egalitate cu cele pro-europene si numai serviciile secrete fura constant alegerile ca sa iasa pro-europenii la un numar minim de voturi. Asa cum le fura si in Romania din 2004 incoace. Dar asta nu mai tine mult fiindca la un moment-dat nici serviciile secrete nu vor mai putea fura cat va putea lumea vota si iesi in strada. Uniunea Europeana e moarta si se face ca nu vede.

  • Multumesc pentru non-informatie. Nu eram la curent cu aceste teorii conspirationiste.

 24. In loc sa va certati pentru „valori”, mai bine vedeti cine-i in spatele INSCOP: Stefureac, „baiet de baiet”! Un manipulator, conectat la bani publici inca din „epoca de piatra”. Spre deosebire de austrieci, astia de-alde Stefureac, Buble si altii ca ei nu sunt trasi la raspundere pentru sondaje trucate, o duc foarte bine in paradisul paradoxurilor si coruptiei numit Romania.

 25. Abunda comentariile in care cei 68,7 %, care ar vota un partid nationalist ce promoveaza valorile religioase si ale familiei traditionale, sunt catalogati drept prosti.
  Acest lucru nu arata, la randul sau, prea multa inteligenta din partea acestor comentatori si reduce rata de succes in demersul de a-i convinge pe ceilalti.
  Incercati oameni buni sa acceptati ca tot oameni sunt si cei care gandesc altfel decat voi, la fel cum sunt si cei care au alta culoare a pielii, ca sa vorbesc pe intelesul vostru. Adica printre ei sunt si destepti. Doar ca e diversitate in gandire.
  Voi stiti ce este aceea diversitate ? Este un cuvant folosit de multi in ultimul timp cand se vorbeste despre rasa, sex, orientare sexuala samd. Asa exista si diversitate in gandire.

  • la „diversitate”. Cine a decretat (în afară de globaliști, și UE ca proxy) că diversitatea e un lucru bun? Când „se vorbește” despre diversitate dpdv al rasei, sexului, orientarii sexuale (trei nu ajung!), se vorbește despre intersecționalism, definit în universitățile americane în anii ’80. Au adus occidentul în declin terminal pe toți indicatorii sociali prin spălarea pe creier a deja două generații. Uite că vrem și noi diversitate în gândire, adică să nu acceptăm ideile voastre despre structura și natura societății! Sau asta nu se poate și trebuie cenzurat?
   Crezi că noi nu înțelegem nimic din războiul cultural de acolo, și „vrem o țară ca afară” numai așa din stânga lor victorioasă, cum oferiți voi?

  • Nu vi se pare paradoxal, problematic, spuneti-i cum vreti, sa acordam dreptul la diversitate celor care neaga dreptul la diversitate? La fel si cu libertatea de exprimare, folosita pentru a nega libertati.

 26. Mi se pare un sondaj de rahat, cum să spui dacă preferi valori tradiționale sau moderne când nu sunt definite valorile astea în întrebare. Sunt convins că la mai toți oamenii este o combinație, ar vrea unele valori tradiționale și unele moderne. Așa, pus la grămadă, se ajunge la o simplificare gay-antigay.

  • @nicu – Stii cat de simplu e sa masluiesti un sondaj? Dau un exemplu, suna doar la numere de telefon fixe si vezi cine raspunde la ele? Sau altfel, cine are timp ziua sa piarda la telefon pe sondaje? Iti spun eu, ci e nu munceste….

 27. ce-mi place cum isi iau plusereii curcubei foc prin comentarii.ce-i baieti nu merge p’aici la fel cum vedeti voi pe reddit? =))

 28. Ce-mi plac pluseristii curcubei prin comentarii cum isi iau foc.Ce-i baieti, p-aici pe la noi nu merge asa cum vedeti voi pe reddit? #seetheanddilate

 29. Hai sa fim putin mai obiectivi g4media! Sa vedem inatai cine e seful INSCOP, mai exact Ştefureac asta, care, ups, e (sau a fost) , printre altele, consilier al directorului SRI. Nu stiu exact care ar fi scopul unui sondaj putin denaturat, insa pot sa ma intreb cine a avut timp sa raspunda la telefoane. Ca sa nu spun ca daca numerele de tel sunt fixe, va dati seama ce categorie de oameni raspunde.
  PS Ma intreb cum naiba nu m-a nimerit si pe mine un sondaj din asta de 30 de ani incoace…?

 30. @ john George,
  Mai Hatere, comentează la subiect și lasă omul sa se exprime cum știe.
  Aici nu e Facebook , tik ton,vezi că e confuzie de gen.

 31. Inseamna ca minim 25% va lua AUR la viitoarele alegeri….
  Zombie mai are 6% sau e deja la jumate?!!

 32. De ce nu scrieti de cine este detinuta INSCOP si de acuratetea sondajelor facute de aceasta organizatie?

 33. Mă gândesc ce frustrări au cei care nu comentează decât pentru a-i jigni pe alții?