G4Media.ro

Sondaj: Donald Trump îl va învinge pe Joe Biden în Colegiul Electoral,…

Foto: Colaj / conturile oficiale Facebook

Sondaj: Donald Trump îl va învinge pe Joe Biden în Colegiul Electoral, dar va pierde votul popular în cursa prezidențială din 2024

Un nou sondaj de opinie arată că fostul președinte Donald Trump va pierde votul popular în alegerile prezidențiale din 2024 în fața președintelui Joe Biden, dar va câștiga Colegiul Electoral cu o diferență semnificativă, scrie Insider.

Între jumătatea lunii august și începutul lunii noiembrie, Stack Data Strategy a intervievat peste 15.000 de alegători americani pentru a prognoza rezultatul viitoarelor alegeri.

Rezultatele publicate luni arată că Trump ar putea întoarce în 2024 patru state care au fost cruciale pentru victoria lui Biden în 2020: Arizona, Georgia, Pennsylvania și Wisconsin. Cele patru state echivalează cu 56 de voturi electorale, mai mult decât suficient pentru a-l împinge pe Trump peste pragul de 270 pentru a recâștiga Casa Albă.

Dacă previziunile Stack Data Strategy sunt corecte, alegerile ar marca a treia oară din 2000 încoace când un președinte a câștigat alegerile fără să câștige votul popular, o performanță reușită în ultimele decenii doar de fostul președinte George W. Bush și de Trump în 2016.

Deși Trump conduce în prezent cursa republicană în sondaje cu o mare diferență, el este implicat în prezent într-o serie de procese în întreaga țară, fiind acuzat de 91 de infracțiuni.

În cazul în care guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, primește nominalizarea, sondajul prevede că acesta va fi învins de Biden cu o diferență de 180 de voturi electorale. DeSantis se află în prezent pe locul al doilea într-o medie a sondajelor naționale, deși se află în urma lui Trump cu 42,5 puncte procentuale.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Biden il va invinge pe Trump, oricat incearca toate sondajele sa arate altfel. Alegerile tinute Martea trecuta a fost o mare victorie a democratilor si o mare surpriza pentru republicani care au ajuns un fel de amestec PSD-AUR al americanilor, fiind sustinut de cel mai nevolnic, rural si needucat electorat.
    Oricum, sistemul cu electori, vechi de 100 de ani, a devenit ceva perimat. Majoritatea da puterea si nu niste electori castigati ici si colo.

    • Cand mai mult de jumatate de tara voteaza impotriva ta, pleci. Pur si simplu …

    • Semnalizezi atrofia cerebrala omule..Democrații au ajuns sa fie votati doar de Imigranți, LGBT, Afro-americani, de cei pro-război și de femei “vinovate” de prea multă empatie și pro politici socialiste. Democrații sunt tocmai corespondentul PSD-ului de la noi. Politici de stanga sociale. Ești pe lângă și nici nu măcar nu realizezi, eventual te crezi și isteț in bula ta de la scara de bloc..

    • republicanii si-au dat singuri jos speakerul asta arata ca sunt divizati deci BIden va invinge fara probleme.

    • Democrații sunt un mix de PSDisti și libtards, vrei sa spui. Vei înțelege asta, dacă trăiești în US. Poate se vad altfel lucrurile la voi.

  2. Intr-un sistem cu adevarat democratic, cand mai mult de jumatate de tara voteaza celalalt candidat, pleci, pur si simplu.

    • Dupa cum scrie si in articol, sistemul american nu desemneaza presedinte pe cel care castiga numeric cele mai multe voturi. Iar americanii sunt, ca ne place sau nu, cea mai mare democratie functionala.