G4Media.ro

SONDAJ cu trei zile înainte de alegerile din Ungaria: FIDESZ ar obține…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

SONDAJ cu trei zile înainte de alegerile din Ungaria: FIDESZ ar obține 40%, opoziția Uniți pentru Ungaria are 32% / Procent mare de nehotărâți sau care nu răspund: 20%

Portalul maghiar HVG.hu a publicat astăzi date privind cercetarea sociologică a casei de sondare Median cu privire la votul de la alegerile parlamentare din 3 aprilie, la gradul de participare, la numărul indecișilor, la a celor cu opinii neexprimate, respectiv a modelat numărul de mandate ce urmează a fi obținute de competitori, și a măsurat așteptarea electoratului cu privire la rezultatele alegerilor, transmite portalul HVG.

Astfel, în rândul întregului electorat cu drept de vot, FIDESZ-KDNP ar obține un procent de 40%, în timp ce coaliția de opoziție Uniți pentru Ungaria are un procent de 32%, procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 20%.
În rândul votanților care s-au decis să se prezinte la alegeri: FIDESZ-KDNP are un procent de 50%, iar coaliția de opoziție Uniți pentru Ungaria un procent de 40%.

Pe simulare Median, FIDESZ-KDNP ar obține 128 de mandate iar coaliția Uniți pentru Ungaria 71 de mandate (plus 1 mandat pentru minorități, în total sunt 191 de mandate).

Simulare mandate Dacă alegerile ar fi duminică, cu ce listă ați vota?

Sursa Foto: HVG/ Median

Sursa: HVG.hu, via Median

Cercetătorii Median consideră că rezultatele se explică prin mobilizarea accentuată ce a intervenit din luna februarie, 80% din cei intervievați spunând că vor participa sigur la vot pe data de 3 aprilie, și deși este o promisiune, se preconizează o participare record la alegerile parlamentare.

De asemenea, niciunul din blocurile politice nu pare să mai aibă o rezervă prea mare de electorat. Procentul de 12% a celor care nu știu sau nu doresc să spună cu cine votează se împarte în 3 categorii: o treime dorește schimbarea guvernului, o treime dorește păstrarea actualului executiv iar o altă treime nu are o opțiune. Ca atare, nehotărâții nu pot să determine vreo schimbare a rezultatului preconizat.

Sursa Foto: HVG/ Median

Sursa: HVG.hu via Median
La întrebarea dacă Ungaria se îndreaptă în general într-o direcție bună sau rea? 87% din votanții FIDESZ-KDNP consideră că Ungaria se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 95 din votanții coaliției de opoziție consideră că Ungaria se îndreaptă într-o direcție proastă.

Este în favoarea guvernului și rezultatul la întrebarea: cine credeți că va câștiga alegerile? 93% din votanții FIDESZ-KDNP consideră că actuala coaliție de guvernare va câștiga alegerile, iar 33% din votanții coaliției de opoziție consideră că FIDESZ-KDNP ca câștiga alegerile.

Sursa Foto: HVG/ Median

Sursa: HVG.hu via Median

Cercetătorii Median consideră că poziția FIDESZ a fost întărită și de teama de război, și după o scurtă ezitare, Orbán Viktor a reușit să introducă mult mai eficient în campania sa nevoia oamenilor de securitate și stabilitate, decât a făcut-o opoziția.

Din răspunsuri se poate citii și eficiența și succesul din ultimii 10 ani a premierului de a își recalibra propriul electorat al FIDESZ în susținători și fani ai lui Putin și a relației cu Rusia, fapt ce se exprimă în mod spectaculos prin faptul că majoritatea dintre ei consideră intervenția Rusiei în Ucraina ca fiind legitimă.

Astfel, 43% dintre votanții FIDESZ este de acord (consideră) că Rusia a intervenit în mod legitim în Ucraina pentru a își apăra interesele și securitatea, pe când doar 37% consideră că intervenția Rusiei împotriva Ucrainei este o agresiune gravă și nejustificată.

În rândul electoratului opoziției, procentul este de 9% pro Rusia, și de 84% împotriva Rusiei.

Sursa Foto: HVG/ Median

Median estimează că FIDESZ va obține aproximativ 300.000 de voturi prin corespondență de la maghiarii din afara Ungariei.

Sondajul a fost realizat între 24-26 martie, pe un număr de 1096 de persoane, reprezentativ la nivel național, prin metoda CATI. Marja de eroare a fost echilibrată prin procedura de modelare.

Sursa: HVG.hu

Citiți și

Cum este ales parlamentul Ungariei în alegerile din 3 aprilie? Două voturi și reprezentare separată, majoritar uninominală și proporțională de listă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Am auzit ca AUR are 30% la voi. 🙂

 2. Greu în pustă cu bizonii! Teleormanul îi dă clasă lui Hajdu Bihar! :)))))

 3. Câștigă 101%, cel care ține cu poporul său!

 4. AUR dupa Pelianu are 30% in Ungaria. 🙂

 5. Pozitia lui Orban a fost puternic întărită de modul în care a condus țara într-o perioadă extrem de critică. Atitudinea sa de neutralitate în raport cu conflictul ucrainean, de sprijinire a etnicilor maghiari dinafară dar și de asigurare energetică a țării prin colaborarea cu Rusia, i-a convins pe compatrioții săi că „a jucat” inteligent. Bravo lui!

 6. Pe cit o fi de mic de statura, pe atit e mare ca barbat de stat.
  Este singurul sef de guvern de pe continent care tine cu adevarat cu poporul lui, care pune interesele poporului sau mai presus de ideologiile asa zis progresiste de la Bruxelles.
  De ce l-ar schimba maghiarii ?
  Sa le scada nivelul de trai, sa le creasca pretul la gaze, sa le creasca pretul la petrol, sa le retraga a treisprezecea pensie, sa nu mai aiba parte de dragostea de mama sau tata ci de cea a unui parinte 1 sau parinte 2, …….?
  Nu cred ca vor asta.
  Estimez o victorie clara a lui Victor Orban.

 7. Dacă as avea drept de vot, i.i l.as da ,categoric, d.lui Victor Orban! Respect !

 8. O sa traiasca mai bine ungurii din parti. Cine credeti ca o mai dea vreun ban European guvernului Orban? Sa se descurce in pusta lor! E de ajuns sa citesti o fituica ca 888.hu sa iti dai seama de stupizenie!