G4Media.ro

SONDAJ 67% dintre români sunt de acord cu restrângerea unor drepturi și…

SONDAJ 67% dintre români sunt de acord cu restrângerea unor drepturi și libertăți pe durata stării de urgență, 72% sunt de acord cu armata pe străzi iar 80% cred că lupta anticorupție ar trebui să fie o prioritate pentru România

67% dintre cetățeni se declară de acord cu restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale pe perioada stării de urgență, doar 25% nu sunt de acord, iar 8% nu știu sau nu răspund, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde.  72% sunt de acord cu prezența armatei pe străzi, doar 23% resping măsura.

La întrebarea ”din punctul dvs de vedere, partidul de guvernământ, PNL, face ceea ce trebuie în vederea eliminării pandemiei?”, 22% răspund cu ”Da, face tot ceea ce trebuie” 50% cred că ”face câte ceva, dar nu suficient” iar 20% cred că PNL nu face ce trebuie.

47% cred că Guvernul și cei care fac achiziții vor cumpăra echipamentela prețuri mai mari știind că nu vor fi verificați, doar 18 % răspund cu nu, 35 nu știu/ nu răspund.

La întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, sincer, credeți că Statul Roman ar fi trebuit să interzică accesul românilor care munceau în străinătate, în țară,pe toată durata pandemiei?”,  49% răspund afirmativ, 37 nu, 14 nu știu/ nu răspund.

Pe lângă investițiile în sănătate, educație, rutiere și în siguranța cetățeanului, care sunt în topul priorităților cetățenilor, 80% consideră că investiția în lupta anticorupție ar trebui să fie o prioritate pentru statul român.

 

Vezi aici sondajul integral

NOTA: Sondajul a fost realizat de Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu.

Perioada: 06 –12.04.2020
Eșantion 915 subiecți Eșantion probabilist, aleator simplu
Metoda: CATI (interviuri telefonice)
Marja de eroare: 3,2% pentru un nivelde încredere de 95%

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. 90% cred ca marmota invelea ciocolata.

 2. “But a Constitution of Government once changed from Freedom, can never be restored. Liberty once lost is lost forever. When the People once surrender their share in the Legislature, and their Right of defending the Limitations upon the Government, and of resisting every Encroachment upon them, they can never regain it.“

  John Adams.

  Romanii nu au învățat nimic de la 1989 încoace… pacat

 3. ZICI PIELEANU SI TRAGI APA

 4. Mergeți fraierilor după 15 mai liberi pe străzi că poate mai scăpăm țara de uscături. Cât ați stat în case, ați fost protejați, după 15 să vă dați viruși de la unii la alții. Bucurați-vă!
  Vă trebuie viruși la toți că disciplina pare că vă dăunează. Iohannis si guvernul au luat măsuri foarte bune cu starea de urgență! Ieșiți voi kamikaze cu piepturile-n vânt să vă pălească covidu. Nemulțumiții lumii.

 5. Multe spitale și școli se pot construi prin reducerea coruptiei, inclusiv in magistratură, confiscarea extinsă, confiscarea sumelor din conturle bogatilor din offshore-ri, impozitarea cu 90% a pensiilor special si a salarii de lux din agentii, primării și societatile statului. ….și politiceni doar invoca binele românilor.

 6. G4MEDIA, de ce imi puneți o poza care nu-mi aparține? E ceva ce nu vă convine?

 7. Urât din partea voastră! 😉

 8. Vă rog să-mi puneți o poză cu Leo di Caprio, mi se potrivește mai bine :-D. Hai că vă susțin si eu prin comentariile mele. 🙂

 9. Poooleanu nu era cu pesedeu? Ă?

 10. pieleanu e tot pieleanu, isi blindeaza pielea cat poate, ok. Dar sa publici un verdict flagrant falsi si toxic ca romanii nu sunt de acord cu primirea romanilor din strainatate la vremuri grele e mult peste nivelul estimat al g4. Nu sunt si nu am „conflict de interese” in speța asta, nu e ceva usor de sustinut in conditiile zilei, dar sunt convins ca e soparla strecurata de acest specimen fara repere in viață in „sondajul” de față.
  Românii nu sunt fara repere ca acest vandut, slava Domnului, am stiut mereu sa decantăm esența unei situatii, oricat de complicata ar fi fost. Semenii la nevoie trebuie ajutati, exact ca pe front, numai un ticalos sau manipulat ar sta pe ganduri. Cine nu gandeste asa e un nimic pe lumea asta. Sunt convins ca e o manipulare scarboasa de clică.

 11. Prosti, da’multi.

 12. Dacă e AVANGARD, e Pieleanu, dacă e Pieleau, e PSD, adică nu se pune