G4Media.ro

Sondaj: 53% dintre americani susțin ridicarea vizelor pentru români

Sondaj: 53% dintre americani susțin ridicarea vizelor pentru români

Cei mai mulți cetățeni americani susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români prin includerea României în programul Visa Waiver, arată un sondaj realizat de The Bullfinch Group în parteneriat cu INSCOP Research, potrivit unui comunicat de presă.

Datele au fost culese în perioada 19-23 februarie 2022 prin interviuri telefonice, volumul eșantionului fiind de 1044 de votanți înregistrați. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Programul Visa Waiver al Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite ale Americii permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în SUA în scop de turism sau afaceri pentru o perioadă de 90 de zile fără a avea nevoie de viza.

Cunoscând acest lucru, și fiind întrebați dacă susțin sau nu includerea României în programul Visa Waiver care presupune eliminarea vizelor pentru cetățenii români, majoritatea americanilor (53%) au declarat că susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români. Doar 21% se opun includerii României în programul Visa Waiver, în timp ce 25% nu și-au format o opinie, fiind nehotărâți.

Raportat la opțiunile politice, cel mai ridicat sprijin pentru eliminarea vizelor pentru români se înregistrează în rândul votanților democrați. Astfel, 57% dintre votanții Partidului Democrat susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 15% se opun, iar 28% sunt nehotărâți.

Jumătate dintre votanții Partidului Republican (50%) susține eliminarea vizelor pentru cetățenii români. 29% se opun eliminării vizelor, iar 21% sunt nehotărâți.

Sprijinul votanților independenți pentru eliminarea vizelor pentru români este similar celui înregistrat la nivelul populației generale. Astfel, 54% dintre votanții independenți susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 21% se opun, iar 25% sunt nehotărâți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai stati un pic cu vizele ca se goleste tara in secunda in care Putler da cu o chimica, nucleara sau pune mana pe Kiev.

 2. Dacă dă cu nucleara se golește Pământul! 😏

 3. Nu conteaza ce spune americanul de pe strada despre Visa Waiver pentru romani. Nici ucrainenii nu sunt primiti cu bratele deschide in USA.

 4. Deci au sunat vreo 50000 de omuleți, i-au întrebat dacă au auzit de România și dacă știu în ce parte a planetei se situează, apoi cu greu au găsit vreo mie care sa știe asta. Cu această mie au reușit sa facă sondajul si să deducă faptul ca 53% din peste 300mil de locuitori sunt in favoarea ridicării vizelor. Statistica asta…

 5. Sa ma sterg la dos cu vizele lor. O tara de ignoranti, mincinosi si drogati.

  • Asa e, vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. Plus ca nobody gives a fcuk ce crezi tu, thembellule

  • mersul in sua nu e obligatoriu, sa stii 😀
   nu iti place, nu te duci. si te sfatuiesc sa nu conduci seara prin bucuresti, s-ar putea sa faci accident cu un drogat. e plin de ei la volan in ultima vreme.

 6. Stai sa intram mai intai in Schengen si pe urma vize de State..

 7. Hai, lasati-ne cu chestii de-astea. E ca si cum ai intreba un român dacă vrea să ridice vizele pentru un cetățean din Eritreea.
  In fața mea, vară trecută, ai respins vreo 5 care voiau vize, până si eu i-ar fi respins.:)(la ambasadă, când stai să astepti sa te cheme la ghișeu se aude ce se discută măcar la 2 ghișee).