G4Media.ro

Somalia: Islamiștii radicali au atacat un hotel din Mogadiscio / Gruparea Al-Shabab…

sursa foto: captura

Somalia: Islamiștii radicali au atacat un hotel din Mogadiscio / Gruparea Al-Shabab controlează zone rurale în centrul şi sudul țării şi lansează de asemenea atacuri asupra statelor vecine Etiopia şi Kenya

Islamişti radicali ai grupării Al-Shabab au atacat vineri un hotel din capitala Mogadiscio, au anunţat guvernul şi martori, care au semnalat explozii şi focuri de armă la faţa locului, relatează Agerpres citând AFP.

Al-Shabab a atacat „un hotel de pe plaja Lido”, un loc frecventat de autorităţi, potrivit unui comunicat al guvernului. „Forţele de securitate au salvat mulţi oameni din clădire, iar operaţiunea este încă în curs de desfăşurare”, notează sursa citată.

Gruparea Al-Shabab controlează zone rurale în centrul şi sudul Somaliei şi lansează de asemenea atacuri asupra statelor vecine Etiopia şi Kenya.

Somalia trăieşte în război şi haos din anul 1991, când a fost înlăturat de la putere dictatorul Mohamed Siad Barre, de atunci ţara lipsită de un guvern cu autoritate fiind controlată de grupări armate rivale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează