G4Media.ro

Soldații de elită Navy SEAL care nu vor să se vaccineze anti-COVID…

Soldații de elită Navy SEAL care nu vor să se vaccineze anti-COVID susțin că sunt hărțuiți de comandanți ca să se inoculeze

Un număr din ce în ce mai mare de membri ai trupelor de elită SEAL din Marina Statelor Unite care solicită să fie scutiți din considerente religioase de la vaccinarea obligatorie impusă de Departamentul Apărării împotriva coronavirusului susțin că sunt amenințați și, în unele cazuri, hărțuiți de comandanți pentru a se inocula. Dezvăluirile au fost făcute în contextul în care conducerea Marinei americane a anunțat pedepse severe, inclusiv retrogradări, reduceri salariale și interzicerea de a călători, pentru trupele SEAL și alți membri ai Marinei care nu respectă obligativitatea vaccinării.

Noi ordine

Joi, Marina le-a transmis membrilor săi că a fixat data de 28 noiembrie ca termen limită pentru ca marinarii în serviciu activ să obțină fie a doua doză dintr-un vaccin cu două doze, fie doza unică a unui vaccin cu o singură doză. Rezerviștii au ca dată limită ziua de 14 decembrie.

US Navy a anunțat că peste 98% dintre membrii serviciului său activ au îndeplinit „responsabilitatea pregătirii,” fie vaccinându-se complet, fie fiind în stadiul de a face acest lucru în următoarea perioadă.

Totodată, Marina SUAM a anunțat că se pregătește să-i concedieze pe marinarii care refuză vaccinarea împotriva COVID-19, așa cum a solicitat Pentagonul, iar membrii serviciului care vor fi dați afară din cauza nerespectării obligativității inoculării riscă să piardă unele dintre beneficii rezervate veteranilor.

În plus, directiva emisă de COVID Consolidated Disposition Authority (CCDA) din cadrul US Navy afirmă că, dacă un membru SEAL refuză vaccinul, Marina ar putea încerca să recupereze de la acesta banii cheltuiți de guvern pentru pregătirea sa. (Pentru un singur SEAL, doar costurile de instruire sunt estimate la câteva milioane de dolari).

„CCDA poate solicita recuperarea bonusurilor aplicabile, a plăților speciale și a stimulentelor, precum și costurile de instruire și educație pentru membrii serviciului care refuză vaccinul,” se arată în document.

Pe 6 octombrie, Marina a emis o directivă care interzice toate călătoriile oficiale și neoficiale pentru membrii serviciului care nu sunt vaccinați, precum și pentru partenerii lor și persoanele pe care le au în întreținere.

Un alt document intern consultat de Fox News precizează că membrii SEAL, ca personal implicat în operațiuni speciale (SO), care refuză să se vaccineze numai pe baza convingerilor religioase sau personale, vor fi „descalificați” din a efectua misiuni SO. Asta înseamnă că un soldat SEAL care caută o scutire religioasă și-ar putea pierde plata specială pe care i-o oferă statutul de SO. (Acest lucru nu se aplică membrilor SEAL care obțin scutiri medicale ca să nu se vaccineze).

Hărțuiri și amenințări

Fox News a relatat că, pentru unii dintre membrii SEAL care încearcă în prezent să obțină o scutire religioasă pentru a nu se vaccina, procesul de a obține o derogare este aproape imposibil.

Michael Berry, avocat general al First Liberty Institute și locotenent-colonel în U.S. Marine Corps Reserve, care reprezintă zeci de membri activi și în retragere din trupele de elită SEAL, a declarat că noile directive ale Marinei sunt ilegale și încalcă libertățile prevăzute de Primul Amendament al Constituției SUA.

„Epurarea armatei noastre de membrii trupelor de elită este în detrimentul securității naționale. A face acest lucru deoarece Comandantul Suprem refuză să țină cont de convingerile lor religioase este oribil pentru Constituție. Anii lor de experiență și conducere în serviciul națiunii noastre sunt incomensurabili și de neînlocuit,” a declarat Berry.

Potrivit acestuia, „eliminarea unui soldat SEAL din operațiunile de război special, reducerea salariului său și obligarea lui de a rambursa (sumele cheltuite cu) pregătirea sa sunt pur și simplu răzbunătoare și punitive. Și sunt ilegale. Aceste lucruri nu au nimic de-a face cu un virus.”

Fox News susține că cei reprezentați de Berry au împreună mai mult de 350 de ani de serviciu militar și peste 100 de misiuni de luptă.

Avocatul a descris, de exemplu, hărțuirea de către un ofițer superior a unui membru SEAL care și-a declarat obiecțiile religioase față de vaccin. Incidentul pare să contrazică poziția oficială a Marinei conform căreia toți membrii serviciului care doresc pot solicita scutiri de la obligativitatea vaccinării.

Potrivit unei surse, când un membru SEAL și-a informat comandantul că intenționează să obțină o derogare religioasă, ofițerul i-a spus că va trebui să renunțe la insigna Special Warfare cunoscută sub numele de Trident. Dacă un membru SEAL își pierde privilegiul de a purta un Trident, acesta este eliminat complet din comunitatea SEAL și retrogradat la statutul de marinar obișnuit. Aceasta deși, în cele mai multe cazuri, statutul de operator special este obținut după mulți ani de pregătire dificilă.

First Liberty a anunțat că intenționează să depună o reclamație în numele membrilor SEAL care se simt discriminați sau hărțuiți din cauza că încearcă să obțină scutirea de la obligativitatea vaccinării anti-COVID.

„Membrii SEAL și-au investit viața pentru a sluji această națiune, dedicându-și ani de viață și milioane de dolari din banii contribuabililor în instrucție, pentru a fi cea mai de elită forță de luptă de pe fața pământului. Cu toate acestea, Comandantul Suprem îi dă pur și simplu afară din Marină, îi trimite la închisoare și îi forțează să ramburseze țara pentru pregătirea lor – totul pentru simplul refuz de a face un vaccin,” a afirmat Berry.

Cum se apără Marina

Comandorul locotenent Patricia Kreuzberger a declarat pentru Fox News că, deși nu poate vorbi în mod specific despre aspectele care vizează trupele SEAL, membrii serviciului au dreptul să solicite scutiri religioase de la mandatul de vaccinare împotriva COVID-19.

„Vaccinarea obligatorie pentru membrii serviciului nostru este un ordin legal care ne maximizează eficacitatea operațională. Pentru a putea fi desfășurat oriunde în lume, personalul naval trebuie să fie calificat din punct de vedere medical, ceea ce include și faptul că este la zi cu vaccinările necesare. Membrii serviciului au dreptul să ceartă derogări din motive religioase, iar aceste cereri vor fi luate în considerare în conformitate cu politica actuală a Marinei.”

Ea a mai spus că US Navy examinează de la caz la caz scutirile religioase depuse de membrii serviciului împotriva obligativității vaccinării. Kreuzberger nu a dat însă detalii despre numărul de derogări care au fost depuse, respinse sau aprobate de către liderii militari.

Departamentul Apărării din Statele Unite a anunțat la sfârșitul lunii august că toți membrii forțelor armate trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19, la doar câteva zile după ce Food and Drug Administration (FDA) și-a dat aprobarea deplină pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

Președintele Joe Biden a ordonat ca toți angajații federali să fie complet vaccinați până pe 22 noiembrie și că toți contractorii federali trebuie să aibă o forță de muncă complet vaccinată până pe 8 decembrie.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a cerut Occupational Safety and Health Administration (OSHA) să emită o reglementare care să ordone tuturor companiilor din SUA cu peste 100 de angajați să solicite angajaților lor fie să fie vaccinați, fie să se supună unor teste săptămânale.

Rate variate de vaccinare

Potrivit unei analize a datelor publicate recent în Washington Post, rata de vaccinare COVID-19 în rândul serviciilor armate americane variază foarte mult. Sute de mii de membri ai armatei SUA continuă să fie nevaccinați sau doar parțial vaccinați pe măsură ce se apropie termenele stabilite de Pentagon pentru a fi inoculați anti-COVID.

Astfel, rata de vaccinare a membrilor în serviciul naval activ este de 90%. Dar pentru Marine Corps, această rată este de 72%, deși ambele servicii au același termen limită stabilit de Pentagon, pentru 28 noiembrie.

Cele mai mici rate de vaccinare se află în rândul celor din Army Resreve și Army National Guard. În ambele servicii, ratele de vaccinare sunt în jur de 40%, ceea ce reprezintă doar jumătate din proporția soldaților activi ai armatei regulate, care se ridică la 81%.

Totuși, Pentagonul este optimist că, pe măsură ce se apropie termenele, marea majoritate a membrilor serviciului militar al SUA va respecta ordinele de vaccinare. (Foto: Navy SEALS)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Propun să-i dea afară . Sunt ușor de înlocuit. Sunt atâția jucatori de Counter strike în lume care sunt mult mai buni trăgători decât decât needucații ăștia medievali , antivacciniști de la SEAL.

 2. Bullying vaccinal.

 3. Niste „sosocari ” fricosi!! Sa ia aminte de la curajosii nostrii postaci😂😂

  • Nu eu am spus, ci un prieten neamt: cei din politie (si adaug eu) in armata nu sunt cei mai isteti si inteligenti oameni. Acolo ai nevoie de alte calitati.

 4. Let’s go Brandon!

 5. Greseala de redactare „de”!!

 6. Daca e adevarat este un abuz de putere.
  Ca alternativa la vaccin ar trebui insa sa dovedeasca ca au avut covid si au anticorpi sau sa fie lasati sa se infecteze organizat, izolare pana se refac si ies negativ la test.

  • Achit eu pe unu din ei sa-ti dea de sa sune apa-n cap si sa-ti treaca comunismul din tine.

  • Uite inca un razboinic al tastaturii, care vrea sa plateasca pe altul sa ii sustina convingerile prin violenta.
   Comunist e tac-tu bai postace.
   Hai pe la sala sa ne arati tu in persoana cat esti de viteaz. Iti dam si echipament de protectie ca sa nu te lovesti prea tare cand incepi sa te rostogolesti si sa plangi de la primul lowkick.

  • @ Filthy
   Inainte de a scrie
   ,,Dacă…,,
   e recomandabil sa pui mana si sa verifici.
   Ia vezi !

  • Nu vad marele scandal. Sunt multe alte vaccinuri obligatorii pentru militari. Fata de ele n-au avut „obiectii religioase” pana acum?

   Oricum, nu vad de ce trebuie regurgitate pe acest site stiri Fox News, un fief al anti-vaccinismului, un fel de Sosoaca TV.

  • haha Alupigus e mircea badea 😀 pune alte persoane, el si-a furat-o suficient ….

 7. A inceput democratia in US Navy???In zona Alaska e nevoie la granite!

 8. Se pare că nu sunt toți de elită, cred că sunt câțiva antrenați de Sosoaca.

 9. Rusia abia asteapta sa fie decimate fortele armate americane de covid.

  • Prostache, rușii ajunge în curând sub 100 milioane, mai bine s-ar preocupa de CN de mai jos. Acum doar trollează găinarii din Occident și-i fac să se împuște singuri în picior. Iar găinarii răspund exact cum anticipează rusnacu, din păcate.