G4Media.ro

Șoigu acuză Ucraina de „terorism nuclear” și susține că armata Kievului continuă…

Sursa foto: Kremlin.ru

Șoigu acuză Ucraina de „terorism nuclear” și susține că armata Kievului continuă să bombardeze centrala Zaporojie

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Ucraina continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, creând în mod deliberat amenințarea unei posibile catastrofe nucleare.

Șoigu a declarat că forțele rusești iau „toate măsurile” pentru a asigura siguranța centralei, cea mai mare din Europa, în fața a ceea ce el a numit „terorism nuclear” din partea Kievului, potrivit Reuters.

Ucraina neagă că a bombardat instalația, care se află sub controlul forțelor rusești încă din primele zile ale războiului, și a acuzat Rusia că a tras asupra ei.

„Unitățile noastre iau toate măsurile pentru a asigura siguranța centralei nucleare din Zaporojie „, le-a spus Șoigu șefilor săi militari într-o teleconferință, a cărei transcriere prescurtată a fost publicată de Ministerul Apărării.

„La rândul său, regimul de la Kiev încearcă să creeze aparența unei amenințări de catastrofă nucleară continuând să bombardeze în mod deliberat situl”, a adăugat el.

Șoigu a declarat că Ucraina a tras 33 de obuze de calibru mare asupra centralei în ultimele două săptămâni. Majoritatea au fost interceptate de apărarea aeriană rusă, a spus el, deși „unele au lovit încă obiecte care afectează funcționarea sigură a centralei nucleare”.

„Noi clasificăm aceste atacuri ale trupelor ucrainene drept terorism nuclear”, a adăugat el.

Atât Moscova, cât și Kievul se acuză reciproc pentru atacurile asupra instalației. De asemenea, Kievul a acuzat Moscova că folosește centrala ca depozit de arme de facto.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...